Wki

Hur du lugna ditt ilsken katt

Precis som människor kan vara dåligt humör, så kan katterna. Och föga förvånande, härleder mycket ilska hos katter från rädsla, så placera en katt i en situation där hans rädsla känslor uppstår kommer ofta resultera i en arg katt. Att veta hur man ska minimera och undanröja sådana situationer är en viktig del i att lugna en ilsken katt, och hålla honom på det sättet.

Steg

Hur du lugna ditt ilsken katt. Förstå de beteendemässiga enheter bakom ilsken katt.
Hur du lugna ditt ilsken katt. Förstå de beteendemässiga enheter bakom ilsken katt.
 1. 1
  Förstå de beteendemässiga enheter bakom ilsken katt. Katter är inte lika domesticerade som hundar och enkelt återgå till sitt vilda tillstånd. Detta innebär att katter är ett steg bort från att vara ett vilt djur fortfarande och många vilda djur lever i ett konstant tillstånd av vakenhet för fara, bland annat en rädsla för människor. Överst på listan för att inducera rädsla är främlingar, bara för att en katt inte vet vad den personen handlar om förrän de har haft tid att observera och lita på att den personen är katten vänliga. Dessutom, en katt som vittnen våldsamt beteende från en människa kan gå på att associera det beteendet med alla personer som ser liknande och kan slinka undan eller bli rasande med en person som uppvisar liknande egenskaper. Dock kommer bortom rädsla ilska och vad som börjar som rädsla kan snart vända sig till ilska, som en katt små frontalloberna (hjärnans känslomässiga bromsar) betyder att de är snabba att ilska och långsamt svalna.
  • En anledning till ilska hos katter är "kanaliserad aggression". Denna term gäller när en katt tar ut sin ilska på en annan katt eller människa även om källan till ilska var någon eller något annat katt helt annorlunda. Om detta händer två katter som lever tillsammans, kan det vara ganska svårt att få dem att komma överens med varandra igen, beroende på hur allvarlig attacken var.
  • Sjukdom och smärta kan orsaka en katt att bli arg, i ett försök att hålla människor och andra djur borta. Precis som med en människa i smärta, kan tanken på beröring vara för mycket. Vanliga orsaker är hög, tand smärta, gingivit, bölder, sår, artrit, frakturer, öronproblem och stukningar eller stammar. Hårbollar kan ibland utlösa ett ilsket svar på en katt där päls bollen orsakar kolik eller gastric inflammation. Se din veterinär omedelbart. Dessutom, om du märker att din katt verkar ha genomgått en personlighetsförändring och har förvandlats till en arg katt för det mesta, be en veterinär för rådgivning. Din katt kan ha neurologiska eller leverproblem.
  • Petting-inducerad aggression är vanligt i vissa katter. Detta bör dock inte förväxlas med ilska. Det är inte helt säker på varför katter gör detta (och hankatter gör det mer) men det är tänkt att det kanske är kattens sätt att säga "det är nog tack" eller katten blir så dozy med glädje som han plötsligt skrämmer vaken och biter i själv- försvar.
 2. 2
  Vet vad en arg katt ser ut. En ilsken katt är nog ganska uppenbart för många en katt ägare, men det är viktigt att veta hur man skiljer mellan en katt som är rädd och en som har blivit arg. En katt som är arg kommer blåsa ut hans päls, arch ryggen och spotta, medan en katt som är rädd inte kommer att blåsa upp sin päls eller attack. Var medveten om att en katt kan vända från att vara lugn till rädd eller arg på några sekunder.
  • Vet vad play-striderna ser ut. Om du har mer än en katt i hemmet, är det viktigt att kunna se skillnad mellan verklig aggression och håna striderna. Katter som är play-fighting kan se våldsamt men det är allt kroppshållning. Titta noga (inom rimliga gränser), play-fighting katter inte har klorna ute och deras bett är små och ofarliga.
 3. 3
  Ta hand om din egen säkerhet före allt annat. Om din katt är arg på dig eller upplever omdirigeras aggression, då är du ett möjligt mål för en attack, vilket kan resultera i repor, bett, skärsår och liknande. Om du verkligen behöver för att hantera katten, bära skyddskläder. Dock är det bästa sättet att inte behandla katten alls tills han har lugnat ner sig, han behöver inte kärlek och kramar när han blir över en spänd upplevelse, han behöver utrymme.
  • Ha en vattenpistol lättillgängligt om du bor med en katt. Det kan vara en idealisk metod för att spruta en arg katt utan att få händerna inblandade. Det kan vara tillräckligt för att separera brawling katter och det kan säkert vara en bra källa till försvar om katten bestämmer sig för att attackera dig genom kanaliserad aggression.
 4. 4
  Ge katten utrymme. Låt din katt ensam i 10 till 20 minuter för att ha lite tid att lugna ner sig. Men vad du kan för att undanröja det hot mot din katt. Detta kan innefatta att ta bort en annan katt till en annan del av huset, be en främling att lämna eller har någon eller något som verkar vara upprörande katten flytta någon annanstans. Förutsatt att katten kan inte se källan till hotet, kommer detta att ge honom en chans att börja lugna ner.
  • Var medveten om att en gång retade, under en lång tid. Om källan till hotet är en annan katt, kanske du måste hålla katterna separerade under en lång tid och sedan påbörja en hyposensibilisering program som omfattar gradvisa återinförande. Stressa inte någonting om detta är orsaken till kattens ilska.
 5. 5
  Närma din katt långsamt och med försiktighet. När du har gett din katt tid och utrymme för att lugna ner, närma sig försiktigt. Du måste vara säker på att alla synliga tecken på ilska är borta, inklusive upphöjda päls, väsande och välvd rygg. Men även med dessa synliga tecken borta, kan din katt fortfarande hyser känslor av ilska och vara flyktig och rädd, så tar det långsamt är viktigt.
  • Sakta nå ut. Låt honom bedöma handen innan att röra honom. Om han krymper tillbaka, väser, spottar eller klorna ute, han är inte redo ännu, så ge honom lite mer tid.
  • Låt honom lukta fingrarna så att han vet att det är du, hans betrodda följeslagare. Om han svarar positivt, överväga att ge honom några av hans favorit petting slag, t.ex. ett slag på huvudet eller ryggen.
  • Inte tränger ut honom eller försöka krama honom nära. Han är fortfarande i en försiktig tillstånd och petting är bra nog för nu.
  • Om han fortfarande biter, repor eller morrande, backa för mer tid. Gå bort låtsas han inte ens där. Han får lugnare.
 6. 6
  Använd. Skaka kex låda eller öppna en burk favoritmat och placera den i sin skål. Detta kan vara tillräckligt för att få honom runt för att känna normal igen. Se till att det finns gott om färskt vatten tillgängligt som han kan vara väldigt törstig efter sådana höga känslor. Men tvinga inte mat eller dricka på din katt, han ska komma om han är intresserad och om inte, han vet att den finns där för honom när han är redo.
 7. 7
  Förbli lugn, kärleksfull och röra sig långsamt. Medan katten är lugnande ner, kanske något plötsligt eller högt återaktivera sina känslor. Prata med honom kärleksfullt, vara lugnande med dina gester och fråga andra medlemmar i hushållet för att hålla oljud och rörelse nere i några timmar.
 8. 8
  Handskas med någon källa till försämring för din katt. När din katt har varit arg, kan det vara en mycket skakande upplevelse för dig som ägare eller följeslagare. Att se din kära lilla kissen spotta och bita kan vara smärtsamt, särskilt om du aldrig har upplevt en arg katt innan. Det bästa du kan göra nu är att hitta sätt att säkerställa att detta inte upprepas. Om det är uppenbart för er vad ställa din katt bort, ta itu med så gott du kan. Detta kan innebära att stänga din katt borta innan du svarar dörren för främlingar eller när du tar emot främlingar. Det kan betyda att spärra av en utomhus scen som verkar skrämma din katt. Eller kanske du har infört en ny katt till hushållet nyligen och din katt är svartsjuk, i detta fall, noggrann hantering och tid kommer att behövas för att successivt införa de två, liksom lugnande din första katt som han inte är glömd. Om du inte vet vad kvitta din katt, spendera tid att observera honom att försöka plocka upp subtila tecken på rädsla eller irritabilitet.
  • Om källan till försämringen är grannens katt, hålla din katt inomhus eller ordna med din granne för olika tider för katterna att vara utanför. Förklara för din granne att det gynnar deras katt lika mycket som din egen.
  • Om källan till försämringen är en annan katt som bor i ditt hem, kan du behöva göra några svåra val. Kan katterna återinföras genom successiv uppbyggnad av förtroende och hyposensibilisering? Om så, bra. Om inte, kanske du behöver tänka på nya bostäder är en av de katter eller hålla dem permanent åtskilda. Om du har ett stort hus och gård, kan detta inte vara en sådan utmaning, eftersom de kommer att ha gott om ställen att gömma sig från varandra men hålla utfodring skålar, etc. väl isär.
  • Om det är besök hos veterinären som sätta på din katt ilska, varna din veterinär som kan ordinera ett milt lugnande medel före varje veterinär besök. Försök att hålla din katt lugn genom desensibilisering honom till hans carry bur i hemmiljö, och kanske täcker det mer när du tar honom till veterinären.
  • Tänk ångestdämpande medicin om inget verkar hålla din katt lugn. Vissa katter behöver ingripande av en veterinär och medicinering. Var inte rädd för att ta upp frågan med din katts veterinär, för att se vad som kan göras för din katt.
  • När din katt manliga och du sätta i en ny honkatt - ny kattunge, ny katt, ny rumskompis katt - den nya kvinnliga kan bli mycket aggressiva mot honom först och ta veckor att slå sig ner och bli vän med honom. Detta är naturligt. Hon upprättandet hennes dominans kön - katter är matriarkaliska. En åtta veckor gamla kattunge kommer att marschera ända upp till en stor £ 20 Tomcat, väsa och spotta honom i ansiktet, spränga sig upp enormt och slog honom. Den korrekta gentlemanly svar från en Tom är att backa upp och agera undergiven. Han kommer att göra det för ett par dagar till ett par veckor tills hon lugnar ner sig och det är nödvändigt för dem att lära känna varandra. Om han inte tillbaka, det finns ett problem och hört en katt beteendevetare kan vara en bra idé, speciellt om hon är liten och kan skadas i ett slagsmål. Men jag har aldrig sett en frisk man, kastrerad eller inte, göra något men skjuta till grovt förolämpa Kvinna myndigheten från en mindre hona.
  • Honkatter kan slåss om dominans mellan sig, så småningom de kan sortera ut det territoriellt eller en av dem kommer att skjuta till den andra som drottningen i huset. Detta kan vara nervöst men det är också en del av deras naturliga beteende.
  • Icke-kastrerade toms kommer att kämpa över territoriet genom att spraya på saker och genom att slåss. Det är inte en bra idé att ha två av dem i samma hus om de inte redan klara sig bra, eller det ska bli illaluktande. Squirt dem med vatten. Du kan också gå runt städa upp fläckarna och sprutar över dem själv med efter rakning för att övertyga katten att ett 150 £ mänsklig hane är Big Tom i lägenheten, inte £ 15 Tom. Han ska slå sig ner, så länge som du håller upp den enstaka aftershave spritz.

du måste vara snäll mot katten om du vill ha dess förtroende för dig.

 • En överviktig katt kan bli aggressiva om inte brudgummen själv ordentligt och han är loppor angripna. De-loppa honom och prata med din veterinär om viktminskning.
 • En katt som har varit på ett katteri eller omhändertagna av någon annan i din frånvaro kan vara aggressiv på din återkomst. I det här fallet, kommer det förmodligen ta ett par dagar för att återupprätta de gamla mönster så att han vet att han kan lita på att du är ordentligt tillbaka igen.
 • Fråga runt om det finns några nya djur i området om du inte är säker på vad som är upprörande din katt. En ny hund, katt eller annat djur i området kan vara orsaken.
 • Förändringar i rutin kan orsaka en katt att känna sig rädd och därför arg. När du byter möbler runt, flyttar hem eller arbetar nya tider, etc, vara säker på att din katt hålls lugnad och har tillgång till en säker, lugn plats och fortsätter att matas, tränas och deltog i regelbundna, fasta tider.
 • Om du måste hålla tillbaka en arg katt, använd "Kitten Grip" ta tag i nackskinnet. Plocka upp katten i nackskinnet och håll det på armlängds avstånd där det inte kan bita eller klo dig. De flesta katter instinktivt kommer att svara på detta genom passiv underkastelse och agera som tillitsfulla kattungar. Ju längre du vet att din katt och mer din katt litar på dig, desto bättre fungerar det. Försök inte det med konstiga katter, endast med en katt vet du litar på dig. Om du fick katten som en kattunge, fungerar det alltid om den tillämpas tidigt när det är bara en liten handfull kattunge.
 • Om du måste hålla tillbaka en arg konstig katt, säger, din lägenhet dörren var öppen och grannens katt promenerade i att plocka en kamp med din katt, använd en badhandduk. Kasta handduk över katten. Bunta upp snabbt så att endast dess ansikte kikar ut och håll fast så att den inte kan vrida sig och bita dig. Sedan gå ner i korridoren och knackar på dörrar tills du ser vilken katt det är. Du kommer att leverera en arg men oskadad katt. Om det är stort eller aggressiv mot dig, sätta på tunga handskar innan gungade handduken. Använd en stor handduk för detta, ett badlakan eller handduk, inte bara en liten handduk. Tanken är att hålla alla fötter och klor i handduken och sedan hålla den stadigt nog käkarna kan inte nå dig.
 • När din katt gillar att spela aggressivt, lära signalerna och få en leksak som håller händerna borta från tassar och tänder. Din katt kan inte innebära att klo dig, men de ofta greppa. Playing "fick din tass" får du tog med klor. Om detta händer, håll stilla tills katten kopplar sina klor, kommer du att få mycket mindre skador.
 • Du kan berätta en pjäs bett eftersom katten inte kommer att bryta huden. Återigen, inte flytta, bara hålla din hand eller arm där så katten känns dumt bara hålla din arm i sin mun och släpper. Dra handen iväg snabbt från en play-bit eller spela grab kan orsaka små skador. Erfarna kattägare vänja dem - men det är också där den Feather Wand eller stolpe med ett snöre och dinglande leksak är bra att låta din katt spela tuff utan att skada dig. Alltid svara på play-aggression genom att ge katten en leksak, det är på humör för att spela och kommer att fortsätta att försöka spela om du inte gör det. Bara kasta en leksak mus eller bollen är ibland tillräckligt för att distrahera katten.
 • Om du bryter upp med en sambo eller en vanlig housemate flyttar ut, kan din katt bli arg och missar den person som lämnade. Det finns inget du kan göra åt det, men prata med katten som om det var mänskliga och förklara att de lämnade och du är ledsen också, ge katten tid att sörja och vara extra snäll mot din katt tills han kommer över det. Grieving katter kan få lättstött och arg över småsaker som inte bry dem normalt, det är en naturlig del av sorg och om du är patient katten kommer så småningom komma ut av det. Inte tillbaka till ett dåligt förhållande eftersom katten missar din före detta partner, som bara kommer att förlänga situationen och sätta er båda igenom det två gånger.

Varningar

 • Katter reagerar endast på positiv förstärkning och kan inte tränas av negativ förstärkning eller bestraffning. Allt du gör för att försöka omskola en katts beteende måste baseras på positiv förstärkning bara.
 • Har aldrig skrika på din katt. Verbal aggression kommer också att göra dem galna utan deras verkligen få poängen. Lugna ner dig, tänka igenom vad katten gjorde och ordna ditt liv så att katten inte blir galna om det igen.
 • Använd aldrig våld mot ett djur. Det löser ingenting, är grym och resulterar i ett djur som misstror du intensivt. Om du känner dig överväldigad när man behandlar katten, lämna det väl ensam. Detta är säkraste alternativet och alla, du och katten kommer katter reagerar som vilda djur från rädsla och självförsvar, inte av illvilja.
 • Bryt inte din katts förtroende. Om du är konsekvent lugn och snäll, ge vad katten behöver och vill, klappa när katten vill bli klappad, kommer din katt lita på dig mer varje dag.
 • Prata med din katt lugnt som om det förstod vad du säger. Du skulle bli förvånad över hur många engelska ord som de förstår och kan inte uttala. Ibland plocka upp från ditt kroppsspråk, blickens riktning och så vidare också, det är inte bara orden - men när du säger det lugnt i engelska, du också säger det tydligt i Cat när man tittar på lådan eller klöst upp soffan. Om du ber snällt, ibland en katt kommer att förstå och som kan lösa konflikten. Var noga med att ge en ersättning som de tycker bättre om det är något i stil med "Inte klo i soffan" - spraya soffan med lite doft katten inte gillar - det finns många kommersiella produkter - och sedan få katten en cool katt träd och inte någonsin sitta på den, lämna det till dem. Katter får territoriella om sina grejer och de förstår det om du gör också.
 • Alltid hålla lådan ren. Katter får väldigt arg över en smutsig lådan ibland. De är bra om att påminna dig - gå upp och göra det vid första klagande mjau. De kommer ibland leda vägen och peka på det. "Dude, är toaletten smutsig, jag vill inte använda det eftersom det är smutsigt." Det är då att rengöra den.
 • Vatten pistoler är det enda negativa förstärkning som faktiskt fungerar. Som måste användas endast när katten är i mitten av missköter. En i cirka 20 katter tycker om att besprutas med vatten, om din katt tycker om det, sedan bara göra det till en lek och fokus på positiv förstärkning för att träna din katt till en bra rumskompis.
 • När du flyttar, förväntar din katt ska orolig ett tag om du inte flyttar så ofta din katt är van vid processen att flytta. Bara ta det lugnt, ge katten lite utrymme och följa resan med nya godsaker och leksaker så det har fått något att se fram emot i "flytta" Förutom att få fyllda i en bärare och med att utforska en ny territory.never reta katten!
 • Om källan till ilska är någon i ditt hushåll, kan du överväga att ge din katt ångestdämpande medicin för att hjälpa honom att bli återknyta bekantskapen med den här personen. I vissa fall kan denna person behöva justera sin egen inställning till katter. Det är en människa-till-människa fråga och behandlas inte här!
 • Mat och vatten rätter fungerar på samma sätt. Om de slåss över mat, anges maträtter i separata områden på mer eller mindre samtidigt. Den mobbning katten kan inte vara på två ställen samtidigt och den mobbade katten kommer att få äta.
 • Om du har flera katter, kan de slåss över vems lådan är vems. Vissa katter inte har något emot att dela, andra gör. Se till att varje katt har en ren lådan avgörande för dess territorium - sin favorit plats att hänga ut. Oavsett om de tillåter varandra att använda deras strö kastruller är upp till dem och hur väl de klarar sig, men detta privatliv oro är viktigt att hjälpa flera katter komma överens.

Saker du behöver

 • Lugn område för katt, utrymme
 • Mat och vatten
 • Borttagning av avtryckaren (om känt)