Wki

Hur att bryta din katts cykel av främlingsfientlighet (rädsla för främlingar)

Ibland katter som inte nödvändigtvis är besvärade av förändringar inom huset kan reagera problematiskt med ankomsten av bolaget. Problemet kan inte ha orsakats av brist på social interaktion med tillräckligt många människor när det var en kattunge, men det skulle kunna åstadkommas genom en enda olyckliga oroande upplevelse med en bullrig, skrämmande och ovänlig gäst som omedvetet lärde katten att undvika alla kontakt med framtida främlingar, vilket resulterar i främlingsfientlighet eller rädsla för främlingar.

Om du är förlorad om hur man kan lösa detta dilemma med din katt vara rädd för människor som kommer över, läs vidare.

Steg

Hur att bryta din katts cykel av främlingsfientlighet (rädsla för främlingar). Blockera katten från att försöka fly eller undvika exponering för den utmaning som läggs fram för den.
Hur att bryta din katts cykel av främlingsfientlighet (rädsla för främlingar). Blockera katten från att försöka fly eller undvika exponering för den utmaning som läggs fram för den.

Fasthållning metod

 1. 1
  Blockera katten från att försöka fly eller undvika exponering för den utmaning som läggs fram för den. När katten lyckas fly, förutom att skydda den från faran han uppfattar det att vara, är det möjligt för honom att lära sig att klara sig på egen hand. Sätt katten på ett koppel (om katten är bekväm med att bära en sele eller halsband) eller hålla katten i en bärbar bur för små mängder av tid. Det är så han kan vara runt gästerna. Resten av dessa åtgärder kommer att anta att du använder en bur.
 2. 2
  Placera buren i det rum där människor är ofta inbjuden att sitta och slappna av innan gästerna anländer. Detta hjälper din katt vänja sig i detta vissa rum.
 3. 3
  Välj din gäst noggrant. Ju fler gäster finns, desto bättre, men katten ska börja med att ha gäster runt som han vet, som familjemedlemmar. Helst ska de vara tålmodiga människor, som har katter av sina egna och är inte rädd för katter på något sätt.
 4. 4
  Har gästerna ringa dörrklocka istället för att använda en nyckel. Kattens första reaktion är larmet och han brukar försöker fly. Men buren hindrar honom från att göra det. Har gästen in i huset och du ser katten lugna ner sig snabbt. Med gästen upprepa denna process bör hjälpa katten förknippar med att vänja sig vid dörrklockan och med icke-hotande gäster runt.
 5. 5
  Har gästerna sitta i rummet med katten, på kort avstånd från honom. Det är också viktigt att katten vänjer sig med sin närvaro runt om honom successivt över tiden. Sedan hans bur har skyddat honom från att undvika alla, skulle han slå sig ned snabbt.
 6. 6
  Framsteg kan snabbas upp genom quelling kattens nervositet och överreaktioner med en liten lugnande behandling som valium, men endast under ledning av en veterinär. Det är dock mycket viktigt att katten inte blir beroende av droger. Du bör återkalla ge lugnande efter några dagar, så hans tolerans alltmer lärt, och allt mindre narkotikaberoende. Drogerna är bara ett medel för att exponera den sjuke till hans problem. På eller av droger, med så många frekvent exponering för så många olika människor som möjligt under goda förhållanden, bör katten visa sitt territorium och skådare av andra företag inte som ett hot utan som en neutral plats. Dessutom lär sig katten att acceptera deras kvar inuti hans hem rymden som definierar hans chans att komma undan.
 7. 7
  Detta nästa steg är lite mer invasiv mot katt. Be gästerna att sitta närmare till kattens bur, lite i taget, så att han kan bli bekant med sin närvaro. Gästerna bör inte försöka röra eller tala med katten tills han är bekväm med sin närvaro.
 8. 8
  Ta bort katten från sin bur och hindra honom med en sele eller koppel när besökarna anländer. De bör erbjuda mat som förut. Håll katten genom att ta honom upp till dem. Detta bör dock ske lugnt och långsamt så att han inte går in i ett tillstånd av panik som han brukade innan. Har gästerna beter sig trevligt och snäll mot katten. Med tiden kan du låta gästerna att smeka honom och husdjur. Det kan inte vara okej att låta gästen hålla katten eftersom innehavet anses vara en omslutande verkan förneka honom fly och detta kräver hans fulla förtroende.
  • Det kan vara en bra idé att ha gästen tillvägagångssätt katten ansikte mot ansikte på sin nivå i stället för att skrämma honom genom att böja över honom. Om dina gästers avstår från att få på golvet, placera katten antingen i koppel eller bur, och på ett bord ska vara bra eftersom det ger dem till ögonhöjd med varandra. Snälla se, men alla besökare är säkra och förberedda om katten bestämmer sig för att slå bakut och attackerar av rädsla.

Ingen återhållsamhet metod

 1. 1
  Ge katten med ett säkert område att gå till innan de främlingar anländer. Detta är ett område där katten kan helt undvika gäster. Sätt vatten, mat, och en kattlåda där. Placera katten där och låta henne stanna där medan gästerna komma över. På så sätt kan katten sluta associera förekomst av gäster i hemmet med ångest.
 2. 2
  Hitta din katts "start distans". Ha en (patient) gäster komma så nära som han eller hon kan för att din katt innan katten visar tecken på ångest eller aggression.
 3. 3
  Be gästen att förbli orörlig (stående eller sittande). Ta katten ur säkert område och lägga den vid start avstånd.
  • Om katten förblir lugn, belöna hennes beteende med godsaker, spela, eller petting och uppmärksamhet i några minuter, sedan lägga tillbaka henne i säkert område. Du kan upprepa den här övningen några gånger när din gäst besöker.
  • Om katten verkar obekvämt, flytta henne längre bort tills hon är lugn, och belöna henne som just skisserats.
 4. 4
  Minska avståndet med ett par inches. Fortsätt att göra dessa sessioner, varje gång du tittar på din katt försiktigt och öka avståndet om hon blir orolig. Så småningom, kommer katten att vara lugn nog att stanna kvar inom räckhåll för gästen.
  • Ångestdämpande medicin kan hjälpa till med denna process också.
 5. 5
  Hitta det börjar avståndet för när din gäst inte är orörlig. Be din gäst att takten och tillbaka eller göra någon rörelse som du vill att din katt att vänja sig. Du kanske upptäcker att det börjar avståndet är längre - vissa katter är mer blyga om rörelse. Upprepa övningarna med din gäst att flytta så att din katt blir okänslig.

Varningar

 • Denna process kan ta lite tid, så ha tålamod.