Wki

Hur man tränar en doberman pinscher

Tvärtemot vad många tror, ​​är Dobermann en snäll, kärleksfull, lojal hund. Det finns inget sådant som en dålig hund, bara en dålig tränare.

Steg

Hur man tränar en doberman pinscher. Umgås doberman valp.
Hur man tränar en doberman pinscher. Umgås doberman valp.
 1. 1
  Umgås doberman valp: dobermann, som alla hundar, måste socialiseras på en ung ålder. Detta innebär att du måste ta lite Dobie Jr till parker, hund-vänliga butiker och andra ställen din valp kommer att träffa nya människor. Om valpen går med lite socialisering, han / hon kommer inte att vara vänlig mot andra hundar i framtiden. Detta kommer att visa sig vara ett stort problem.
 2. 2
  Koppel / utrustning:
  1. En ung Dobie behöver inte mycket mer än en krage. Eftersom din hund åldrar, kommer du att märka sin styrka ökar. För de flesta kvinnor är detta inte ett problem, men för de djupare överkropp män du kan behöva köpa ett huvud krage. Ett huvud krage är bäst eftersom det skapar dominans. När du använder huvudet kragen, gå bredvid din hunds huvud. Huvudet kragen är ungefär som en häst grimma. Istället för att ständigt dra i kragen och som dras, bara behöver en snabb, kraftig pull att styra hunden Gentle Leader, (ett stort märke av huvudet kragen). Kom ihåg att omedelbart ge slack efter att dra. De flesta hundar tar ett tag att vänja sig vid huvudet kragen, men om du gör det rätt kommer det inte att skada dem. Se till att du följer alla instruktioner som ges till dig när du köper huvudet kragen. Gentle ledare finns på din lokala djuraffär. Jag föredrar den Gentle Leader eftersom jag har provat det och det gör inte ont min hund.
  2. Nyp kragar är också effektiva, men skapa en bindning bygger på rädsla. Du kommer inte få den respekt som från Gentle Leader.
  3. Chock kragar är vanliga gamla grymma. Både omänskliga och känslomässigt ärrbildning, är denna utbildning stödet ofta missbrukas.
 3. 3
  Hantering av doberman:
  1. Vara fast: Dobies behöver fast hantering. Många människor tar denna instruktion som en ursäkt för att vara elak mot sin hund. Hård hantering betyder bara att Doberman är en ganska dominant hund, och måste läras rätt från fel i tidig ålder. Låt aldrig din hund vara chef över dig som en valp, eftersom det ägs av en stor hund är inte kul.
  2. Tricks: Dobermann är lätt att träna. En av de smartaste hundraser, kan dobermann läras många saker. Bara vara noga med att inte över-göra det. De är bara villiga så länge.
  3. Belöningar: Dobies har en stark matbiltur. Men övergödning kan leda till många problem. Prova leksaker istället, eftersom livsmedel aggression är vanligt med Dobies.
  4. Straff: Dobies svarar bra på en fast "nej!". Den skälla bör riktas mot honom / henne, så ser rätt in i ögonen och peka på dem. Dobermans reagerar inte väl till fysiska straff.
  5. Energi: En anledning dobermann är så populära med barn är på grund av deras förmåga att känna vår energi. När vi råkar slå eller snubbla över vår hund, bryr de sig inte om att vi är arga. Våra känslor reflektera över dem omkring oss. Hundar, speciellt, kan upptäcka denna energi. Så om din hund beter sig väl, inte gå överbord på belöningen, eftersom din hund kan känna din lycka. När du hund inte beter sig väl, inte bestraffa dig Dobie fruktansvärt. Denna avancerade energi förnuft gör hundar, speciellt dobermann, mycket med barnen.

  Tips

  • Din nya Doberman valp är mycket känslig för bestraffning, så en fast "nej" är perfekt.
  • Dog valpar kommer att tugga saker, det är bara för att deras tänder växer. Men inte lämna detta icke aviserade, är detta en dålig vana att bryta.

  Varningar

  • Se till att din hund vet sina gränser. Många dobermann blir territoriell, och kan till och med börja jaga bilar som kommer för nära din uppfart.
  • Låt aldrig din valp attackera en större hund. Det kan vara söt, men det kommer inte att vara när din 75-£ 90 Dobie angriper din grannes Lab. Puppy striderna leder till många problem, inklusive: Bita, morrande, aggression, etc. Se till att du kan se skillnad mellan lek och slåss. Om valpen leker med varandra, skälla direkt om det blir grov.