Wki

Så för att hålla husdjur utanför möbler

Ibland nya husdjur börjar agera som de äger rum. Kanske ditt husdjur har börjat till lounge på soffan, eller har bosatt ovanpå matbordet. Om du har slut på tålamod med ditt husdjur, och är trött på att hitta katthår i din mat eller hundhår på dina möbler, följ dessa steg för att hålla ditt husdjur bort av dina möbler för gott.

Steg

Så för att hålla husdjur utanför möbler. Förhindra möblerna från att bli lurade eller skadade före varje träning.
Så för att hålla husdjur utanför möbler. Förhindra möblerna från att bli lurade eller skadade före varje träning.

Skydda möblerna

 1. 1
  Förhindra möblerna från att bli lurade eller skadade före varje träning. Vissa möbler är värt en massa pengar, och även den billigaste av sofforna är jobbigt att byta. Täck dina möbler med ett plastlock, filt eller lakan. Det finns också designat uttryckligen för att hålla husdjur bort av möbler (se "Tips"). Dessa produkter kan hittas på sällskapsdjur leverans butiker.
 2. 2
  Sätt dubbelhäftande tejp på dina möbler längs ryggen, armarna, och andra områden där husdjur är mest sannolikt att klo, såvida du inte har skinnmöbler (dubbelhäftande tejp kan riva genom läder). Detta kommer att hålla ditt husdjur från klösa på dina möbler.
 3. 3
  Placera bitar av aluminiumfolie på toppen av ditt husdjur favorit kaféet fläckar. De hittar ständigt prasslande-ljudet av aluminiumfolie för att vara så störande att de kan välja att undvika den platsen helt, på grund av ogynnsamma sammanslutning ensam.
 4. 4
  Försök att göra samma sak med bitar av apelsinskal. Katter hatar det sätt som det luktar.

Träna ditt husdjur

 1. 1
  Se till att dina möbler är täckt under träning. Detta kommer att hålla den från att bli färgade eller trasiga.
 2. 2
  Organisera dina utbildningsverktyg. Om du håller dina utbildningsverktyg nära till hands, kommer du att kunna fånga ditt husdjur på bar gärning, och disciplinera ditt husdjur därefter. Detta kommer att påskynda hela utbildningen.
  • Ha en flaska vatten spray på handen. Om din katt hoppar upp på matbordet, eller klor på din soffa, spraya den med vatten. Detta är ett effektivt sätt att katt-disciplin eftersom det retar din katt utan att skada den.
 3. 3
  Försök inte att straffa din hund eller katt med höga ljud, t.ex. ljudet av klockor eller skedar. Dessa ljud kan vara effektivt under träning, men ditt husdjur kommer alltid förknippar dessa vardagliga ljud med straff. När dessa ljud uppstår när du går om din dag, av skäl som inte har någonting att göra med ditt husdjur, kan ditt husdjur tror att han eller hon straffas. Detta kommer att förvirra ditt husdjur. Använd din röst istället.
 4. 4
  Börja med grunderna. Ord som NO och DOWN fungerar bra för hundar. För katter, helt enkelt säga nej, och följa upp det med en lätt knäpp på näsan (det retar dem, utan att skada dem). Denna typ av träning fungerar bäst med yngre katter. Om din katt är lite äldre, kan det inte vara lika effektiva.
 5. 5
  Sluta dåligt beteende innan det börjar. Om du precis köpt en valp, kattunge, katt eller hund så låt det inte komma på möbler alls. Att tillåta denna typ av beteende gång är allt som behövs för ditt husdjur att tro att det är okej. När det börjar, är det svårt att sätta stopp för det. Skyll inte ditt husdjur för sitt dåliga beteende, det vet inte något bättre. Ibland hundar och katter vill bara sitta där du sitter, för att de vill vara nära dig. Ge ditt husdjur leksaker att leka med kommer att hålla den från att känna behovet av att spela med dina möbler. Tennisbollar är bra för hundar, och jingle-bollar är särskilt bra för katter. Om det finns en särskild möbel att du inte har något emot ditt husdjur hänga på, se till att du anger detta till ditt husdjur. Du kan göra detta genom att köra dina händer tillsammans på det om du har en hund (de är attraherad av doften av deras ägare), eller gnugga cat-nip över det om du har en katt.
 6. 6
  För hundar, "sitta" och "stay" kommandon är mest effektiva när din hund har svarat på någon, och du redan har sin uppmärksamhet. Den nedkommando kanske inte fungerar mycket bra, så använd SIT kommandot som ett alternativ. Tala om för din hund att "sitta", och sedan "stanna". Försök att få din hund att "bo" för en liten stund varje gång. Belöna din hund med hundkex eller kommentarer av beröm (t.ex. "Good boy!") För framgångsrikt "stanna". Genom att upprepa denna process under loppet av några timmar eller några dagar, bör du kunna träna din hund att sitta och stanna på kommando. Efter en stund, belöna din hund med bara en mild klapp, eller ett beröm-kommentar.
 7. 7
  Var inte kränkande, men vara tuff. Din hund kan se sårad om du skäller den för att sitta på dina möbler, men det kommer att komma över det. Om du är konsekvent i din träning, kommer din hund kommer att respektera dig mer över tiden. Efter ett tag kommer det att vara mer mottaglig för ytterligare kommandon och utbildning. Eftersom katter har svaga långsiktiga minnen, kan det ta lite längre tid att träna dem, men så småningom utbildningen kommer att göra ett intryck. Den goda nyheten är att deras kortsiktiga minnen kommer att göra det lätt för dem att förlåta dig för snärta eller spraya dem.

Skapa områden för sällskapsdjur

 1. 1
  Upprätta en katt eller hund område, och en person som område. Du kan ange att ett visst område är en katt eller hund område genom att sätta en låda eller mjuk kennel i den, med en filt eller kudde. Du kan också överväga att sätta en leksak eller två i det området, och en klösbräda också, om du har en katt.
 2. 2
  Utgöra ett alternativ. En repa-stolpen ger din katt något att repa förutom din soffa. Många katter gillar att sitta högt upp, så att de kan se världen omkring dem. Prova att köpa en kattunge-torn för din katt, om du tycker att det håller hoppande upp på bokhyllan. Katter tycker också sitter på bekväma sängar, så försök att köpa din katt en kitty-säng.

Tips

 • Såsom diskuterats redan, hundar och katter hatar aluminiumfolie. Det finns en produkt som kallas PetzOFF som införlivar denna idé ganska framgångsrikt.
 • Belöna din hund för att göra som det är sagt.
 • Ge din hund eller katt massor av leksaker att leka med.

Varningar

 • Den dubbelhäftande tejp kommer att få mycket smutsiga. Det kan vara svårt att ta bort från möbler, speciellt om dina möbler är gjorda av trä.
 • Inte straffa ditt husdjur genom att skrika på honom eller henne. Ditt husdjur kommer inte att förstå, och du inte vill att ditt husdjur att vara rädd för dig, eller känner sig hotade.
 • Inte vägrar att mata dina husdjur. Detta är dåligt för ditt husdjurs hälsa, och kommer definitivt att göra ditt husdjur att se dig som ett hot.