Wki

Hur man stoppar en katt från att tugga

Ibland kan en katt är en chewer. Det är viktigt att försöka räkna ut varför din katt tuggar samt att finna ett sätt att stoppa din katt från att tugga. Denna artikel kommer att hjälpa dig med idéer för att stoppa tugga, oavsett om det är tugga i sig eller tugga ett föremål, såsom möbler eller skor.

Steg

Hur man stoppar en katt från att tugga. Kontrollera om det finns en anledning till varför din katt tuggar.
Hur man stoppar en katt från att tugga. Kontrollera om det finns en anledning till varför din katt tuggar.
 1. 1
  Kontrollera om det finns en anledning till varför din katt tuggar:
  • Ibland katter tuggar på grund av vitaminbrist. Mata en god livsmedelskvalitet katt eller kolla med din veterinär för kosttillskott.
  • Kontrollera med din veterinär för eventuella andra problem, såsom loppor eller en läkt. Detta är särskilt viktigt om din katt gnager på sig själv hela tiden.
 2. 2
  * Kontrollera din katts tandhälsa. Om katten växer nya tänder eller har tandvärk eller värkande tandkött, kan det tugga för att lindra smärtan. Har katten behandlas därefter av din veterinär.
 3. 3
  Stoppa tugga. Mata ett tillägg om det behövs och följ de instruktioner en veterinär har gett dig. Annars, om din katt får ett friskintyg, kan det vara nödvändigt att hitta andra sätt att avskräcka tugga. Du kan prova:
  • Bitter Apple sprej - det är en av de bästa avskräckande som är gjorda för hundar / katter. De flesta hundar / katter kommer inte tugga på något besprutas med det.
  • Cayennepeppar och vatten lösning. Spraya detta på objektet som tuggas och katten kommer att lämna den ensam eftersom det är varmt.
  • Orange olja. Gör en lösning av en del apelsinolja, 3 delar vatten och spraya detta på objektet.
  • Övrigt ogillade smaker. Du vet att din egen katt, välj smaker som din katt finner motbjudande och belägga föremål med dessa.
 4. 4
  Täck vad katten tuggar på (telefon eller dator sladdar). Du kan köpa sladd skydd (som en lång tub).
 5. 5
  Flytta objektet. Ett annat bra sätt att sluta tugga är att ta bort objektet helt och hållet för en tid. Återvänd det när katten verkar mer fast. Om katten tar att tugga något annat som en ersättning, använda en annan avskräckande såsom frånstötande lukt.
 6. 6
  Distrahera din katt. Placera cat-vänliga växter i krukor eller i trädgården för att distrahera din katt till något mer lustfyllt. Växter att välja inkludera citrongräs, kattmynta, katt mynta etc. Förhoppningsvis katten tar att tugga på dessa i stället för objektet om det tar en böjelse till anläggningen. Se till att introducera katten till anläggningen!
 7. 7
  Hitta en alternativ tugga kompis. Ersätt objekt med något annat, till exempel en gammal badhandduk eller matta, en skrapa styrelse, leksaker, etc. Något det kan sjunka sina tänder och klor i den kommer att roa den oändligt.

Tips

 • Vissa katter tugga eller suga på kläder eller smycken ( vänskap armband till exempel) du bär och som luktar som dig. Det betyder ofta att de skildes från sin mamma vid för låg ålder, och de letar efter kärlek och skydd. Du kan stoppa denna typ av tugga med att försäkra din katt, lära ut det sociala beteendet (kanske genom att få en andra katt) och hjälpa den att bli en mogen, vuxen katt. Så snart detta stadium av mognad har uppnåtts, är din katt osannolikt att hålla tugga.
 • Prova järnaffären, hälsokostaffärer eller apotek för några av dessa avskräckande.

Varningar

 • Utsätt inte din katt till kryddiga avskräckande eftersom dessa kan vara skadliga.
 • Om din katt tuggar på sig hela tiden, är detta ett tecken på att något är väldigt fel och du bör se veterinären omedelbart.