Wki

Så för att eliminera dåliga vanor hos katter

Även intelligenta katter kan ibland göra dig galen med vanor du inte kan eller inte vill tolerera. Det viktiga att komma ihåg är att många gånger du kan förändra sitt beteende, eller din!

Steg

Så för att eliminera dåliga vanor hos katter. Identifiera problemet.
Så för att eliminera dåliga vanor hos katter. Identifiera problemet.
 1. 1
  Identifiera problemet.
  • A. repa möbler
  • B. Peeing utanför kattlåda, eller
  • C. Tugga på ditt hår.
 2. 2
  Identifiera orsaken till problemet. Har katten en katt scratcher av sina egna? Om inte, kommer de att använda andra resurser. Har de en egen katt låda? Många gånger lukten av en annan katt kommer att stoppa dem från att använda lådan. Är de ute efter kärlek genom att tugga på ditt hår, eller bara försöker spela med dig? Hursomhelst, kan du stoppa beteendet.
 3. 3
  Kom upp med en säker lösning på problemet. Ett mycket säkert och effektivt sätt att stoppa en katt från repor möbler är att använda en sprayflaska med rumstempererat vatten de första gångerna du ser beteendet. Katten gillar inte vatten och det gör inte ont någonting utom deras stolthet. Se till att din katt har sin egen katt låda och att den hålls ren vid alla tidpunkter. Många gånger en katt inte kommer att använda sin kattlåda eftersom det är smutsigt. Jag antar att det är alltför enkelt att berätta för dig att hålla ditt håret ut ur av den katterna ansiktet i syfte att stoppa det tugga på din hår, så en annan Lösningen är att använda hårspray, eller raklotion som lämnar en dålig smak i den katterna munnen, kommer det snart sluta tugga på ditt hår. Men se till att balsam eller hårspray kommer inte skada din katt.

Tips

 • Kom ihåg att du ofta kan ändra din katts beteende genom att fokusera på deras behov och möta dessa behov. Katter är snäll, kärleksfull och väldigt speciella husdjur. Behandla dem med respekt och att de ska behandla dig i form.
 • Om katter tugga eller slicka en människas hår, är det oftast ett tecken på tillgivenhet. De rengör dig som de skulle rengöra en kollega eller yngre katt. Om det irriterar dig, försök att omdirigera sin tillgivenhet genom att ge dem ett annat alternativ, som att placera katten i knät och strök den eller leka med den.
 • Boken "du inte skjuta hunden" av Karen Pryor har några underbara träningstips för alla djur. Värt ett kassan från biblioteket eller köp.

Varningar

 • Aldrig, aldrig fysiskt skada din katt i processen att lära sig nya beteenden. Detta är skadligt för deras och din hälsa. Också, eftersom deras befruktningen av auktoritet är väldigt annorlunda från hundar, kommer de litar inte dig anymore och den relationen mellan dig och din katt kommer aldrig helt och hållet återhämta sig.