Wki

Hur man besluta om en papegoja som är rätt för dig

Papegojor är underbara djur, men de är inte för alla. Många papegojor hamna hemlösa inom tre år efter köpet, bara för att deras ägare inte gjorde ett bra val. Här är några saker du kan göra för att hjälpa dig att avgöra om en papegoja är rätt husdjur för dig och din familj.

Steg

Hur man besluta om en papegoja som är rätt för dig. Först måste vi definiera en papegoja.
Hur man besluta om en papegoja som är rätt för dig. Först måste vi definiera en papegoja.
 1. 1
  Först måste vi definiera en papegoja. Parakiter är papegojor! Så är Cockatiels. Det finns många sorter av papegojor, och de är inte alla lika stor eller färgstark som ara (vissa gillar det ara är mycket färggranna, vissa gillar den afrikanska Grey är mindre färgglada men de har klarröda stjärtfjädrar. En kakadua är vit, men har en klargul krön). Och papegojor har en hakad räkning.
 2. 2
  En papegoja kan kosta allt från 15€ för en undulat, till 8960€ för en hyacint ara. De är ytterligheterna. De flesta människor tillbringar mellan 40€ -1870€ för en hand utfodras bebis papegoja. Kom bara ihåg, bara för att en fågel har en mindre prislapp betyder inte att den behöver något mindre kärlek, omsorg och uppmärksamhet sedan en större, flashier papegoja.
 3. 3
  Du måste köpa en bur som har en bar bredd som är lämplig storlek för din papegoja, samt tillräckligt stor för rasen du har valt. (Till exempel är en Caique ofta vara en liten till medelstor papegoja, men de är så hög energi att de kräver en mycket stor bur.) Och de kommer att använda varje tum av det, inklusive golv. En afrikansk grå tenderar att abborre från mitten till toppen av buren, men medan det är också en medelstor papegoja, det krävs en mycket stor bur. Du borde köpa den största buren du har råd för dem, eftersom de kommer att uppskatta utrymmet. Men det finns gränser för hur liten du kan gå. Många butiker kommer att rekommendera en minsta storlek bur för en afrikansk grå, ca 18 "x18" x18 "Det är för litet har jag en afrikansk grå, och den minsta buren storlek du ska ha dem i är:.! 30" x30 "x30". Större är bättre, men det är det minsta du kan gå och fortfarande ha en glad, frisk papegoja. Om du inte har råd buren du vill ha för papegojan du vill, tänka köpet. Burar kan vara dyrt, men det ska ses som en investering. Den första köp av en bur och andra nödvändigheter kommer att pågå i många år framöver.
 4. 4
  Du kommer att behöva köpa 3 vattenskålar och 6 matskålar. (Om du får en stor bur som är som H: 6f av L: 4fby w:.. 3f om du har en liten bur du inte) Du bör ha 3 skålar i buren vid alla tidpunkter. En för färskt vatten, en för vanliga kost. Och en för färska livsmedel dagligen. Du kan lägga till en fjärde skål för godsaker och leksaker om du gillar. Skålarna måste avlägsnas och tvättas en gång om dagen för vatten och två gånger i veckan för torrfoder som frön (om inte din fågel misstag bajsar i hans av misstag. Du kommer också att behöva köpa antingen en papegoja stativ eller papegoja lekplats för tid utanför buren. Alla papegojor behöver tid utanför sin bur. Du bör köpa leksaker till dem, och när de köper dem från början, bör du köpa flera leksaker av alla slag som är lämpliga för din papegoja. Detta innebär pussel leksaker, akryl leksaker, träleksaker (papegojor som conures, papegojor, strimla dem snabbt om det är tunt trä) och leksaker rep. bör Dessa leksaker vridas ur sin bur varje vecka, och slängas och ersättas när de tjänat ut. Akryl leksaker kommer inte slits ut, men papegojor behöver leksaker De kan förstöra. Detta blir väldigt dyrt. Toy Priserna varierar från 5€ -115€. Du kan också lära dig att göra egna leksaker för att spara pengar. De är nödvändiga för hälsa och lycka för papegojan. Du bör också överväga att lägga till en högkvalitativ pellets för sin kost. Även om ingen pellet är näringsmässigt komplett och ett pelleterat diet är inte hälsosamt, kan en hög kvalitet pellets vara ett bra komplement till en väl avrundad kost. Du måste även köpa färska humana klass livsmedel, såsom som en mängd olika nötter (efter godis), färska grönsaker och frukt. Du måste köpa rengöringsmedel för buren (Poop Off är ett bra märke), och antingen liners eller tidning för botten. Vi rekommenderar användning av tidningen, eftersom det är lätt tillgängliga och icke-toxisk.
 5. 5
  Skapa en budget. vara beredd att spendera cirka 10 -50€ i månaden på leksaker, 25€ i månaden på livsmedel, och 20€ per månad på ytterligare objekt.
 6. 6
  Hitta en aviär veterinär för din papegoja. När du köper din papegoja måste du ta det på för en hälsokontroll. Din papegoja kan behöva vaccineras. Vanliga vaccinationer inkluderar en serie bilder för en sjukdom som kallas Polyoma. Om din papegoja någonsin verkar sjuk, ta den till veterinären omedelbart. Papegojor är mästare på att gömma sjukdom, som en försvarsmekanism rotat i sina vilda beteenden, inte visar tecken på sjukdom om de inte är extremt sjuka. Det tar en omtänksam och uppmärksam fågel ägare för att fånga tidiga tecken på illness.If din papegoja verkar plötsligt sjuk en dag, det är en viktig tid för att få din fågel till veterinären. Det innebär att sjukdomen har byggt på fåglar systemet under en tid. En akut veterinär besök kostar ca 190€ +. Under de sju år jag har haft mina fåglar Jag har haft tur att bara stöta på ett par nödsituationer. Men jag vet folk som har spenderat tusentals dollar på de hälsoproblem av deras papegoja. Du måste ha ekonomiska förutsättningar att betala höga veterinär räkningar om behov uppstår, eller göra prearrangement talet med en aviär veterinär som gör en avbetalningsplan. Många papegojaägare debattera om huruvida de ska gå in, på grund av den höga kostnaden, och det har lett till tragedi. Avian Medicine är dyrare än hund och katt veterinärvård, eftersom det är ett avancerat område och förändras hela tiden. Så veterinärer måste tilldela mer tid att lära sig om olika sätt av exotiska fåglar. Det är därför det är viktigt att gå till en aviär certifierad veterinär.
 7. 7
  Så, nu har du räknat ut vad en papegoja är, och hur mycket det kostar. Och vill du fortfarande en papegoja. Nu måste du räkna ut vilken papegoja du vill. Här är var man ska börja.
 8. 8
  Du kommer att finna att de flesta av de papegojor inom en mindre budget är mindre papegojor, men du har fortfarande ett utbud att välja från. Om du har en större budget att jobba med, kommer att tillåta dig att vara kräsen. Dock betyder större inte bättre. Den bästa papegoja för dig är husdjur du kommer att njuta mest, och det kan inte vara en ara. Det kan vara en Nymfparakit. De papegojor som är dyrare är de papegojor som är svåra att föda upp, eller en sällsynt art som inte nödvändigtvis skall i PET industrin, utan snarare exemplar bör hållas tillbaka för att hålla lager i fångenskap. Innan du investerar en stor summa pengar i en fågel, bestämma dess hotade status.
 9. 9
  Vissa papegojor lever för att vara 80 år gammal. Detta är ett husdjur bör du lämna till någon i din vilja. Sjukdom, sjukdom, olycksfall, och genetisk defekt är alla saker som kan avsluta livet av någon varelse förtid. Många papegojor idag lever långa liv eftersom vi har en bättre förståelse för deras behov.
 10. 10
  Börja läsa! En bra papegoja bok kan berätta nästan allt du behöver veta om att äga olika arter av papegojor.
 11. 11
  Hitta en bra uppfödare och besöka sina papegojor. De flesta av dem kommer att vara barn, och barn papegojor agera mycket annorlunda än vuxna papegojor. De är ofta tystare, mer vänliga, mer anpassningsbara till förändringar, och mer intresserade av att gosa. Det är perfekt om du kan hitta lokala papegoja ägare genom grupper på nätet och besöka med sina vuxna fåglar. Du bör också titta på papegoja helgedomar om du har någon nära dig. Många av dessa har klasser på papegojor som är en bra resurs för första ägare gången fågel, eller människor som söker till att anta en äldre fågel. Kom ihåg, om du får en bebis, är personligheten av fågeln inte garanteras! Precis som med ett barn som du upplever barndom, pubertet, unga vuxna, och därefter vuxna stadier av livet.
 12. 12
  Utseende. Detta är det sista du vill oroa sig med en papegoja. Alla papegojor är vackra, men säkert några är mer färgglad än andra. Om du tittar på en fågel eftersom det matchar dina möbler-slösa inte din pengar. Gå bort och köpa en fin målning istället. Du vill inte fokusera på utseende när man köper en fågel-personligheten är det viktiga.
 13. 13
  Bestäm hur många papegojor som du vill. Om du aldrig har ägt en tidigare, börja med en, och se hur många fler du kan fysiskt och ekonomiskt köp. Tänk på att om du lägger till mer än en papegoja till hushållet, kommer du att fördubbla den tid som behövs för att sköta fågeln (s), röran faktor, och brusfaktor. Ta hänsyn till tid, pengar, och känslomässiga sätt du har innan du tar på alltför många fåglar.
 14. 14
  Alla papegojor är rörigt. Det finns inget sådant som en papegoja som inte är rörigt. Papegojor kan, kommer och slänger mat utanför sin bur. I det vilda strö sin mat ungefär som naturens återgroning "mekanism. Den tappade mat matar djuren på bottenvåningen. Pellets och frön är inte alltför svårt att städa upp från golvet. Men de kommer att slunga frukt. De kommer att kasta planteras. De ska göra en stor, stor röra! Det är verkligen perfekt att ha papegoja bur på en lövskog eller klinkergolv. Buren måste också vara i en hög trafik rum du tillbringar mycket tid i, vilket är vanligt i vardagsrummet. Räkna med att dammsuga eller torka runt buren dagligen. Som tidigare nämnts, måste du rengöra sina skålar dagligen. Och när du byter vatten, bör du rengöra skålen. Du måste byta papper i botten facket dagligen. Annars bakterier kan bilda som kan orsaka din fågel att bli sjuk. Du kan också locka buggar. Du måste ta bort den nedre gallret (eftersom de poop på det) och torka av den. Om du har en papegoja som går på botten galler, måste du hålla det extremt rena, vilket innebär en daglig torka är nödvändigt. Du måste också rengöra sina leksaker, eller ta bort leksaker som blir för smutsiga (från mat + bajs). Sedan finns det de papegoja lekplatser. Torka dem ner efter din lilla kille har gått tillbaka till sin bur. Och de bajsa på mattan när de är ute och spelar. Oh ja, du kan inte potträna papegojor perfekt! De kommer bajsa på mattan. Och förmodligen på dig minst en gång (eller mer!)
 15. 15
  Buller kan också vara ett problem. Papegojor är naturligt bullriga och kommer att göra flock samtal flera gånger under dagen. Vissa papegojor har en tystare samtal sedan others.Most papegojor är inte bra för människor som bor i lägenheter, som buller kan irritera din neighbor.There finns inget sätt att få en papegoja som aldrig kommer scream.most kommer att göra det ett par gånger om dagen i minst 15 minuter eller more.Its en naturlig sak för dem att göra. Med rätt träning kan du undvika överdrivet skrikande.
 16. 16
  Matlagning för dina papegojor är ett bra sätt att visa din kärlek till dem. Dess också ett bra sätt att erbjuda dem mer mat och utöka sina matställen och vanor. En vanlig favorit bland fågelägare är en form av så kallade birdie bröd-bröd som har kokat varor inom det som matas till birds.Its en bra metod att använda om din papegoja inte kommer att äta en viss typ av mat, så att mat kan vara "dolda" inne i brödet. Detta är en särskilt bra idé om din papegoja är inte partisk för grönsaker!
 17. 17
  Du kan ha andra tankar just nu. Och det är en bra sak. Tänka igenom saker innan du går och köper en papegoja, eftersom detta sätt kommer du säkert vet att du har gjort ett bra val!

Tips

 • Om du har bestämt att en papegoja är vad du vill, och du har bestämt på vilken art du vill ha, forskning en uppfödare noga.
 • Det finns underbara papegoja samhällen där ute som kommer att vara glada att dela sin kunskap med dig för att hjälpa dig välja papegojan som är rätt för dig. Du kan söka papegoja grupper på Yahoo och MSN, de är över hela Internet! Några rekommendationer är:

Birdboard Caique galen

Varningar

 • Inte få en papegoja med beteendeproblem om du inte har fått utbildning eller klasser om hur man hanterar specifikt med dessa frågor. Dessa problem finns i räddade papegojor, eller äldre papegojor som blir utplaceras. * ALDRIG rädda en papegoja från en dålig djuraffär! Att köpa en papegoja från en dålig djuraffär ekonomiskt belönar dem, och garanterar att de kommer att fortsätta att köpa och skada fler papegojor i framtiden. Rapportera dem till lämpliga myndigheter, och bojkotta butiken.
 • Köp inte en papegoja som är avvanda. Hand mata en bebis papegoja är en mycket specialiserad kompetens och du kan allvarligt skada eller döda en papegoja av felaktig utfodring. Papegojan kommer inte att vara mer bundna till dig personligen eftersom du var den till hands mata den! Om du inte är en expert, vänta tills de är avvanda att få hem dem.