Wki

Så här styr herrelösa katter

Om det lämnas okontrollerat, kan herrelösa katter föda och lätt utvecklas till stora vilda kolonier, särskilt på landsbygden. De kan bära sjukdomar och parasiter, döda fåglar viktiga för att hålla nere destruktiva insektspopulationer, och kan även jaga bort dina egna husdjur katter om du låter dem utanför. Fastighetsägare kan bötfällas av kommunerna för att inte hantera katt problem. Denna Google ger några råd om hur humant och effektivt kontrollera herrelösa katter.

Steg

Så här styr herrelösa katter. Göra allt för att se till att katten inte har en ägare.
Så här styr herrelösa katter. Göra allt för att se till att katten inte har en ägare.
 1. 1
  Göra allt för att se till att katten inte har en ägare. Utekatter etablera sina egna territorier som sannolikt innehåller andra människors egenskaper, så bara för att du ser dem ofta betyder inte att de inte redan har ett hem. Om en katt som orsakar dig problem, att placera skyltar i ditt grannskap ge varning till potentiella ägare att du kan vidta åtgärder. Detta tillåter ägaren tid att åtgärda situationen.
 2. 2
  Inse att de flesta katter som vidtagits till djurhem inte antagit och därför avlivas, så se om du vill behålla någon av strays. Ett begränsat antal katter kan vara användbart för att fånga Gopher, råttor och möss, även om de inte kommer att göra lämpliga husdjur. Var noga med att ha dessa katter testas för kattdjur aids och kattleukemivirus (FeLV), vaccinerade och kastrerade och kastrerade. Du vill inte din "begränsat antal" att bli en mobb. Om någon av katterna testar positivt för feline AIDS eller FeLV, till gagn för alla katter i grannskapet, måste du ha dem lägga ner, såvida du inte kan och är villiga att anta sådana katter och hålla dem inne bara. Om du äger infekterade katter, är detta inte ett hållbart alternativ, eftersom inget botemedel finns för antingen sjukdom. (OBS: människor inte kan fånga någon av dessa kattdjur-specifika sjukdomar.)
 3. 3
  Hyra eller köpa en human katt fälla på din lokala maskinvara eller djuraffär, de flesta kan köpas för cirka femtio dollar. Djurhem kan också få dem att låna eller hyra. Sådana metall fällor har dörrar som våren stängda när katterna kliva på metall avtryckaren inne, och ge minsta möjliga stress och skador.
 4. 4
  Sök efter billiga spay / neutrum alternativ för förvildade katter. De flesta samhällen har dem. Ställ upp utnämningen INNAN du fånga katten. Se till att katten får en eartip att identifiera den som kastrerad.
 5. 5
  Placera fällan under tak så katter inte kvar i värme eller regn gång bur. Lämna aldrig en fälla utan uppsikt.
 6. 6
  Vissa fällor har dörrar på båda ändarna men en dörr bör förbli stängda så stora katter måste ange fällan helt. Katter dras till starka lukter, så plats kyckling, tonfisk, eller lever i mitten av avtryckaren pad (oftast på baksidan av fällan) så katterna inte kan nå in och dra ut maten.
 7. 7
  Också ge en plastbehållare med vatten så att de inte blir törstig. Använd buntband för att fästa detta på plats så att de inte slå den över försöker fly gång instängd.
 8. 8
  När fällan är inställd, placera en filt över buren. Detta hjälper lugna katter och minskar trauma.
 9. 9
  Kontrollera fällan ofta. När fångas, ta katterna till veterinären så fort som möjligt, att lämna filten på fällan. Om transport i en lastbil, säkra fällan med bungee stubin så den inte glider runt eller välta.
 10. 10
  När tom, ren och fällor spraya ner innan du använder den igen.
 11. 11
  När du tar katterna till veterinären, vara säker på att de är kastrerade och kastrerade, särskilt om du planerar att hålla dem så perfekta mus fällor. De allra flesta djurhem kommer inte släppa en katt som inte har förändrats.

Tips

 • Placera fällor på plastpåsar eller presenningar som innehåller katt avfall, särskilt om transport i en bil.
 • Uppmuntra inte herrelösa katter genom att mata dem utanför burarna.
 • Ur vara humant att katten, är det bäst att återvända förvildade katter till territoriet du hittade dem i när du får dem kastreras av en veterinär. De flesta är inte adopterbara och de kan leva hälsosamma liv utanför även om de har FIV. Gå till Alley Cat Allies webbplats för mer information. Förvildade katter inte utgör dock ett betydande hot mot andra arter i miljön, särskilt fågelliv och små inhemska däggdjur och reptiler (se nästa punkt)
 • På grund av effekterna förvildade katter har på miljön, i vidare mening är det ett bättre resultat om den vilda katten humant förstörs. Försök inte detta själv, istället har en kvalificerad veterinär humant euthanise djuret. Vild katt populationer har identifierats som ett hot mot naturlivet genom predation och genom att vara en bärare av sjukdomen toxoplasmos. Till exempel: http://www.environment.nsw.gov.au/pestsweeds/TheThreatOfFeralCats.htm.

Varningar

 • Försök aldrig gift, skjuta eller på annat sätt skada en herrelös katt. Inte bara är det grymt och omänskligt, men många stater och orter har stela lagar mot sådant djurplågeri.
 • Om du har en katt, eller någon kamrat djur, har den kastrerade och kastrerade omedelbart. En av de mest framträdande orsakerna så många medlemmar av andra arter dödas varje år är att slarviga djurägare låter sina husdjur har barn. Även om det ägaren har möjlighet att hitta hem till kattungar, kommer många av dessa kattungar fortsätta att föröka sig och kommer att innebära att andra kattungar och katter måste dö på grund av brist på bostäder.
 • Använd kraftiga [svetsare] handskar vid hantering av fällor att undvika allvarliga infektioner, om du kliar dig på metallen bur, eller om du är repad av en katt under transport. En frisk katt kan bita igenom förvånansvärt tungt material om panik.

Saker du behöver

 • Humane Trap
 • Överbyggd Trap Area
 • Kattmat
 • Water Container
 • Trap Filt
 • Slipsar och sladdar
 • Lämplig Transport Vehicle
 • Medel för Shelter Donationer eller kostnader Vet