Wki

Hur man spelar med en stor papegoja


Papegojor är känsliga, intelligenta fåglar som behöver mycket stimulans. De är "flock varelser" som tycker om att göra saker med dig. Här är några sätt att leka med dem och hålla dem aktiva och underhöll.

Steg

Hur man spelar med en stor papegoja. Rotera ett urval av flera olika leksaker genom sina burar varje vecka.
Hur man spelar med en stor papegoja. Rotera ett urval av flera olika leksaker genom sina burar varje vecka.
 1. 1
  Rotera ett urval av flera olika leksaker genom sina burar varje vecka. Aror och kakaduor behöver två typer av leksaker: varaktiga pussel-typ sådana att ockupera sina ljusa sinnen och (mestadels) motstår deras tuggande, och säkra material, såsom obehandlat trä och papp som de kan slita upp och förstöra varje dag.
 2. 2
  Ta din papegoja i badrummet när du utför dina "grooming aktiviteter" varje morgon. Papegojor hitta tandborstning lustiga och fascinerande. De kommer att förstå att ditt hår-kamning är en form av putsning. Och de flesta papegojor kommer att älska duscha med dig, som måste påminna dem om den uråldriga regnskogen. Räkna med mycket sprudlande skrikande och annan papegoja enfald att resultera.
 3. 3
  Spela "handduken spelet." Sitta vid ett bord med din papegoja på bordsskivan. Vik armarna på bordet, sätta ditt huvud på dina armar, och drapera en stor fluffig handduk över huvudet. Din papegoja kommer inte att kunna motstå att köra upp till kanten av handduken och lyfta upp det med sin näbb så att han kan glida under för att vara med dig.
 4. 4
  Spela "rutan spelet." Först, presentera din papegoja med en medelstor låda med något roligt inne att tugga upp som en stor tuss av tidningar. När han ivrigt tuggar, få en intressant proffsiga kök redskap som en stor, glänsande slev och knacka försiktigt med den på sidan av lådan. Detta kommer att fånga hans uppmärksamhet. Knacka försiktigt på skänken närmare och närmare tills du doppa den kortfattat i sikte. Detta borde få en enorm reaktion - möjligen en fullständig puff-out om du har en kakadua. Upprepa med olika köksredskap för maximalt nöje och stimulering.
 5. 5
  Träna din papegoja med "flaxande spelet." Placera din papegoja på baksidan av din hand och försiktigt flytta handen upp och ner eller susa handen i figur-åttor. Din papegoja kommer att flaxa med vingarna när du flyttar honom genom luften. Stanna och ge den stackars killen en paus när han börjar andas hårt.

Tips

 • Du vet att din papegoja njuter själv när han guppar hans huvud upp och ner, gör en hel del ögonkontakt, och clacks näbben flera gånger!
 • Alltid vara lyhörd för din papegoja humör. Om din papegoja går igenom en Molt och inte känner för att spela, bara sitta tyst med honom och prata med honom.
 • Papegojor är "hålighet häckar" och det är kodat i deras DNA för att mejsla ut hålor för sig själva i ihåliga träd i naturen. När du fånga din papegoja tugga, fragmentering, och förstöra något, alltid komma ihåg att han inte missköter sig. Han bara är en papegoja.
 • Introducera nya saker försiktigt. Fåglar ser i UV-färg och är mycket påverkas av visuella stimuli. Det är inte ovanligt att din fågel att reagera ängsligt till en ny leksak. Prova att sätta den nya leksaken eller föremål på golvet (papegojor är inte lika skrämda av saker som är "kortare" än de är) tvärs över rummet, och tum det närmare för varje dag.

Varningar

 • Om du ger din papegoja ved, grenar, eller kartong för att slita upp, se till att dessa material inte behandlas med kemikalier. Trä bör begränsas till manzanita filialer, tall eller frukt woods träd obehandlade med bekämpningsmedel. Rådfråga din veterinär om du är osäker.
 • För att undvika risk för förgiftning, alltid se till att de leksaker som din papegoja kommer att tugga på speciellt är gjorda för fåglar.
 • Låta papegojor sitta på din axel, eller låta sina sittpinnar vara över ögonhöjd kan få dem att känna sig dominant och territoriella. I allmänhet gör en fågel att ibland sitta på din axel är ofarligt roligt så länge majoriteten av tiden de visar ingen tvekan om DITT dominans. Med en mycket blyg fågel det kan vara ett bra spel för att visa dem hur kort eller lång du kan vara!
 • Papegojor kan vara mycket possessiva av deras folk, så försök inte handduken spelet om du inte är den primära bindningen, han kan köras under bita dig!