Wki

Hur du gör din katt älskar dig

Vill du att din katt att älska dig? Det kan ta lite arbete, men belöningen gör det värt det.

Steg

Hur du gör din katt älskar dig. Var uppmärksam på din katt.
Hur du gör din katt älskar dig. Var uppmärksam på din katt.
 1. 1
  Var uppmärksam på din katt. Det är svårt att älska någon när de betalar ingen uppmärksamhet till dig. Pet din katt ofta och visa honom eller henne att du bryr dig om dem. Men försök att inte betala för mycket uppmärksamhet åt din katt eftersom de då kommer att hitta dig irriterande.
 2. 2
  Försök att hålla din katt i trubbel. Du vill att din katt att veta att de är säkra och skyddade. Om de vet detta, kan de älskar bättre du.
 3. 3
  På frågan om livsmedel, ändrar inte din katts mat drastiskt eller för ofta. När de gör något bra försök att belöna dem med en behandling.
 4. 4
  Lämna inte din katt ensam för länge, eller väldigt ofta när du går ut sätta din katt utanför eller om det är toalett utbildade så du kan lämna din katt inne för lite lugn och ro. Om du behöver lämna, se till att din katt har tillräckligt med mat och att älska och klappa din katt när du kommer tillbaka. Se till att din katt vet du missade dem.
 5. 5
  Katter är självständiga oavsett vad deras personlighet. Om han eller hon inte är att uppmärksamma dig eller bestämmer att det är gjort bad och accepterade att bli klappade och tänker fåglarna utanför är mer intressant på den närvarande tiden, inte bandet eftersom de förmodligen bara behöver en paus.
  • Precis som varje person, katter behöver deras personliga utrymme också! Tänk på att inte vara på toppen av dem hela tiden. Inte kväva dem, katter hatar det.
 6. 6
  Borsta din katt ofta. De har en hel del extra päls som kan få över allt. De älskade också att bli borstad. Du kan också prova att borsta sina tänder. Du kan få speciella borstar och tandkräm från din veterinär. Om du börjar med fingret och sedan börja med penseln. Ta hand om din katt kommer att avgöra hur mycket kärlek
 7. 7
  Inte plocka upp dem en hel eller jaga dem, låt dem komma till dig. Bjud in dem på ditt knä, men inte dra dem.
 8. 8
  När katten är alla mysiga och stänger den ögonen när du tittar direkt på dig, returnera sin tillgivenhet genom petting och gör lugnande spinnande ljud.
 9. 9
  Håll kattlådan ren... annars kommer de att hitta någonstans att gå. Också, inte drastiskt ändrar kitty typ eller märke av strö. Blanda de två märkena, långsamt förlora den gamla slag.
 10. 10
  Ner på kattens nivå och låta dem komma till dig. Katter gillar inte att behöva se upp för att se ditt ansikte, kanske katten tycker inte det ser ut som du och kommer att attackera!
 11. 11
  Prata med din katt. Detta kanske låter galet. Men efter ett tag att de kommer att börja förstå dig. De älskar att veta att du bryr dig och när de hör din röst de vet att du bryr dig om dem. Efter ett tag kommer de att känna igen olika ord.
 12. 12
  Om din katt har gjort något rätt första gången du frågar, erbjuda en belöning.
 13. 13
  Ge din katt lite utrymme. Det inte alltid vill ha uppmärksamhet, om det sover lugnt, inte stör det, låt det vila.
 14. 14
  När det är upp, sakta gå framåt och böja sig ner för att plocka upp den, katter gillar folk när de är på samma nivå som dem. Det skrämmer dem när de måste se upp för att se en läskig jätte! (Inte för att vi är skrämmande, dess vår höjd som skrämmer dem).
 15. 15
  Bli till dem. När du sitter ner och du vill att det kommer till dig, börja sätta din hand vika över benen, vilket gör att du lämnar tillräckligt med utrymme för dem att hoppa i ditt knä.
 16. 16
  Erbjuda dem en mycket liten mängd mjölk. De flesta katter älskar mjölk. Om katten dricker för mycket mjölk, kan de bli sjuka. De flesta katter, liksom många människor, är laktosintoleranta. Mjölk orsakar ofta en katt att ha diarré.
 17. 17
  Leka med dem. Använd en sträng eller en leksak för att interagera med dem, se till att du interagerar också eller de brukar ha så roligt med dig.
 18. 18
  Om din katt knuffar du det innebär att han / hon gillar dig.
 19. 19
  Om det finns fler än en person i ditt hus försöka vara den person som matar katten. Katten kommer att vänja sig vid detta och komma till dig direkt om hungriga eller är det dags för middag.

Tips

 • Försök petting under hakan eller vid basen av svansen.
 • Gnid / repa där de inte kan få alltför lätt.
 • Om en katt väser eller nallar hos du inte försöka fortsätta tillgivenhet. Det kommer bara att göra dem argare. Istället lämna dem ensamma en stund och försök igen när de är kanske på en annan plats som sin nuvarande man kan vara sin egen lyckliga plats.
 • Pet din katt så mycket du kan! Men inte får alltför ivrig, eftersom katter gillar att vara på egen hand ibland.
 • Försök att inte över folkmassan din katts speciell plats att lägga och ibland äter.
 • Inte alltid tar din katt till olika platser eftersom du inte alltid vill förändra sin omgivning en utflippad katt kommer inte att vara mycket förlåtande!
 • Gör inte alltid bug honom / henne. Bara alltid gå till dem när de är bekväma med uppmärksamhet.
 • Alltid få rätt kattmat annars din katt kommer att blandas ihop på vilken typ av kattmat det är att äta.
 • Försök att inte röra din katts bakben för om du gör, kan katten bli irriterad och sparka dig.

Varningar

 • Aldrig ta eller dra din katt svans, de hatar det.
 • Varje katt är unik, så bli inte förvånad om en del av din katts egenskaper håller inte med den här artikeln.
 • Försök inte för hårt.
 • Vissa katter bita och klia folk eftersom de är sårad eller rädd.
 • Dessa saker tar tid. Stressa inte dem, och inte tvinga din katt att gilla dig.
 • Ibland katter hatar att plockas upp, så du behöver inte plocka upp dem om de inte vill det.
 • Försök att inte röra öronen, munnen, svanen, whiskers, och ben.