Wki

Hur man stoppar en katt från klösa möbler

Klösa på möbler och andra möbler hushåll, mattor och objekt är destruktivt beteende från din synvinkel. Ändå, ur kattens synvinkel, är det naturligt beteende, efter ett biologiskt behov av att hålla sina klor i toppform, samt att ge en form av motion för hans axlar, ben och tassar genom stretching och tillbakadragning. Det förmodligen också känns riktigt bra!

Ett annat motiv katter har för scratching möbler är känslomässig. De har doftkörtlar i sina tassar, inte en stark lukt som en manlig katt mysk men distinkt för individen. Skrapa fläckar annonsera kattens närvaro till andra katter och andra djur, förklara territorium. Paradoxalt nog, en katt kan klo din favorit möbel eftersom han eller hon markera dig som hans eller hennes mänskliga.

Skydda dina möbler och andra hushållsartiklar är inte omöjligt, men det kan ta lite uppfinningsrikedom och ansträngning för din räkning.

Steg

Hur man stoppar en katt från klösa möbler. Uppskatta syfte att repas eller klösa.
Hur man stoppar en katt från klösa möbler. Uppskatta syfte att repas eller klösa.
 1. 1
  Uppskatta syfte att repas eller klösa. En katt repar inte att ge dig sorg. En katt repor eftersom det är en form av motion för kattens muskler från klorna rätt genom att ben och axlar och ner på ryggen, och som ett medel för toning. Dessutom skärper kliar också klor och rengör dem. En katt som inte repar har underutvecklade muskler, något som kan leda till andra hälsoproblem. Katter skrapa också doften-märket territoriella områden med sina tassar, som har doftkörtlar brukar särskiljas för människor men mycket distinkt med andra katter, hundar och många andra djur.
 2. 2
  Köp minst en klösbräda för din katt. En klösbräda är svaret på din repa problem men det kommer att ta tid att uppmuntra din katt att använda den och när du köper klösbräda, finns det några saker att tänka på först. Du kan också göra en katt klösbräda dig själv om du är händig med grundläggande träslöjd.
  • När du väljer eller bygga en klösbräda, leta efter en som är minst lika lång som din katt när han står på bakbenen. Se till att det är robust och kan inte vingla när tryck appliceras till den av din katt.
  • Oavsett vad du väljer, undvika allt fluffigt. En katts klösbräda måste vara som bark (deras naturliga skrapa element), nämligen grov och grov. Detta är helt till din fördel eftersom katten kommer att älska det, medan, så söt som den fluffiga versionen kan se, kommer din katt inte uppskattar dess brist på seghet. Inlägg med sisal fiber rep lindade runt dem är bäst och scratchier det är, desto mindre bjuder in dina pjäser släktklenod handarbete kommer att verka.
  • Det är en riktigt bra idé att ha mer än en klösbräda, speciellt om du har övervåningen och områden i nedre våningen, eller ditt hus är stort. Detta kommer att minska sannolikheten för att din katt kommer att ta till möbler i andra rum utan att repa inlägg. Fokusera främst på rum du tillbringar mest tid i, där din katt tenderar att sidle upp och spendera tid med dig, såsom vardagsrum, spelrum, sittgrupper, etc.
  • Titta på vilka möbler katten har klöst och deras platser. Om det är alltid den stolen du sitter i de flesta, hitta en klösbräda nära den och kanske lämna en bit av din tvätt på toppen ett tag eller använda sin övre facket som en droppe plats för personliga saker så att din katt ser det som del av din territoriell markör, som din favorit stol. Det är där, om du har råd med det, kan en finare katt träd med heltäckningsmatta hyllor, klösbräda och vertikala katt rastplatser bli din katts egen stol. Detta är särskilt relevant om din katt är väldigt fäst vid en person i hushållet, sätta klösbräda eller katt träd i nära kontakt med den favorit soffa eller stol kan göra det ännu mer lockande.
  • Ett träd log komplett med bark kan göra en perfekt klösbräda. Detta kan dock ha nackdelen att föra beasties in i huset som levde i loggen, så om du inte kan vara säker på loggen eller bark är ren, kanske du vill reservera detta till en plats nära bakdörren, eller nära katten dörren, som ett slags "har en bra repa innan din ange" lockelse.
  • Se Hur man gör en katt klösbräda eller Hur man gör en katt klösbräda från en logg för instruktioner om att göra dina egna inlägg.
 3. 3
  Träna din katt eller att använda sig av den klösbräda. Skick din kattunge eller katt att använda klösbräda och ingenting annat för att repa. Sätt inlägg någonstans fast att det inte kan välta när katten eller kattungen använder den. Ett förnuftigt alternativ är att placera klösbräda bredvid en möbel som hittills vara föremål för repor uppmärksamhet, eller om det kan vara troligt att en ny katt skulle försöka repa det inte vore för den klösbräda. Om du vill göra inlägget mer inbjudande, gnugga kattmynta eller spraya kattmynta olja på posten.
  • Uppmuntra din katt att släppa lös sina klor på den nya klösbräda genom att försiktigt placera honom framför det. Samtidigt, försiktigt stroke honom och vänta på honom att svara på inlägg framför honom. Varje gång din katt använder klösbräda, erbjuda honom beröm och ge honom en klapp. Bash Dibra föreslår att du uppmuntra din katt genom att försiktigt placera sina framben på posten och även flytta tassarna upp och ner på det, men Anita Frazier varnar för att många katter hatar att tvingas göra något och detta kan ha en mycket negativ effekt. Det är nog bäst att låta din katt upptäcker det först och, om du vet att din katt väl nog, vet du om han skulle ha något emot att du driver tassarna på det eller inte, i de flesta fall är det inte en bra idé ändå. Alternativt kan du även "visa" din katt Hur skrapar med dina egna naglar. Eller, dinglar en över det som slår mot stolpen för att göra din katts uppmärksamhet till polen, för att dra leksaken, kan han upptäcka glädjen av repor stolpen bakom den.
  • Vira upp en ny klösbräda för en äldre katt brukade få sin egen väg. Om du inte har haft möjlighet att träna kattungen att använda en klösbräda från scratch (ursäkta ordvitsen), kanske du gillar att linda posten upp och låt din katt "upptäcka" denna underbara nya skrapa objekt för sig själv. Om han känner att han fann det och kan göra anspråk på det, kommer du inte ha några mer bekymmer övertyga honom om att använda den.
  • Ibland katt rivaliteter kan störa användningen av en klösbräda. Om en katt är jagad bort från det av en annan, se till att katten som förlorade den dominerande ställning har sin egen post i ett annat område. Varje katt i en multi-cat hushåll kan ha olika personliga territorier och smultronställen. Det är samma sak som vissa katter som inte kommer att använda en kull pan som andra katter användning och krav att ha en personlig.
  • Om du märker att din katt uppvisar nervositet eller motvilja mot klösbräda, prova att luta den på sin sida, vilket gör det mindre och mindre hotfullt medan han vänjer sig.
  • En annan metod för konditionering din katt att gilla sin klösbräda är att undanhålla din hälsning vid hemkomsten tills du når klösbräda. Stå vid stolpen och skrapa den med naglarna, berätta din katt hur glad du är att se honom. När han kommer nära stolpen och börjar klösa det, sluta klia det själv och börja smeka honom medan han skrapar på inlägg, allt medan prisade honom för att vara en bra katt. Anitra Frazier gillar att följa denna ritual med orden "Låt oss hälsar! Låt oss hälsa!" som hon avancerar till sprätta post, ger katterna en vana att följa.
 4. 4
  Använd din tonen. En skarp "NEJ!" när din katt går någonstans nära en klöst möbel kan bidra till att minska sitt intresse klösa det. Om du inte gillar skrika eller låta hård, rattle en burk småsten eller pennies att skrämma honom. Sedan plocka upp honom och placera honom bredvid skrapa polen som ett medel för konditionering honom. Låter inte arg eller gå in i en otäck tirad mot din katt, minns han bara följer instinkter och du är den högre nivå som med förmågan att kontrollera din känslomässiga utbrott.
  • Aldrig skälla din katt när han är nära eller använda klösbräda. Han behöver associera klösbräda med allt trevliga och glada.
 5. 5
  Använd vatten. Om du har en sprayflaska med vatten, du kan försöka spruta din katt när han går nära möbler och börjar repa den. Sikta på att göra detta innan han börjar klia men om inte, squirt mid-scratch. Detta kommer inte att skada honom, men det kommer att hjälpa honom att associera repor som möbel med ett mindre-än-trevlig spritz av vatten!
 6. 6
  Använd en blandning citrus olja för att avskräcka din katt. Vissa katter stöts bort av doften av apelsin olja. Blanda lika delar, om ett cap-fullt varje eukalyptusolja och apelsinolja i en sprayflaska med vatten. Du kan testa detta på din katt genom att sätta en liten mängd på en fuktig trasa och presentera det nära till hans / hennes näsa. Det kan också finnas andra doftande oljor som din katt inte gillar, gå vidare och experimentera. Du kommer att behöva skaka innehållet före varje användning såsom olja och vatten kommer att separera efter en kort tid. Med denna metod inte bara hjälper till att avskräcka din katt från att förstöra möbler eller väggar, men ger ditt hus en trevlig och doftande lukt samt.
 7. 7
  Täck problem möbler. Vissa bitar verkar bara bli märkta för särskild skrapa behandling eftersom de känner sig precis rätt för din katt. I detta fall finns det flera alternativ som du kan prova:
  • Applicera dubbelhäftande tejp till möbel. Katter ogillar den klibbiga känslan och kommer inte att fortsätta att hålla sina klor varhelst det är klibbig (den hårlösa huden (läder) av kattens tassar är extremt känslig för beröring. För större möbler, hålla maskeringstejp över armarna, eller på baksidan av möblerna där katten kommer ofta njuta av att spela (och gömmer sig från vatten spritzing). För ett större område, t.ex. en matta eller matta, lämna kontaktkarta klibbiga sidan upp över ytan du är angelägen om att skydda. Du kan också köpa en produkt som kallas "Sticky tassar" som är medicinsk kvalitet självhäftande klibbiga remsor som kan gå på gardiner, draperier, mattor och annat som kan vara lite för frestande för puss.
  • För katter som verkar leva upp det när du är på jobbet eller borta från hemmet, täcka möbler i plast täcker. Katter är inte förtjust i att gå över plast på grund av dess lukt och känsla. Du kan också försöka placera blåst upp ballonger dold under en plåt som täcker möbler som kommer att brista när klöst, vilket gör att katten en skräck som kommer att bevaras i förhållande till möbel långt efter att ballongen har poppat.
 8. 8
  Håll din katts klor klippta. Eftersom en del av orsaken till repor är att slipa och även förkorta klo tillväxt, kan du hjälpa till med en regelbunden, noggrann trimning av din katts klor. Om du inte vet hur man ska klippa en katts klor, be din veterinär att visa dig hur man gör detta för första gången, eftersom det är lätt att skada katten illa om du inte vad du gör. En katt som inte är van vid klo klippning kan vara lite störd av det inledningsvis men framhärda tills han är bekväm med det. Återigen, prisa honom medan trimma klorna så att han vet att du vårdar honom.
  • Det är nyttigt att "trubbiga" tips av klorna på en innekatt som aldrig har tillgång till utomhus träd. Du kan göra detta med tånagel Clippers (använd aldrig klo Clippers gjorda för hundar) men du måste veta rätt såglinjen för att undvika att skada katten. Be din veterinär visa dig det här för första gången.
 9. 9
  Stäng dörrar till rum med mycket speciella möbler, inredning och föremål. Om du har antikviteter eller möbler som är av stort värde för en eller annan anledning, då överväga att lämna den i en katt-fri zon. Se till att alla i familjen är medveten om att katterna inte får släppa in det området eller rummet och alltid hålla dörrarna till dessa områden som är stängda. Om katten inte vandra in, shoo honom plötsligt så att han associerar det med att vara "out of bounds" (inte att alla kattägare är dum nog att tro att han kommer att respektera det förstås men åtminstone när en annan människa befinner sig i det Han vet att han är på meddelande). Fråga människorna i huset för att ta hand snarare än väntade katten att veta skillnaden mellan viktiga möbler och mindre viktig möbel.
 10. 10
  Låt din katt lite utanför tid där det är möjligt. Om din katt är redan kunna gå in och ut ur huset, är det mycket troligt att han har funnit sig ett träd eller två för att repa den. Uppmuntra detta (om det inte är att skada trädet) och fortsätta att låta honom ha rätt utanför tiden, som att använda naturen för en klösbräda kommer definitivt att minska sin önskan att använda dina möbler som en.
 11. 11
  Ha tålamod och vara förstående. Du älskar din katt och den dyrbara band ni båda delar. Katter vet när du bryr dig och kommer att återgälda och göra sitt bästa för att behaga sina mänskliga följeslagare, förutsatt att de vet att de är stöd och beröm. Över tiden, med upprepad kärleksfull praxis, bör din katt blivit vana att använda klösbräda och lämnar möblerna ensam.

Tips

 • Ha tålamod med din katt. Om du känner att du bara inte kan stå dem längre, kontakta din veterinär för ytterligare råd om ett djur beteendevetare. En katt tränare eller declawing borde inte vara nödvändigt om du använder tålamod och flit i utbildning din katt.
 • Klar packtejp kan tillämpas på möbler och dörrkarmar som din katt gillar att vässa klorna, de gillar inte den känslan och det är nästan osynligt för dig.
 • Förklara saker för din katt i en lugn röst. Prata inte ned till dem, bara resonera med dem. De kommer att plocka upp tillräckligt mellan dina ord och kroppsspråk för att förstå dig och detta kan hjälpa till att lösa många kommunikationsproblem. Gest och visar samtidigt förklara.
 • Sprätta vässar sina klor. Se till att du skär dem minst en gång i veckan, och inte mindre än två gånger i månaden.
 • Skrapa brädor och stolpar finns i olika storlekar och användningsområden. Vissa är platt på golvet och vissa höjs. Vissa är gjorda av hampa. Prova olika typer. Det är bättre att ha för många runt, än inte tillräckligt.
 • Cat träd med klösbräda, små hålor och höga Viloplattformar är särskilt attraktiva för katter. De är lite dyrare men kan tillfredsställa territoriella märkning instinkter samt vässa klorna. De ger också ännu mer träning med klättring och hoppa. Om katten är särskilt klängig, placera det så att en av de vilande hyllorna är inom räckhåll medan du sitter i stolen eller soffan som blir värst klösa - och minst en av de klösbräda i församlingen är inom räckhåll från denna plattform.
 • Ett annat alternativ, sätta något robust och tuff som en cover gjord av matta på skrapa området, tar bara bort det när det finns gäster. Detta kan också användas för successiv approximation utbildning - få dem används till den monterade "mattan ANTIMAKASS" (det draperier över armen och baksidan av soffan), sedan en gång som delvis har blivit klöst och är fylld med kattens doft, drapera den över en klösbräda sitter bredvid soffan. Se om katten kommer att hålla klösa mattan lite i stället för soffan själv. Gnugga händerna på "mattan ANTIMAKASS" lite också så att det bär din doft liksom kattens medan det är på armen av stolen - och klappa det ibland medan det hängde på klösbräda.
 • Katter hatar citrusfrukter som apelsiner och citroner. Försök kring dina möbler med apelsinskal tillfälligt för att se till att de stannar. Om de ändå gör det spraya apelsin och citron doftande spray på möblerna.
 • Du kan köpa mössor vinyl spik från djuraffären för att täcka din katts klor. De kommer inte att skada din katt och kan lösa ditt problem.

Varningar

 • Vissa katter kanske inte gillar att ha sina klor klippta. Få dem brukade det genom att hålla dem i schaktet i din arm, medan du klipper med den andra handen.
 • Aldrig skrika på en katt. Det bara tjänar till att försvaga relationen, förstår de inte det som straff eller undvikas. De ser bara det som du är högt och hett temperament. Deras vanliga svaret är att bara få ur vägen tills du är klar att vara galen och gå på att göra vad de gjorde att du skrek om - de tar det personligt.
 • Har aldrig täcka klösbräda med samma matta som på golvet, eller i samma tyg som alla möbler i huset. Gör så och du bara be om problem genom association...
 • Överge tanken på declawing som ett svar på att spara dina möbler. Declawing är en grym process för en katt som i huvudsak resulterar i att ta bort din katt försvarsmekanism, lämnar dem fysiskt och känslomässigt stympade. En declawed katt är oförmögen att gå eller balansera ordentligt, kommer han att tillgripa bita snabbare och oftare än en klöst katt (eftersom hans tänder är allt han har kvar att parera faror med), och han blir nervös och spänd utan deras front -line försvar, oavsett inomhus eller utomhus levande status. Operationen i sig är smärtsamt, långvarig, och är i kraft tio komplexa och utmanande amputationer. Medan declawing är tillåten i Europa och Kanada, många veterinärer vägrar helt enkelt att genomföra declawing som ett alternativ. Och i Australien har det varit förbjuden som inhuman.

Saker du behöver

 • Klösbräda
 • Kattmynta, kattmynta olja / essens
 • Dubbelhäftande tejp
 • Katt leksaker
 • Sprayflaska med vatten
 • Filt att hjälpa till med att såga på spikar
 • Orange olja (tillval)