Wki

Hur man klappa en överspänd katt

Många av oss har valt att anta ett husdjur katt. Även om vi kanske vill husdjur, kram, och pressa vår älskade katt när andan slår oss, kan det vara svårt, speciellt med ett självständigt sinnade katt. Du kan utnyttja kattens oemotståndlig lust att sitta på vad du läser och få henne att värma upp till dig på nolltid.

Steg

Hur man klappa en överspänd katt. När du har hittat katten, sitta ner på en närliggande möbel eller på golvet men inte för nära.
Hur man klappa en överspänd katt. När du har hittat katten, sitta ner på en närliggande möbel eller på golvet men inte för nära.
 1. 1
  Hitta din katt. Om de inte är lätt synliga, kan de gömma sig. Kom ihåg, kan katter passa in synes omöjliga utrymmen, så kolla överallt, inklusive små sprickor.
 2. 2
  När du har hittat katten, sitta ner på en närliggande möbel eller på golvet men inte för nära. Försök att vara på sin höjd så att du inte hotande över dem. Du kan titta i deras riktning, men gör inte ögonkontakt.
 3. 3
  Ring din katts namn. Det kommer att reagera antingen genom att titta på dig, vrida ett öra i din riktning, pausa från nuvarande aktivitet (såsom städning själva), eller sakta stiga upp, stretching, och lämnar rummet.
 4. 4
  Om din katt lämnar rummet, titta på kattens svans.
  • Om svansen är ganska rakt upp, och katten är maklig vandring bort från er, följ den. Det kan vara att gå till en plats där det känns bekvämt bli klappad.
  • Om svansen är nere eller katten ser rädd, pausa, ta ett djupt andetag, och börja om från steg 1.
 5. 5
  Om katten erkänner dig, börja klappa ditt knä och kallar det igen i en behaglig, mild, röst. Katten bör nu tittar på dig. Om det vänder sig bort, gör konstiga ljud, som fågel kvittrar, att återfå deras uppmärksamhet.
 6. 6
  Om katten slutar tittar på dig och ser uttråkad, sluta klappa ditt knä och sakta gör din väg mot katten samtidigt inte tittar direkt på den. Det kan stå, sträcka, och lämna rummet.
 7. 7
  Om det stannar, närma men inte börja klappa den ännu. Låt det vänja er närmare plats.
 8. 8
  Om katten fortfarande kvar, sakta glida handen mot den längs golvet eller längs en ​​vägg, under nivån för kattens huvud.
 9. 9
  Om katten ändå inte flytta bort, peka på katten på kinden, axeln eller bakom öronen och börjar försiktigt gnugga eller klappa katten.
 10. 10
  Om katten drar sig undan och vänder sig mot din hand, inte dra undan handen. Låt katten att nosa på den för att få din doft och lukten av sin päls på fingrarna. Vid denna punkt, kan katten vänder sig bort från dig, så försök strök det på samma ställe. Katten kan gnugga din hand med sin kind, då kan du börja att försiktigt ta reda på var den gillar att bli klappad. Eller det kan gå upp och gå iväg. Om svansen är upp, följa. Om svansen är nere och katten ser rädd, eller om katten fladdermöss och väser på dig eller din hand, gå tillbaka till steg 1.
 11. 11
  Om du har utfört stegen ovan flera gånger, och katten fortfarande reser sig och lämnar eller blir arg, återvända till din möbel. Sitt ner lugnt. Öppna en bok, tidskrift eller bärbar dator och börja arbeta eller läsa tyst. Dyka in dina andra intressen, fokusera all din uppmärksamhet på annat håll, ignorera katten helt. Från ingenstans, kan din katt verkar plötsligt ovanpå nämnda litteratur eller på datorns tangentbord.
 12. 12
  Pet din nya bästa vän försiktigt och ta reda på var och hur katten gillar att bli klappad eller försiktigt repig. Om din katt lämnar, agera som om du är glad över att kunna göra något mycket viktigt.
 13. 13
  Ha tålamod. Din katt kommer att vara säker på att komma in i mitten av allt viktigt aktivitet du gör så småningom, speciellt om du ignorerar det i processen.

Tips

 • Om du precis har namngett din nya katt det kanske inte reagera positivt till att kallas. Kolla in namn från en katts perspektiv. Du vet ljudet katter gör när fientlig. Kontrollera om du valt innehåller väsande ljud, särskilt i kombination med låg "o" eller "oo" ljud. Din katt kanske tror att du hotar henne eller är upprörda. Försök att använda "kitty" eller "mee" och se om du får en bättre reaktion och välj sedan ett nytt namn med "jag" och "EE" vokaler och klicka konsonanter.
 • Försök skrapa katt mellan skulderbladen - detta är en plats som de inte kan nå lätt, och de i allmänhet älskar det.
 • Du kan också prova att sitta på golvet, med din läsning material sprids på golvet framför dig. Din katt kan vara rädd för att göra hoppa, bokstavligen.
 • Var försiktig när du klappa en katt medan den ligger på sin sida. Det kan tyckas tillgiven efter petting det ett tag, men om det då plötsligt flyttar till någonstans i närheten men precis utom räckhåll för dina händer (t.ex. en ottoman), som troligen innebär att din katt är "klar" med sin petting session.
 • Var inte rädd för katten. Om du är rädd, kommer katten att vara för.
 • Katter älskar bli klappad på toppen av huvudet, under hakan, ner på baksidan, och på baksidan av halsen (speciellt om de bär en krage). Håll dig till dessa söta fläckar om du vill att din katt att värma upp till dig. Håll dig borta från petting sina tassar, svans, rygg och mage (vid första).
 • Kom ihåg, oavsett vad det verkar som, du är i kontroll. Du är människa. Du är den som köper maten. Katten vet detta, men också verkar veta när du vill klappa den. Katter är inte som hundar, om du ignorerar din katt så småningom komma till dig om uppmärksamhet för att visa sin uppskattning för dig att förstå sitt behov av "space".
 • Prova att sitta på toaletten och lämnar badrumsdörren öppen. Den katt nyfikenhet är säker på att få dem inom räckhåll.
 • Vänta tills katten är fullt vaken tills du prova det här, Om katten är trött det kan vara benägna att glatt ignorera dig och ta en tupplur.
 • Styra klart på sin "Farfel", en flik av hud på nedre magen som är väldigt känslig. Oavsett hur gosig och squishy det ser ut eller känns, försök inte att förstå eller klappa den, eftersom det kan resultera i en tugga, speciellt hos kvinnor eller okastrerade hanar.
 • Om du tror att du är säker försöker det liggande på sin sida, klappa den med tummen vinkelrät, men vänd mot huvudet (dvs vänster hand när den ligger på sin vänstra sida, eller höger hand när den ligger på sin högra ). Inte bara kommer en katt att vara till synes mindre upprörd av detta, men detta gör att dra undan handen en lättare uppgift, så att den inte slår dig när du är i en utsatt position.
 • Om du precis köpt en ny hona och den sprang under soffan, bara lämna det. Det kommer att kännas som hemma i ett par dagar.

Varningar

 • Katter har vassa klor. Ibland knapra eller tass din hand och underarm lekfullt. Håll dig lugn och bestämt säga "Stopp". Din katt kommer förmodligen stanna och stirra. Passa på att ta bort handen och klappa henne någon annanstans så att du kan fortsätta bindningsprocessen.
 • Om en katt inte koppla din hand med sina klor, Dra inte din hand tillbaka - du kommer att sluta med en eller flera långa trasiga repor på din hud. Låt katten att dra din hand mot sig själv. Normalt kan det knapra på handen lite eller haka sina klor när din hand är närmare. Typiskt en katt inte kommer att bita hårt om det drar handen till sin mun med sina klor - det är oftast mer av lek tilltugg.
 • Vissa katter kan komma över-stimulerade och även bita utan förvarning om du klappa dem för mycket. Det är ofta säkrare att bara klappa huvudet, nacken och under hakan om du är osäker.
 • Vissa katter tar petting på magen som en tydlig uppmaning till lekfullt gnaga och repa handen.
 • Det är möjligt din överspänd katten kunde ha Feline Hyperestesi syndrom om det blir alltför upprörd av petting. Om detta är fallet, petting och borstning orsaka smärta istället för njutning. Det finns olika sätt att hjälpa din katt inklusive (men inte begränsat till) klicker-träning, mer speltid och aktivitet, och medicinering.
 • Försök inte att klappa din katt medan den äter eller på lådan, eftersom det kan bli territoriella och klia dig.
 • Inte klappa en katt som inte mår bra.
 • Om magen petting: Tom-katter är mycket skyddande av detta område, eftersom det är nära besläktad med avel. Om du planerar att klappa en katt på magen, även om det verkar som att be om det, kan en bättre insats vara att repa hakan.
 • Som hundar, får män verkligen njuta magen massage, men honorna tar det som obehagligt kittlande trakasserier.
 • Inte snabbt flytta någon av dina kroppsdelar i känslan av din katt. Han eller hon kanske tror att allt är i rörelse är en leksak och börja attackera den.