Wki

Hur man tränar papegojor att göra mindre buller

Papegojor vocalize av många skäl. De hälsar högljutt dagen, och de kallar flocken hemma vid solnedgången (även om det inte finns någon flock). De kan skrika när de är glada och skrika när de är uttråkade. De kan skrika när de hör skrika, eller skriker när det är för tyst. Även om du inte kan träna din papegoja att vara stum, kan du försöka stoppa vanliga skrika. Här är hur!

Steg

Hur man tränar papegojor att göra mindre buller. Förstå papegojbeteende.
Hur man tränar papegojor att göra mindre buller. Förstå papegojbeteende.

Före träning

 1. 1
  Förstå papegojbeteende. Screaming är ett naturligt beteende, och man kan inte bara helt stoppa det. Låt din papegoja att skrika under morgon och kväll, vilket kan hjälpa till att träna honom att inte skrika under dagen.
 2. 2
  Ge upp bestraffning. Detta är vad människor naturligt använder vid rättelse av problemen, men det kommer inte att hjälpa dig att träna din papegoja. Fysiskt skada din papegoja är en fruktansvärd sak att göra och kommer att resultera i en skräckslagen papegoja skriker. Likaså om du skriker på papegojan, kommer han tror helt enkelt att du gå in, något vilda flockar naturligtvis att göra.
 3. 3
  Kontrollera om hälsofrågor. Ibland skriker kan orsakas av smärta, och det är värt en resa till en erfaren aviär veterinären kontrollera att din papegoja inte har hälsofrågor.
 4. 4
  Se till att din papegoja behov tillgodoses. Kontrollera att buren inte är för liten och att han har gott om lämpliga leksaker att leka med. Papegojor behöver en diet på ca 70% pellets som Roudybush, kompletterat med massor av friska grönsaker och en och annan frukt. De kräver också minst en timmes speltid med dig - om du inte kan erbjuda detta, överväga en ny målsökande din papegoja. Papegojor behöver tio till tolv timmar sömn varje dag eller de kan bita eller skrika, du kan använda en köpt burlock eller helt enkelt en filt för att täcka deras bur varje natt för att se till att de får tillräckligt med sömn.

Extinction metod

 1. 1
  Enkelt uttryckt, ignorera din papegoja när han skriker. De flesta människors reaktion på skrikande är att gå till buren för att korrigera eller ge uppmärksamhet till sin papegoja, detta är faktiskt förstärker det oönskade beteendet. När din papegoja skriker, måste du ignorerar honom.
 2. 2
  Belöna gott uppförande. När din papegoja är tyst, gå direkt till buren för att ge honom uppmärksamhet eller kanske ta ut honom för speltid. Men det är bra att vänta ett tag innan du går till buren, eller din papegoja kunde skrika precis innan du går till buren, vilket resulterar i att du oavsiktligt förstärker det dåliga beteendet.
 3. 3
  Kom ihåg att helt ignorera din papegoja. Även ett ansiktsuttryck kan ge din papegoja belöningen han letade efter! En idé är att gå ut ur rummet när din papegoja skriker, eftersom detta ger ett mycket tydligt budskap. Under denna process, kanske du vill köpa ett par proppar.
 4. 4
  Var beredd på högre skriker. Ja, högre skriker. Precis som ett litet barn kastar ett utbrott skriker högre när han inte får en reaktion, kommer din papegoja skrika ännu högre. Kom ihåg att det måste bli värre innan det kan bli bättre, och helt ignorera någon skriker.

Utbildning en inkompatibel beteende metod

 1. 1
  Lär din papegoja att göra något annat. Till exempel, om din papegoja att säga "Hej" när du skriker, omedelbart belöna "Hej" med uppmärksamhet. Din papegoja lär dig att "hej" resulterar i en reaktion, medan skriker inte.
 2. 2
  Var noga med att belöna bara önskat beteende. Det kan vara knepigt att förstärka din papegoja exakt när han säger "Hej," istället för misstag belöna ett skrik. När du väljer den här metoden, se till att du är i samma rum som papegojan, annars är det inte troligt att du kommer att kunna belöna "Hej."

Distraktion metod

 1. 1
  Distrahera din papegoja! Detta är en användbar metod när du är upptagen, eller bara inte känner för utbildningen. Ge honom ett pussel leksak, till exempel, eller dölja solrosfrön i hans vanliga mat så han har att föda för fröna.
 2. 2
  Bara börja störande när papegojan inte skriker. Om du ger honom en leksak medan han skriker, du ger honom riktigt kraftfull förstärkning. Istället, ge det till honom medan han är tyst.
 3. 3
  Överväga att lämna sin cover på. Du kanske vill ta en dusch och glömma utbildning, eller äta din middag i fred. För att uppnå detta, helt enkelt lämna eller lägga locket på hans bur. Detta är inte nödvändigtvis störande honom, men det är ett sätt att förhindra att han skriker efter en kort tid. Kom ihåg dock att locket måste vara tillfällig. Om du lämnar det på för länge, kommer din papegoja skriker ändå, och en bur med en filt om det är knappast vad du ville när du köpt en papegoja.

Efter träning

 1. 1
  Räkna tillfällig skrika. Papegojor är intelligenta, och din papegoja kommer att inse att skrika har gett goda resultat. På grund av detta, kommer han att försöka ibland ut igen för att se resultatet. Som tidigare, helt enkelt ignorera beteendet - bestraffning eller negativ uppmärksamhet kan leda till att återskapa den tidigare vana.
 2. 2
  Fortsätt korrekt vård. Parrot behöver uppmärksamhet, en bra kost, massor av leksaker, och regelbundna besök hos veterinären. Brister i dessa kan resultera i skrikande - tänk på det som deras straff för dåligt uppförande. Om du helt enkelt inte har tid eller pengar för att ge dessa, skulle din papegoja vara bättre i ett hem kan ge dem.

Tips

 • Hellre än att försöka ignorera det, om misstänker att din papegoja skriker eftersom det är uttråkad eller vill ha uppmärksamhet, försök tala till det tyst och belöna den med positiv uppmärksamhet om den talar tyst tillbaka.
 • Om din papegoja har en djupt rotad problem, eller du verkar inte kunna fixa det, överväga att anlita en papegoja beteendevetare för att besöka ditt hem och hjälpa dig.
 • Forskning din papegoja - lära sig vad storlek bur är nödvändigt, och hur mycket skriker du kan förvänta dig. Det är orealistiskt och orättvist att din papegoja att anta att din kakadua blir så tyst som din gamla Budgie.

Varningar

 • Om du har fler än en papegoja, förvänta sig att "prata" fram och tillbaka varje dag. Även om du kan förhindra konstant buller, är det orimligt att förvänta sig två papegojor att inte ringa till varandra.
 • Skrik inte själv! Om du skriker åt andra människor ofta, kan din papegoja plocka upp vanan.
 • Kom ihåg att din papegoja helt enkelt inte kan vara helt tyst - om du inte kan ta itu med detta, anser re-homing din papegoja.