Wki

Hur du lär din papegoja att vinka

Detta är ett enkelt trick som du kan lära någon papegoja i en kort tidsperiod. Du kommer att kunna lära din papegoja att vinka som svar till antingen en verbal eller fysisk kommando.

Steg

Hur du lär din papegoja att vinka. Förbered ett område för att träna din papegoja.
Hur du lär din papegoja att vinka. Förbered ett område för att träna din papegoja.
 1. 1
  Förbered ett område för att träna din papegoja. Det ska vara tyst och fri från andra distraktioner. Gör detta under en tid på dagen då din papegoja är intresserad av dig och att vara ute ur buren. Att göra detta under en matdags, eller sent på kvällen när de vill sova skulle vara en dålig tid.
 2. 2
  Se till att din papegoja har en abborre att stå på medan du undervisar detta trick. Om du inte har en abborre du kan använda baksidan av en köksstol, eller någon stol som har en rygg som de lätt kan sitta på, och inte röra sig alltför långt runt om.
 3. 3
  Få en lång träföremål att din papegoja kommer att vilja tugga på. Du kan använda en penna (bara vara försiktig och inte låta dem förstöra den eller skadas av det) eller en trä pinne, eller en Popsicle pinne. Du kommer att vilja använda ett objekt som de normalt sett inte spela med för mycket, men att de inte är rädda för och är intresserad Om din papegoja inte visar intresse för föremålen vid första, leka med dem själv. Inte tillåter dem att hålla det, kommer de att fatta ett snabbt beslut de vill ha det om du spelar med den.
 4. 4
  Låt papegojan att se och röra objektet kort. Håll den nära dem att göra det speciellt attraktivt. När de tar det i sin näbb och vill ha det, ta bort den (försiktigt och vänligt). Håll föremålet precis utom räckhåll för dem tills de lyfter en fot (oftast för att ta den med sin fot). När deras fot höjs, även lite, beröm papegojan (Good fågel!) Och ge dem föremålet omedelbart. Upprepa detta flera gånger tills de tydligt göra kopplingen mellan att höja foten och objektet.
 5. 5
  Använd kommandot du väljer. Men du måste välja en fras som du normalt inte använda med din papegoja. "Hej" och "Hej" ensam är inte bra val, eftersom du antagligen säga detta till din papegoja redan, eller de höra dig säga det hela tiden på telefonen. Om du verkligen vill använda "Hej" eller "Hej", ändra tonen och hur du säger det, så det är annorlunda än normalt. Liksom Heeeeeelllo! Eller Hiiiiiiiii!
 6. 6
  Lär en fysisk kommando, göra det mycket klart och tydligt. Du kan använda både en verbal och fysisk kommando, och bara vifta din första fingret, böjer den upp och ner. Erbjud käppen och säg sedan kommandot eller åtgärd innan de höjer sin fot. När de slutför trick (genom att höja deras fot) prisa dem.
 7. 7
  Vara beredd att förlora minnet. Upprepa ovanstående, men inte ge dem pinnen varje gång och kan inte erbjuda pinnen alls under trick men hålla den synlig i din hand som du gör den fysiska kommandot med (eller om ingen fysisk kommando, då handen du använt tidigare). Minska belöning till bara ibland. Men alltid ge verbalt beröm när de utför. Du vill också ha en klar och tydlig fot höjning. Om de bara höja det lite, ignorera det vid denna tidpunkt. Du vill ha rätt beteende och de kommer att testa hur lite de kan göra för verbalt beröm.
 8. 8
  Förlora pinnen. Fortsätta göra det, och belönar ibland med klubban också, men hålla den utom synhåll medan du gör tricket. När du har gjort allt detta, kan du förlora pinnen helt. De vet nu beteendet (höja sin fot) och vet belöning (beröm och uppmärksamhet).
 9. 9
  Fortsätt att öva trick på tillfälle och upprepa ovanstående om de verkar glömma susen. Du kommer inte att behöva börja om från början dock bara använda käppen igen från steg 7, och de bör lära om det omedelbart. Du behöver bara göra detta trick varje vecka eller så för dem att minnas och njuta av det.

Tips

 • Om din fågel blir trött eller irriterad, sluta. Du bör endast arbeta med att utbilda dem så länge de är intresserade. Ett bra träningspass bör pågå allt från fem minuter till tjugo, beroende på din papegoja intressen. Tricks är tänkt att vara roligt och njutbart för dem också. Det är ett spel som berikar deras liv. Som sådan bör deras behov alltid vara först.
 • Nästan alla papegojor svarar mycket bra på verbalt beröm för tricks. Du behöver inte erbjuda ett livsmedel belöning (även om många kommer att rekommendera det). Om din papegoja bara inte kommer att svara på allt men ett livsmedel belöning, använd en. Solrosfrön skurna i halvor eller fjärdedelar är bra idéer. Det ska bara vara ett litet tecken mängd mat. Du ska aldrig svälta din papegoja men för att göra det utför. All mat belöning ska vara en fest på toppen av sin vanliga kost.

Varningar

 • Överdriv inte.
 • Aldrig någonsin straffa papegojan. Du ska aldrig göra det ändå, svarar de inte på straff. Om din papegoja inte utföra trick, undanhålla er belöningen (som är käppen och beröm). Om din papegoja vägrar att utföra trick flera gånger, ska du sluta sessionen och återlämna dem till deras bur. Ge dem deras utanför tid och speltid separat från träningstid.
 • Ha tålamod och ha kul. Vissa papegojor lär sig detta trick på under en timme. Vissa kan ta en vecka eller två. Alla av dem kan lära sig detta enkla trick, om du gör det roligt för dem och dig.

Saker du behöver

 • En papegoja
 • En pinne (pinne, Popsicle pinne, penna, eller en penna)
 • En monter för papegoja (du kan använda baksidan av en stol om du har ingen papegoja stativ)
 • TILLVAL (livsmedel belöning, som solrosfrön)