Wki

Hur får man en förrymd hus katt att komma hem

Ditt hus katt som inte är tillåtet utanför kom precis ut. Din katt är förmodligen upphetsad först vara utanför, men sedan blir rädd. Inte panik, det finns sätt att få det tillbaka.

Steg

Hur får man en förrymd hus katt att komma hem. Aldrig antar din katt helt enkelt kommer tillbaka hem eller ens kunna hitta den.
Hur får man en förrymd hus katt att komma hem. Aldrig antar din katt helt enkelt kommer tillbaka hem eller ens kunna hitta den.
 1. 1
  Aldrig antar din katt helt enkelt kommer tillbaka hem eller ens kunna hitta den. När en innekatt har fått ut, är det i en helt främmande miljö och lätt desorienterad. Du måste också agera omedelbart. Vänta inte tills efter jobbet för att gå runt att ringa för din katt. Din katt är förmodligen rädd och kan inte komma till dig.
 2. 2
  Placera en annons i din lokaltidning och andra lokala källor som Craigslist. Inkludera ditt telefonnummer samt mobilnummer. Det är det snabbaste och enklaste sättet för någon att få tag på dig om de hittar ditt husdjur. Vissa människor kommer faktiskt gå ut ur deras sätt att hjälpa dig hitta din förlorade husdjur.
 3. 3
  Nämn det område du bor (där djuret försvann) i annonsen: Vissa människor är naturligt hjälpsamma och kan hjälpa dig att ströva runt kvarteret. Ju mer kortfattad du kan vara, desto större chans att någon faktiskt kan vara villiga att uppmärksamma omgivningen. Ett par av närliggande tvärgatorna skulle vara till hjälp, och skapa en plats box ännu bättre. Använd den nya kartfunktion på Craigslist.
 4. 4
  Om du har en förlorad katt, de är mest sannolikt att komma fram ur sitt gömställe från 09:00 till 05:00, när saker är tyst och gatorna är lugna. Generellt, de sitter på väggarna, vid kanterna på garageuppfarter, atop picknickbord, steg eller krypa ihop i bilar. Många gånger kommer du att se en flock katter alla på väg till en lite gamla damens hus som lämnar mat ut för dem varje kväll. Point: titta runt (och fråga runt) för att ta reda på vem upphittade djur i ditt område, och sedan åka dit på natten med en spotlight.
 5. 5
  Om din katt är skygg och du råkar upptäcka honom, plötsligt närmar sig honom bara skrämma och skrämma honom, skicka honom springa efter omslaget. Om du ser honom, sitta ner, talar hans namn mjukt och låta honom komma till dig i sin egen takt. Bli inte alltför orolig och få honom att tro att du är upprörd eller kommer att skada honom. Håll känslolös och lugn. Katter kan lätt upptäcka en persons upphetsning, och i tillstånd av förvirring och trauma i samband med att vara ute i den stora stora världen för vem vet hur länge, kanske din katt ser dig som ett hot och chef för kullarna. Jaga inte din katt. Det ska bara köra honom längre och längre bort från ditt område, och han kommer förmodligen inte vill återvända.
 6. 6
  Skapa en liten säng låda för honom i ett lugnt, mörkt område i garaget eller fastigheten är också en bra idé. Kanske placera en begagnad leksak eller filt i det, att ge bort en välbekant doft till potentiellt dra in honom och hålla honom i närheten. Det kommer att bli nödvändigt för dig (mer än sannolikt på natten) för att gå ut för en bit och vänta och se om din katt avkastning. När han är hungrig nog, kan han komma tillbaka, men om du inte är där för att hälsa på honom och uppmuntra honom, kan han bara vandra iväg igen.
 7. 7
  Vanligtvis kommer en katt korsar inte en större väg (i de flesta fall) även under lugna perioder av natten. Generellt flesta förlorade, förskräckt katter är oftast inom några byggnader av deras hem, och kommer att hålla sig inom gränserna för stora gatorna. Katter har en inre känsla av ungefär där de bor, men med skräck och förvirring hejdlöst genom sina sinnen, kommer de behöver din hjälp för att visa dem vägen hem.
 8. 8
  Din bästa chans att hitta din katt är på natten. Under dagen, är en rädd katt kommer att stanna dold i krypgrunder - bara alldeles för mycket buller och aktivitet för att uthärda i dagsljus. Kärnpunkten är, om du vill att din katt tillbaka, du kommer att behöva gå runt på natten. Det kan ta dagar, veckor och är vissa fall månader för att hitta din katt. Det blir verkligen en fråga om att korsa vägar med dem. Om du frågar dina grannar om de har sett din katt och de säger nej - inte frustrerad. Kom ihåg att den genomsnittliga personen är utanför bara tillräckligt länge för att ta sig från huset till bilen eller hämta posten. Fortsätt leta på samma ställen. Bara för att din katt var inte i dessa buskar när du såg på morgonen inte betydde att de inte är där nu.
 9. 9
  Katter är inte stora resenärer och finns ofta i närheten av sina hem. Om katten inte är van att vara utomhus, tenderar de att stanna nära hemmet för den första veckan eller så. Prova att leta när det är väldigt sent och kolla inte bara din gata, men de på vardera sidan av din. Även om det kan tyckas lite distans till oss eftersom vi måste stanna på gator och trottoarer, de är faktiskt mycket lättare att komma till för en katt eftersom de helt enkelt skära igenom varven. Gå runt utkanten av huset och 4-5 hus bredvid den, tvärs över gatan från den och bakom den.
 10. 10
  Om du tror att din katt kan ha blivit förlorade och vill komma hem, kan du sätta din lukt utanför ditt hem eller längs gatan som leder till ditt hem. Luktar resa i vinden och katt kan plocka upp dofter från långt borta och hitta sin väg tillbaka.
 11. 11
  Gå ut med en handhållen strålkastare (ej ficklampa - För svag). Du kan få dem på mål. Du kan göra breda svep över gårdar och uppfarter och leta efter reflektionen från deras ögon. Under bilar, inte buskar, hus, verandor, gränder, etc. ringa deras namn inte alltid hjälpa till eftersom de är rädda, men talar lite starkare i lugnande, prisade toner hjälper. Det gör att ha en burk favoritmat. (För när du hittar dem eller att lugnt muta dem ur sitt gömställe). De flesta människor gör misstaget att titta under de tider som en katt som normalt skulle ta sig en tupplur - dagtid. De är rädda så de flesta av sina normala rutiner och åtgärder är ut genom fönstret. De kommer att gömma sig någonstans mycket nära nästan helt utom synhåll.
 12. 12
  Om du postar flygblad, var vänlig och inkludera bilder, mycket specifika gator kors (en vara din egen.) Du kan även säga "det 500 kvarteret av huvudgatan" för att inkludera ditt hus men inte ge en specifik adress. Inlägg flygblad inom flera kvarter av ditt hem. Katter reser inte gillar hundar, men man vet aldrig om de sprang ut ur skräck.
 13. 13
  Om de är vana att vara utomhus, så det kan helt enkelt vara en fråga om att vänta för dem att återvända. Om de är en innekatt då du kommer att behöva se varenda plats du kan tänka dig - under buskar, i skjul, krypa utrymmen under husen, bakom soptunnor, etc. Försök att söka systematiskt. Täck hela din gård (fram och bak), i garaget och buskarna mellan dig och dina grannar hus. Prata med dina grannar och låt dem veta att du letar efter en förlorad katt och skulle det vara okej om man tittar på deras gård några gånger - även mycket sent på natten. Det är bäst att låta dem veta och få dem delaktiga om du kan.
 14. 14
  Se till att du bläddrar rätt skydd för ditt husdjur! Gå online för att hitta din stad och som beskyddar din lokala djur kontroll officer skulle använda. Du kan även se några av djuren på nätet. Tänk på att de inte publicera bilder på alla djur de har och ibland längst ner på varje skyddsrum sida finns en separat länk för djur vände in av allmänheten. Ofta djur påslagen av allmänheten hålls i ett separat område då djuren förs in av djur kontroll. Vissa skyddsrum har även separata områden för där djuret hittades skadades så ASK.
 15. 15
  Om du vet att din katt är runt och fortfarande har problem med att få honom eller henne att komma till dig, kan du använda en human fälla. Dessa kan lånas från din lokala kvinnojour eller en räddning grupp. Du rada den med tidningen (på undersidan) och bete den med en illaluktande mat som makrill. Du täcker då fällan med en handduk så att det känns som en håla. Om du fångar ett vilt djur, då måste du släppa djuret som i alla 50 stater måste du vara tillåtet att fånga vilda djur.
 16. 16
  Få professionell rådgivning. Det finns knep du kan använda för olika förlorad katt situationer. Läs denna handbok med en Pet Detective på "Hur man hittar en förlorad katt" tillgängliga för en liten avgift på www.LostCatFinder.com Bestäm din katts beteende stil att använda anpassade återvinning tips eller kontakta en Cat Detective att guida dig.
 17. 17
  Hyr ett djurliv kamera och ställa upp i närheten av en skål med mat. Kolla in det på morgonen för att se om din katt kom ut i natten för att äta.

Tips

 • Prova att skaka en burk med kattens favorit mat när du går runt på din sökning.
 • Om du går ut och uppmanar till katten, kan de återkomma senare när dess tyst så lämna ett fönster öppet för dem.

Varningar

 • Lämna inte mat ut för ditt husdjur. Andra strays eller vilda djur som är mer bekant med området och är mer bekväm kommer ut på natten kommer att få det innan ditt husdjur gör, och kommer att se det som en inbjudan att komma tillbaka!
 • Om du har andra husdjur och planerar att lämna en dörr öppen, låsa dina andra husdjur i ett rum eller så kan de fly liksom.