Wki

Hur kan man förhindra katter från bajsa i trädgården

Katter brukar använda trädgården som deras personliga utomhus kattlådor. Om du har grannskapet katter, eller till och med din egen, som använder din trädgård som en kattlåda, finns det några saker du kan göra för att motverka detta beteende eller förhindra den helt. Dessa är billiga och säkra för både miljön och katterna. Om du har förvildade katter som tenderar att använda din trädgård, kanske du också vill överväga humana fällor för att fånga dem så att de kan behandlas av en veterinär och hittade hem.

Steg

Hur kan man förhindra katter från bajsa i trädgården. Plantera en organisk kattmynta patch i 1 hörn av din trädgård.
Hur kan man förhindra katter från bajsa i trädgården. Plantera en organisk kattmynta patch i 1 hörn av din trädgård.
 1. 1
  Plantera en organisk kattmynta patch i 1 hörn av din trädgård. Katter kommer att gå till lappen att äta och rulla in den. Den kattmynta gör dem desorienterade och de kommer troligen tillbaka till sina egna hem och lådor kull.
 2. 2
  Samla kottar och stenar och placera dem på marken runt din trädgård. Katter gillar inte känslan av dessa objekt under deras fötter.
 3. 3
  Placera gummimattor med små gummi "spikar" precis under jord. De spikar skadar inte katterna men de gillar inte känslan av spikar på sina tassar.
 4. 4
  Se till att deras kattlådan är ren hela tiden så att de använder den regelbundet. Katter gillar inte en smutsig låda och kommer att hitta andra ställen att använda.
 5. 5
  Använd en spray myggmedel från din lokala djuraffären och spraya området som är tabu för katterna. De flesta av de avskräckande medel fungerar för både katter och hundar.
 6. 6
  Sätt malkulor i dina växter som är i krukor och placera krukorna runt trädgården.
 7. 7
  Placera billiga batteridrivna rörelsedetektorer med larm runt trädgården så att de utlöses när en katt kommer in. Larmet kommer att skrämma katten utanför. Det tar bara 1 eller 2 gånger innan katten slutar komma runt. När du är säker på att de har arbetat, kan larmen tas bort så att du inte behöver lyssna på dem varje kväll.
 8. 8
  Skopa upp avföring från trädgården, lägg den i kattens kattlådan och dirigera katten till lådan så att katten kan känna dess doft där.
 9. 9
  Plantera en curry växt ("Helichrysum italicum" eller "Helichrysum angustifolium") i din trädgård. Vissa svär vid dessa anläggningar och säga att de är mer effektiva än lavendel eller andra föreslagna cat-avskräckande växter.
 10. 10
  Har din katt undersökt av din veterinär för någon ångest som kan orsaka detta beteende, särskilt om beteendet är plötslig. Det finns mediciner för att kontrollera stress-relaterade beteendeproblem.

Varningar

 • Om du bestämmer dig för att fånga en vild katt eller katter, försiktig och aldrig försöka ta bort katt eller katter från fällan. Ta fällan med katten eller katter inne på din veterinär för undersökning och behandling. Humana katt fällor kan lånas från din lokala djurkontroll kontor.
 • Oavsett vilken annan metod eller metoder du väljer att avskräcka katter från att använda din trädgård som en kattlåda, se till att de är både miljövänlig och säker för katten eller andra fåglar eller djur som kan komma in i din gård och trädgård. Försök att använda naturliga säkra produkter i stället för kemikalier och kontrollera alltid etiketter på några produkter för säkerhetsrisker.

Saker du behöver

 • Catnip växter
 • Curry växt
 • Kattlådan, bajspåsar och strö
 • Rörelsesensorer med larm och batterier
 • Malkulor
 • Spraya repellent
 • Gummimattor med spikar
 • Klippor och / eller kottar
 • Ångestdämpande medicin