Wki

Hur man bildar en bindning med en arg, rädd katt

Katter är underbara djur och bra att ha runt, men de, liksom människor, har känslor. Men till skillnad från människor, förstår de inte dig när du säger "Hey, dude, det är okej". Denna artikel kommer att hjälpa dig obligation med den arga katten.

Steg

Hur man bildar en bindning med en arg, rädd katt. Respektera katten som du skulle en far-i-lag som inte gillar dig, men du måste vinna över oavsett.
Hur man bildar en bindning med en arg, rädd katt. Respektera katten som du skulle en far-i-lag som inte gillar dig, men du måste vinna över oavsett.
 1. 1
  Ha tålamod. Som med någon form av relation, tar bandet mellan människa och katt patienten odling. Kör inte upp till katten, ta katten, jaga katten, eller ens titta på katten roligt.
 2. 2
  Respektera katten som du skulle en far-i-lag som inte gillar dig, men du måste vinna över oavsett.
 3. 3
  Visa katten att bra saker kommer från dig. Ta honom mellanmål när du närmar dig honom. Om han väser och visar aggressivitet får inte arg. Bara lämna honom vara. Om han är för rädd för att låta dig komma nära, försiktigt kasta maten väg (notera: kasta den nära honom inte på honom)
 4. 4
  Försök gradvis gör honom komma närmare att acceptera behandling tills han äter ur handen.
 5. 5
  Gör en show av middag tid. Rattle påsen, öppna kan så högljutt som möjligt, ropa kattens namn, etc.
 6. 6
  Ta tid av din dag för att söka efter honom och sitta nära honom där han kan se dig, men inte titta på honom. Äta något (företrädesvis kött) som luktar riktigt gott eller fiol med en katt leksak. Gör detta tills han börjar närma sig av nyfikenhet. Första gången han närmar stanna stilla och lät honom lukta dig och kolla dig. Han kan skruva om du gör plötsliga rörelser.
 7. 7
  När han närmar sig erbjuda honom en bit av mat eller leksak.
 8. 8
  Om han accepterar det och inte genast springa iväg, klappa honom.

Tips

 • Om du har en "soffa hider" dra inte din katt från sitt gömställe. Katter behöver en plats där de kan känna sig trygga när de blev hotade. Istället gör en vana att sitta där han kan se dig. Detta kommer att göra honom att känna sig mer bekväm med din närvaro och så småningom komma ut allt på egen hand.
 • Kom ihåg, Mutor, mutor, och fler mutor.
 • Försök att presentera honom med sin egen speciella gömställe. En låda, täckt katt säng, eller någon annan plats som han kan krypa upp i, och överväga sin egen. Gör en regel som ingen kan röra honom när han är på sin plats. Att ha en säker zon kommer att göra honom mer självsäker, och även om det verkar galet, ge honom en plats att gömma faktiskt kommer göra honom gömma mindre.
 • Om du fortfarande utveckla en obligation med din katt (eller egentligen med någon) mutor är den metod som föredras. Presentera honom med presenter för alla tillfällen.
 • Istället för att försöka få katten som du, försöka ge honom fler möjligheter att välja att gilla dig. Vara runt honom så mycket som möjligt men inte gör det uppenbart vad du gör. Bara subtilt vara i samma område. Om du jaga honom och stirra på honom att han ska tro att du stalking honom. Vilket är helt enkelt skrämmande oavsett vem du är.
 • Läs hans kroppsspråk. Förutom det uppenbara väsande, bör du överväga att säkerhetskopiera av när hans polisonger börjar peka bakåt och svansen börjar surra.

Varningar

 • Titta på din katt noga. Om han börjar visa tecken på aggression backa. Ju mer du tvinga dig själv på en arg katt, desto mer katten hatar dig.
 • Aldrig skrika eller straffa din katt när han väser. Väsande är bara hans sätt att säga hur rädd han är, och om du straffa honom för hans rädsla för att han ska bara vara mer rädd.
 • Tänk på att en katt är väldigt annorlunda från en hund. Medan du måste skapa din myndighet med en hund, att försöka bevisa att en katt som du alfa inte kommer att fungera. Du äger inte en katt, äger en katt du. Åtminstone det är hans åsikt.
 • Inte hoppa pistolen och förväntar oss för mycket för tidigt. Du måste ge katten tid. En sak någon katt tränare kommer att berätta är om en katt inte vill göra någonting, ingenting kommer att ändra det sinne.

Saker du behöver

 • Katt Leksaker
 • Kattgodis