Wki

Hur kan man förhindra katter från att urinera på mattan

Kattägare känner frustration av katter kissar på mattan. Lukten är kränkande och ofta sprider sig i hela huset. Cat urin är också mycket svårt att ta bort från mattan stoppning och fibrer, som orsakar kvardröjande lukter. Dessutom, eftersom katter har en tendens att fortsätta att urinera på områden som redan luktar som urin, är det ofta ett svårt problem att korrigera. Det finns många anledningar till att katter kissar utanför deras kattlådor, inklusive urinvägarna och problem med blåsan, problem med den typ av strö som används och konflikter med andra husdjur. Men, om du förstår de orsaker som sannolikt kommer att bidra till din katts problem kattlådan, lära sig att förhindra katter från att urinera på mattan är lätt.

Steg

Hur kan man förhindra katter från att urinera på mattan. Leta efter tecken på att din katt har en hälsofråga när du märker att han eller hon kissar på mattan.
Hur kan man förhindra katter från att urinera på mattan. Leta efter tecken på att din katt har en hälsofråga när du märker att han eller hon kissar på mattan.
 1. 1
  Leta efter tecken på att din katt har en hälsofråga när du märker att han eller hon kissar på mattan. Det är mycket viktigt att utesluta medicinska frågor, som vissa medicinska orsaker olämplig urinering kan vara livshotande för din katt.
  • Huk under lång tid, blod i urinen, täta urinträngningar och jamar när du försöker kissa är alla tecken på att ditt husdjur kan ha en urinblåsa eller urinvägsinfektion fråga eller infektion. Dessa hälsoproblem kan orsaka undvikande kattlådan.
 2. 2
  Ta din katt till veterinären för att utesluta eventuella hälsoproblem som kan orsaka honom eller henne att kissa på mattan. Behandla eventuella hälsoproblem som upptäcks för att undvika framtida problem.
 3. 3
  Undersöka andra orsaker till att din katt kanske kissar på mattan när du har uteslutit hälsoproblem.
  • Att ta hem en ny katt, förändras strö varumärken, flytta kattlådan till en ny plats och ändra din rutin som orsakar din katt stressen alla möjliga orsaker till en katt att börja undvika sin kattlåda.
 4. 4
  Rätta till eventuella problem som du upptäcker kan orsaka din katt att kissa på mattan.
 5. 5
  Rengör mattan där du katt har kissar ordentligt, helst med ett rengöringsmedel som innehåller enzymer.
  • Området urinen har dränkts mattan är faktiskt större än du tror. Se till att behandla de omgivande områdena med din lukt remover.
  • För att vara effektiv måste den lukt remover nå * varje fiber * mattan som har kommit i kontakt med katt urin. Lämnar inga områden obehandlad kan leda till att katten anmärka området, kräver att du helt börja om.
 6. 6
  Använd en kull varumärke som din katt föredrar och prova olika märken tills du hittar en som han eller hon använder regelbundet.
 7. 7
  Håll din katts kattlådan öste och städa för att hindra honom eller henne från att ha behov av att urinera på mattan.
  • Kattlådor bör rengöras minst en gång om dagen.

Tips

 • Rengör din katts kattlådan dagligen eller ens flera gånger om dagen. En smutsig kattlådan kan orsaka en katt att urinera på andra områden.
 • Katter gillar inte att äta där de eliminera. Överväg möjligheten att placera kattens matskål där de har gått utanför kattlådan för att lindra problemet.
 • När lära sig förebygga katter från att urinera på mattan, alltid tar sig tid att introducera en ny katt till katter som för närvarande bor i ditt hem. Konflikt mellan två eller flera katter kan få dem att kissa på mattan.
 • Om du har en kattunge som kissar på mattan, se till att han eller hon inte blir skrämd av en äldre katt eller andra husdjur. Se också till att din unge kattungen vet hur man får till kattlådan och kan lätt komma i och ur den.

Varningar

 • Aldrig göra plötsliga förändringar i din katts kattlådan eller område som den är belägen. Till exempel, ändra strö varumärken genom att blanda den med din gamla varumärke successivt. Om du behöver flytta din katts kattlådan, hålla en i det gamla området och sätta en i den nya platsen tills han eller hon använder den nya regelbundet.
 • Aldrig sätta din katts kattlådan i ett område som får mycket trafik och buller. Katten föredrar att använda en låda som ligger i ett lugnt, privat område.
 • Använd aldrig ammoniak eller vinäger för att rengöra mattan att din katt har urinerat på. Lukten liknar katt urin, vilket kan leda till sällskapsdjur katter att kissa igen i samma område.
 • Använd inte ett varumärke av kullen som har en stark lukt om din katt kissar på din matta. Många katter kränks av starka dofter och föredrar kattsand som är oparfymerad.

Saker du behöver

 • Kattlådan
 • Kull scoop
 • Kull
 • Renare med enzymer