Wki

Hur du tränar din shih tzu

Den Shih Tzu hund är en mycket trevlig och aktiv hund. De kan vara mycket älskvärd och en bra följeslagare att ha runt. Det är viktigt att få Shih Tzu utbildning ur vägen så fort som möjligt så att du kan skapa en glad, lång relation med dem. Nedan är de vanligaste typerna av utbildning för denna hundras och åtgärder att vidta för att effektivt få dem utbildade.

Steg

Hur du tränar din shih tzu. Shih Tzu hund är en mycket trevlig och aktiv hund.
Hur du tränar din shih tzu. Shih Tzu hund är en mycket trevlig och aktiv hund.
 1. 1
  Shih Tzu hund är en mycket trevlig och aktiv hund. De kan vara mycket älskvärd och en bra följeslagare att ha runt. Det är viktigt att få Shih Tzu utbildning ur vägen så fort som möjligt så att du kan skapa en glad, lång relation med dem. Nedan är de vanligaste typerna av utbildning för denna hundras och åtgärder att vidta för att effektivt få dem utbildade.
 2. 2
  Inbrott Shih Tzu
 3. 3
  Först måste du bestämma var denna plats kommer att bli. Ska du träna dem att gå i sin bur, på tidningen eller utanför? Räkna detta ut och sedan hålla fast vid det. Ändra inte plats eftersom detta bara kommer att förvirra din valp.
 4. 4
  När du bestämmer var på plats kommer att vara, måste du ta din valp där vid olika tidpunkter. Dessa tider är oftast inom 30 minuter efter att ha ätit, efter tupplurar, när det är läggdags och när det ser ut som de har att gå.
 5. 5
  Du måste också ha ett överflöd av tålamod, speciellt när du börjar potträna din shih tzu valp. Var konsekvent och skapa en rutin. Var också noga med att berömma din valp för ett väl utfört arbete.
 6. 6
  Lydnad shih tzu träning
 7. 7
  För att framgångsrikt träna din shih tzu att vara lydig, måste du få din valp respekt omedelbart. De måste lära sig att känna igen dig som ledare, inte dem. Du vill att din valp att lära sig vissa kommandon som sitt, häl, fastställa och komma till dig enligt anvisningarna.
 8. 8
  Du kan försöka att göra detta på egen hand och med lite envishet, kan du uppnå detta mål, men det kan vara klokt för dig att söka hjälp av en professionell lydnad tränare. Dessa tränare är där för att inte bara hjälpa din valp, men också ge dig tips och råd om rätt sätt att göra det.
 9. 9
  En sak som en professionell kommer att försöka och råda dig att göra är att få din hund umgänge. Detta betyder helt enkelt, att få din Shih Tzu kring andra typer av hundar och människor så mycket som möjligt. Du måste få bort rädslan för att din valp så att de känner sig bekväm runt dem, annars kommer du att hitta dem bita och attackera.
 10. 10
  Tålamod och uthållighet under shih tzu träning
 11. 11
  Utbildning din valp tar tid. Du kan inte förvänta sig att lära sig allt på en vecka. Du måste vara konsekvent och fortsätta att upprepa processen om och om igen tills det fastnar med dem. Det finns saker du kan göra för att göra den här processen mycket smidigare.
 12. 12
  Erbjud godsaker och belöningar. Belöna din Shih Tzu med hundgodis, leksaker eller bara vissa TLC när de svarar på ett kommando ordentligt eller varje gång de går på toaletten i ditt anvisad plats.
 13. 13
  Inte skäller inte, slå eller straffa din valp. Detta är kontraproduktivt och uppriktigt sagt, kränkande. Din valp kommer att lära sig mycket snabbare med beröm, belöningar och kärlek.
 14. 14
  Träna din shih tzu i korta intervaller. Dessa valpar har en kort uppmärksamhet span och bli distraherad lätt. Om detta inträffar, stoppa vad du gör och komma tillbaka till det lite senare.
 15. 15
  Shih tzu träning kan ske på ett effektivt sätt genom att följa tipsen ovan och öva tålamod. Ge din valp massor av kärlek, vila och tid för lek kommer också att hjälpa processen på traven. Bara ge inte upp. Du är ledaren och din hund måste lära sig att respektera det.

Tips

 • Du måste vara konsekvent och inse att när du är rumsren din valp eller vuxen hund, inte känner att du straffar dem.
 • Du bara få fram budskapet om var du vill att din Shih tzu att använda badrummet.
 • Om du försöker rumsren din Shih tzu, ge inte upp, med en hel del konsekvens din Shih Tzu lär det bästa stället att gå på toaletten.
 • Du bara inte kan skrika på det att inte kissa på fel ställe, men du kan göra Shure din shih tzu vet inte att göra det igen.
 • Det bästa sättet att housebreak en Shih tzu är genom lådan utbildning.