Wki

Hur ta hand om en papegoja


Ett bra sätt att ha en bästa kompis är att få en papegoja! Fåglar, dock är känsliga och kräver omsorgsfull vård. Här är tips för att göra hand om din nya vän enklare.

Steg

Hur ta hand om en papegoja. Håll hans mat och vatten rent.
Hur ta hand om en papegoja. Håll hans mat och vatten rent.
 1. 1
  Håll hans mat och vatten rent. Avlägsna mat-och / eller vatten skålar dagligen, rengör och ersätt med färsk mat och vatten.
 2. 2
  Rengör buren. Om du använder en bur, behöver papper och botten på buren som ska tenderade att varje två till tre dagar (om papegojan är typiskt rörigt). Ta bort alla liners och ersätta dem, och kasta eventuella snäckor, frön, grus, leksaker som förstörs, etc. Rengör alla leksaker som kommer att stanna i buren. Helst är det bäst att upptäcka ren (städa upp någon röra som inte kräver alltför mycket tid - spillning på sittpinnar etc) en gång om dagen. Var noga med att använda en fågel-säker desinfektionsmedel i buren - dessa kan hittas i din lokala djuraffärer. Användningen av Trigene eller någon annan stark desinfektionsmedel kan orsaka allvarliga hälsoproblem för din fågel.
 3. 3
  Byt leksaker på olika platser. När du har allt glänsande, sätta din fågel leksaker tillbaka in, och blanda upp saker - papegojor är intensivt nyfiken och mycket intelligent, och till skillnad från katter och hundar, de tycker ändra stimuli.
 4. 4
  Träna din papegoja-hålla sitt sinne aktiva papegojor är mycket intelligenta, sociala djur, och de flesta tillbringar merparten av sin tid i det vilda i flockar pratar med flock-kompisar och födosök för mat. Det är ett väldigt abstrakt sak för din papegoja att isoleras i en bur, med mat tillhandahållits honom i en skål. Överväg träna din papegoja-det finns oändliga sätt att göra detta, se till att forskningen. Många papegojor svarar bra på klickerträning. Överväg att skapa en naturlig föda upplevelse för din papegoja genom att göra honom arbeta och leta efter sin mat. Detta kan vara så enkelt som inslagning några fester i vissa naturliga papper och göra honom tugga på dem. Prova en sökning efter papegoja födosök och du kommer bli förvånad över de fantastiska idéer där ute. Dessutom är ett annat sätt du kan träna din papegoja till...
 5. 5
  Lär din papegoja att prata. De flesta papegojor så småningom kommer att härma dig, men om du vill göra en verklig ansträngning för att lära honom att prata, måste du spendera tid att göra det ordentligt.
  • Begränsa dina lektioner till 10 eller 15 minuter i taget om intensiv, eller helt enkelt upprepa samma fraser flera gånger under varje "speltid" (de gånger då du interagerar med honom)
  • Titta på din tonen runt huset. Din papegoja börjar härma det han hör oftast. Om du skriker åt dina barn, cuss på din hund, eller generellt göra en massa obehagliga ljud, kan du räkna med att höra den spelas - på hög volym - senare. Och förmodligen rätt i din mamma. Så var försiktig.
  • Håll fraser kort, ett eller två ord brukar fungera bäst. Säga saker som "Hej, Alex" (om Alex är inte ditt namn, säg sedan ditt namn istället!) Eller "God morgon!"
  • När din fågel har bemästrat några ord eller fraser, prova några fler: "Arbete, arbete, arbete!" eller "Cookie?" "Lek med mig", "Owie," "törstig" - eller skratt är roligt, desto mer galna, desto bättre.
  • Gör en verklig ansträngning för att lära honom nyttiga kommunikation. Många människor tror papegojor bara härma vad som sägs till dem. Andra (denna författare ingår) anser att om en verklig koppling finns - med andra ord, "cookie" resulterar i hans få en behandling - gör papegojor förstår vad de säger. Undervisning din papegoja att kommunicera kommer att hjälpa dig att förstå vad han vill senare.
 6. 6
  Behandla inte med kosttillskott eller vitaminer utan ordination av en veterinär är det ofta vanligt att ge papegojor ett tillägg eller vitamin. För en frisk papegoja, kommer en varierad och komplett diet innehåller alla de vitaminer som behövs. Lägga vitaminer i deras vatten kan inte bara leda till hälsoproblem på grund av vitamin överdos, men kan föranleda snabbare bakterietillväxt i vattnet. Bara ge dessa tillskott om regisserad av en veterinär.
 7. 7
  Variera hans diet. Ingen tycker om att ha samma gamla sak varje dag till middag, och det skulle vara ohälsosamt att göra så. Papegojor behöver en varierad kost med ett brett spektrum av näringsvärde. Ingen papegoja bör hållas på en diet av frön bara, borde inte någon papegoja hållas på en diet av pellets bara. Forskning och diskutera med din veterinär vad den bästa dieten för din papegoja. Det är allmänt accepterat att papegojor behöver en blandning av pellets, frön, färska bladgrönsaker, andra grönsaker, säd, baljväxter, samt enstaka frukt. Papegojor bör aldrig matas avokado, koffein, alkohol, choklad, eller kolhydrater eller salt tilltugg.
 8. 8
  Kom ihåg att hålla ett öga på näbb, Klo, och fjäder hälsa. Papegojor behöver en variation av perching ytor för att hålla fötterna och klor friska, men deras klor kan fortfarande ibland växa över. Om dina papegojor klorna växa alltför länge, har en veterinär hjälpa dig att trimma dem. Om inte upplevt, inte försöka göra det själv som papegojor har en aktiv blodtillförsel till sina klor och ett klipp skulle också kunna leda till blodförlust. Vidare, näbb och fjäder skick är en bra indikator på hälsan. Många papegoja sjukdomar och sjukdomar / brister visar sig som missbildningar i näbben eller dålig fjäder skick. Om din papegoja visar någon förändring i näbben eller fjäder skick, se din veterinär så fort som möjligt.
 9. 9
  Tänk hans plats och temperatur. Papegojor är sociala varelser, men varje papegoja har olika behov. Beroende på temperament av din papegoja, överväga att placera sin bur i ett område där han kan interagera med sin mänskliga flock. Ett kök är aldrig en plats för buren, så lukter från matlagning och städning kan vara giftiga för din papegoja! Fåglar kan tolerera ett stort temperaturintervall-om du håller ditt hem till en behaglig temperatur för dig själv, då din papegoja kommer att vara bekväm också. Den viktigaste faktorn är temperaturstabilitet. Utkast eller fluktuerande temperaturer har störst effekt på hälsan.
 10. 10
  Besök veterinären på ett regelbundet schema. Vissa papegojor är helt friska för evigt, men för det mesta när din papegoja påträffar ett hälsoproblem, det kunde ha lösts med några förebyggande veterinär samråd. Se till att din veterinär är en som ser fåglar specifikt eller du kommer att slösa bort dina pengar. Årliga wellness kontroller bör planeras.
 11. 11
  Förbered dig på en bullrig, stökig hus. Fåglar kasta frö höljen, fruktskal, sina leksaker, dina saker, går listan på och på. Området runt deras bur eller abborre kan bli väldigt rörigt - och det finns också frågan om fjädrar, som är naturligt skjul från gång till gång, och spillning... som också är naturligt skjul. Även om din fågel är i en bur, kan dessa saker och kommer att ta sig ut ur buren. Och stora papegojor kan göra en massa oväsen. Oavsett om de skriker nonsens, yodeling ett land sång, eller bara skria, kan du inte räkna med dem att vara tyst bara för att barnet (eller du) behöver en tupplur. Ha det i åtanke. Stänga dem undan i ett isolerat rum, eller hålla dem utomhus på altanen, eller sätta dem i garaget är inte ett alternativ. Inte om du vill ha en levande papegoja. Papegojor kommer att bli allvarligt känslomässigt störd och beter psychotically om isolerade. De är sociala fåglar, flockas de tillsammans i naturen av en anledning - de behöver vara med andra. Så tror inte att du kommer att kunna ringa till skott med en papegoja. Om du tvivlar på detta, bara vänta. Papegojan kommer att förklara det för dig.
 12. 12
  Förbered dig på att ha en vän för livet. Många papegojor kan leva 50, 70 eller 100 år. Om du inte är redo för denna typ av långsiktiga åtaganden, inte får en papegoja. Många band väldigt tight med sina ägare, och om du måste ge upp honom senare, kommer han att ha mycket svårt att anpassa sig. Tänk på din papegoja som ett 4 eller 5 år gamla barn - hans svar på många känslomässiga situationer kommer att vara mycket lik en ung barns.

Tips

 • Papegojor är mycket tillgiven. De gillar att bli klappad och kramad och smooched och mumlade till. Precis som du gör. Kontrollera att du tar tid att schmooze din birdie varje dag. Några av dem gillar att sitta på din axel när du kliar sitt huvud och hals, en del gillar att sitta på fingret, ytterligare andra tycker om att krypa in i dina armar och låg på ryggen medan du kittla deras magar - papegojor är individuell och rolig.
 • Om han äter något och sedan börjar guppar huvudet upp och ner, speciellt när man kommer nära, oroa dig inte, han kvävs inte. Han gör sig redo att visa hur mycket han älskar dig genom regurgitating (yep, kastar upp) ett frö för dig. Yum.
 • Tänk på att fåglar ruggar en gång i en stund. Om han börjar ser tilltufsad, ta honom till veterinären, men det är nog inget att oroa sig för.
 • Om du ger honom en stor fågel mix som innehåller torkad röd paprika, akta er för papegoja kyssar. Deras tungor plocka upp oljor från paprikorna, och skicka dem till dig. Caliente!
 • Massor av papegojor som en lätt imma då och då - använd en sprutflaska som du skulle för Windex, men bara sätta lite varmt vatten i den och spreja honom då och då. Det hjälper honom att hålla ren.

Varningar

 • Papegojor är högljudda. De är också notoriskt rörigt. Om du är en snyggt freak bor i en lägenhet eller lägenhet, hålla sig med en katt.
 • Du kommer aldrig att kunna titta på "The Pet Shop" sketch av Monty Python utan inställsam igen.

Saker du behöver

 • Cage eller abborre
 • Space
 • Bird leksaker
 • Fågelfoder
 • En dammsugare