Wki

Hur bli av med katter

Befolkningen Herrelösa och förvildade katter som bor i gränder, övergivna massor och bakgårdar nummer i tiotals miljoner. Hemlösa katter är katter som har blivit separerade från sina ägare, medan förvildade katter är icke-domesticerade katter som är födda, och överleva i det vilda. Läs vidare för att ta reda på hur humant och säkert styra katten befolkningen i ditt område.

Steg

Hur bli av med katter. Ta andra livsmedel källor.
Hur bli av med katter. Ta andra livsmedel källor.

Metod ett: ta bort källor till mat och husrum

 1. 1
  Mata inte katterna. Utfodring katter kommer att hålla dem kommer tillbaka till din egendom och uppmuntra befolkningen expansion. Det kan vara svårt att motstå att mata en kattunge jamar, men om du inte kommer att följa upp med ett oändligt utbud av mat och husrum, det är inte i den skapade intresse att mata den.
  • Prata med dina grannar om huruvida människor mata katterna. Om människor som bor i närheten matar dem, kan det vara orsaken till befolkningen i din stadsdel för att komma ur handen.
  • Om du mata katter, lägga maten långt borta från ditt hus. Placera den inte på din dörr om du inte vill uppmuntra katter att samlas där.
 2. 2
  Ta andra livsmedel källor. Katter kan livnära sig på väldigt lite, så det kan vara omöjligt att helt ta bort deras mat källor i ditt område. Du kan börja med att se dina sopor inte är överfyllda från burken, och att du säkrar burk med tättslutande lock.
  • Prata med dina grannar för att se till att alla är överens om att använda tättslutande lock för att täta sina soptunnor.
  • Restaurang soptunnor är ofta källor till mat för Herrelösa och förvildade katter, särskilt eftersom de ofta är kvar öppen och endast tömmas när de är helt fulla. Om en container i ditt grannskap verkar locka katter, prata med restaurangägare om strategier för att hålla papperskorgen säkrare.
 3. 3
  Ta bort eller blockera källor husrum. Katter söker en varm, torr plats för skydd mot elementen, och om de inte kan hitta en boplats, kommer de att gå vidare till nästa kvarter. Staket utanför området under din veranda eller däck, och se till att din byggnad dörren ordentligt stängd. Täck alla små öppningarna under verandor, däck, eller stiftelser.
  • Om du märker katter samlas på en viss plats i ditt område, ta reda på vad de använder för skydd och blockera tillgång till den.
  • Plywood och hönsnät är billiga, men effektiva, material för att täcka öppningar.

Metod två: Använd naturliga katt myggmedel

 1. 1
  Skrämma katter bort naturligt. En bra spöke är oftast tillräckligt för att avskräcka de flesta katter från att våga på din fastighet. Placera falska gummi ormar strategiskt i din trädgård, eller flytta en hund i ditt hem. Den synen och ljudet av dessa naturliga fiender kommer att orsaka katter att ge din fastighet en bred kaj.
 2. 2
  Installera en rörelsekänsliga sprinkler. Det är ett välkänt faktum att katter och vatten inte blandas, så kattdjur kommer gärna stanna upp ur vattnet utbud och stänga av din gräsmatta. En extra bonus är att ditt gräs och blommor kommer att få en fin vattenkanna i processen.
 3. 3
  Strö peppar eller använda pepparspray runt området. Katterna kommer bli störd av deras kryddiga tassar på grooming tid, och, med vanliga program, kommer att lära sig att din fastighet är den skyldige. Du kan tillfälligt hålla dem från att spendera tid i ett visst område genom att strö rikligt med peppar runt eller sprutning din fastighet med pepparspray.
  • Strö peppar under din veranda, i din byggnad, på ryggen uteplats, eller varhelst du ser katter som leker eller tupplur.
  • Pepper arbetar på gräs också, men du kommer att behöva ansöka på nytt det ofta, särskilt efter kraftiga regn.
 4. 4
  Försök räv urin. Katter stöts bort av räv urin, som säljs i koncentrerade mängder i järnaffärer och andra källor för skadedjursbekämpning repellerande. Spraya det i ytterkanten av din gård, under verandan, och i andra områden där man ser katter.
  • Fox urin måste appliceras på nytt efter kraftiga regn, eftersom det tvättar bort.
  • Fox urin är dyrare än andra repellerande metoder, som peppar, så du kanske vill prova det som en sista utväg.

Metod tre: använder trap-kastrat-retur

 1. 1
  Fånga katterna. Den måste humant och effektivt sätt att bli av med katter långsiktiga är att först fånga dem så att du kan ta dem att kastreras. Köp en katt fälla, en plast eller metall fälla med en dörr, och bete det med tonfisk, sardiner eller kattmat. Placera fällan på en gångväg som katterna i ditt grannskap ofta använder.
  • När du fångar en katt, låt det inte ut ur fällan. Vilda katter riskerar att bita och klia, speciellt när de är rädda.
  • Täck fällan med en filt för att lugna katten ner.
 2. 2
  Ta katterna till veterinären. Många veterinärer har program som tillåter dem att spay eller kastrera förvildade katter utan kostnad, eftersom den exploderande vilda katten befolkningen är känd för att vara ett stort problem. Ring runt till veterinärer och vindskydd i ditt område för att hitta ett program som passar för din situation.
  • Kastrering eller kastrering katten är ett humant sätt att hålla den från att reproducera och kontrollera lokala kattpopulationer.
  • Vet att när du tar katten till veterinären, kommer du sannolikt att ansvara för det efteråt. Förbered dig på att ta med dig hem när proceduren är klar.
 3. 3
  Återgå katten till grannskapet. Sedan flytta katten till en annan plats skulle bara göra det någon annans problem, är det sista steget i Trap-Kastrat-Return strategi för att ta katten hem och låt den leva sitt liv i fred.
  • För att Fälla-Neutrum-Retur metod för att vara ett effektivt sätt att kontrollera en katt befolkning, de flesta eller alla av katterna i populationen behöver mig instängd, kastreras, och returneras. I tid, kommer befolkningen krympa, eftersom katterna inte kommer att reproducera.
  • Om du använder den Fälla-Neutrum-Retur metoden, är det säkert att mata katterna när du tar hem dem, eftersom de inte längre kommer att reproducera.

Metod fyra: få hjälp utifrån

 1. 1
  Ring djur kontroll om du inte kan kontrollera befolkningen på egen hand. Animal kontrollorgan fälla brukar katterna och flytta eller avliva dem. Du kanske också kunna be djurkontroll att hjälpa dig anställa Trap-Kastrat-Return metoden om du är obekväma fångstmetoder katter själv.
 2. 2
  Ta inte katter till djurhemmet. De flesta skyddsrum accepterar inte vilda katter, eftersom de inte är tillgängligt för adoption. Vilda katter är ofta blyg, unsociable eller våldsamma, så de borde inte bli inbjuden till folks hem.

Tips

 • Om den felande katten är en lagligt registrerad husdjur, kontakta ägaren och begära att katten hållas inomhus. Om ägaren är samarbetsvillig, kontakta din lokala djur kontroll eller polismyndighet lämna in ett klagomål.

Varningar

 • Försök aldrig att skada eller såra en inkräktande katt. Inte bara är denna idé inhumant och grymt, det är också olagligt i de flesta stater.
 • Försök inte att fånga eller hörn en vild katt, eftersom de kan vara ganska våldsam. Om du är biten eller riven av en vild katt, söka medicinsk behandling för att säkerställa att du ordentligt kan vaccineras.