Wki

Hur du lär din undulat att prata

Undulater är förmodligen en av de mest populära sällskapsdjur i världen. De är också extremt intelligent, och därför kan läras att tala enkelt.

Steg

Hur du lär din undulat att prata. Vänta tills din undulat är ca 3-4 månader gammal innan du börjar lära honom / henne att prata.
Hur du lär din undulat att prata. Vänta tills din undulat är ca 3-4 månader gammal innan du börjar lära honom / henne att prata.
 1. 1
  Vänta tills din undulat är ca 3-4 månader gammal innan du börjar lära honom / henne att prata.
 2. 2
  Få fågeln brukade dig. Det är omöjligt att lära en undulat hur man kan prata när han är livrädd för dig.
 3. 3
  Upprepa det ord du vill budgien att lära. Och igen. Och igen. Fortsätta att upprepa det. Försök att använda den i ett sammanhang, eftersom det sätt du kanske kan lära fågeln vad det innebär. Till exempel, när du går upp till fågeln, säger "Hej" eller när du lämnar, säger "Goodbye". Visst, det är mycket roligare att lära din undulat mer fantasifulla saker!
 4. 4
  Håll din röst upphetsad. Undulater tenderar att lära sig svordomar snabbt, eftersom de ofta sagt mycket ilsket och livligt. Så var försiktig!
 5. 5
  Prova att skriva ordet på lite papper och hålla det nära undulat bur. Detta kommer att uppmana besökare att läsa det högt, och möjligen påminna dig också!
 6. 6
  Lyssna. När undulater först säga ett ord, säger de ofta det så tyst och snabbt att du inte fånga den bland deras vanliga rappakalja.
 7. 7
  Sätt på musik. när din undulat är lycklig sätta lite musik på att lägga den på lugn. Sitt på en stol och prata med fågeln och när han / hon är redo stänga av musiken och gå ut genom dörren och lämna honom / henne i 3 minuter, kom tillbaka in och lägg din hand i och säga orden du undervisar honom som hej, hejdå, nej, och ja. Vid sänggåendet, läsa dem en berättelse. När de är bekväma, ta ut dem. Låt fågeln flyga och prata med den när fågeln flyger. Sätt fågeln tillbaka i buren, slå på musiken igen, och lägg din hand i och lämna handen på ett ställe. Flytta inte din hand, viskar ordet du lära din fågel.

Tips

 • Undulater verkar ha lättare att lära sig av kvinnor och barn, vilket tyder på att om du har en hög röst, kommer han att lära sig snabbare
 • Det tar mycket tid och ren tålamod. Det kan verka som om det aldrig kommer att hända, men bara fortsätta att försöka, och till slut kan prata.
 • Även utbildning, om den biter, försök att inte reagera för högt, det kan skrämma din undulat vän och få den att förlora sin lugn eller tappa intresset för att säga vad du just lärt dem.
 • Innan du försöker träna din undulat kompis att prata, se till att de är lugna, och används för att du flyttar din hand runt i utan att flaxa med vingarna eller skrika. Det viktiga är, se till att din undulat är avslappnad och lugn nog.
 • Börja med att lära dina undulater ett ord, så du kan gå in i meningar.
 • Manliga undulater är mer högljudd än honor, så du kommer att ha en bättre chans att lära en manlig undulat att prata.
 • Om den säger vad du vill att den ska säga, ge det en behandling så han vet vad du vill att han ska göra.
 • Undulater är bättre på att härma hårda tongångar som D's, T: s B: s etc.
 • Tvinga aldrig din fågel att prata. Det kräver övning. Om du vill att det ska lära sig att prata fortare, ta ut den för att spela oftare.

Varningar

 • Du är förmodligen undervisa en avslappnad undulat, och så din undulat kanske också vill ha en avslappnad lärare som kommer att försöka suga i alla galenskap och inte visa något av det.Och istället, visa att du verkligen bryr inte, om den gör några misstag och visa din lugn.
 • Se upp för plötsliga bita från din undulat.
 • Dont försöka fånga din undulat när den gör några misstag, alla gör det ibland.
 • Försök aldrig att ta tag i din undulat någon anledning någonsin. De kommer att hata dig!

Saker du behöver

 • Budgie
 • (Detta är valfritt att du inte behöver ha detta, men det kan vara lättare för dig att lära ut det, det är bara en enkel smaskig belöning för din undulat) Vad du kanske vill är spraya hirs.