Wki

Hur man kan uppmuntra flera katter att komma överens med varandra

Har du katter som bara inte verkar gilla varandra? Vill du veta hur man fixar det? Tja, nu kan du!

Steg

Hur man kan uppmuntra flera katter att komma överens med varandra. Ordentlig introduktion mellan katter är nyckeln.
Hur man kan uppmuntra flera katter att komma överens med varandra. Ordentlig introduktion mellan katter är nyckeln.
 1. 1
  Ordentlig introduktion mellan katter är nyckeln. Införa en ny katt till resten av hushållet gradvis. Utnyttja stängda dörrar, transportörer katt, och grindar bebis. Förstå att initialt kommer det att finnas en hel del swatting och väsande. Du måste tillåta detta, annars kommer de aldrig kommer att avgöra vem av dem som blir dominerande.
 2. 2
  Katter är territoriella. Territoriella tvister kan uppstå om mat, vatten, leksaker, lådor kull, och favorit rastplatser. Var noga med att ge flera sittpinnar, leksaker, skålar mat och vattenskålar. Den allmänna regeln är att ha en låda per katt i varje hushåll, även om vissa kattägare ens föreslå att ha en per katt, plus en! (Dvs. tre kattlådor för två katter)
 3. 3
  Bryt skärmytslingar upp genom att distrahera de stridande. Clap, skrän, eller använda en sprayflaska. Får inte något vatten i kattens ögon när du spraya dem. Också, inte i onödan skrämma dem genom att skrika för högt eller klappa rätt nära sitt öra - en katt höra allt fem gånger så högt som en människa, så att du absolut inte behöver vara mycket högt.
  • Katter som verkar kämpa ständigt får inte ogillar varandra så mycket som du kanske tror. Leta efter tecken på tillgivenhet mellan housematesna: röra näsor, respektera gränser (katter generellt ge varandra två fötter personliga utrymme), eller helt enkelt dela en soffa eller säng för en tupplur. De behöver inte bokstavligen röra eller fångas grooming varandra - det faktum att de bara samexisterar fredligt kan vara ett gott tecken # Om en av katterna är mycket stökiga, och tycker om att bry sig den äldre katten, underhålla den i andra sätt! Se till att det finns leksaker, ett torn, och att du interagerar med det ofta.
 4. 4
  Ge lika mycket uppmärksamhet till alla katter. Om en ny kattunge har kommit hem, kan en vuxen katt uppskattar inte att människor helt ignorerar henne till förmån för den nya ankomst!

Tips

 • Om du gjorde misstaget att inte introducera katterna ordentligt, eller redan är i en situation där ordentlig introduktion är länge förbi, misströsta inte. 99% av tiden, kommer striderna dö, och katterna kommer så småningom lära sig att tolerera varandra.
 • Men förstår att katter kan ta veckor, till och med månader, innan de börjar acceptera varandra. Förstå också att katterna aldrig kan vara "bästa vänner."
 • Enstaka slagsmål kan vara smärtsamt, men är sällan allvarliga. Endast när det skriker, päls flyga, och organ rullande på golvet tillsammans, behöver du en äkta katt kamp på händerna.

Varningar

 • Har aldrig försöka att fysiskt separera två katter som kämpar. Du kommer att komma ut med många repor. Bara göra det om en katt är declawed, och du kan ta bort det ena

Saker du behöver

 • Två eller flera katter
 • En sprayflaska
 • Två eller flera kattlådor (valfritt)
 • Separata mat och vatten rätter (valfritt)