Wki

Hur man stöta bort katter

De kan vara dina egna katter, eller tillhör en granne, de kan vara vilda. Hursomhelst, det finns tillfällen då du kan behöva för att stöta bort katter från att gå in i din gård, trädgård, skjul eller områden inne i ditt hus. Att hålla en bestämd katten ut är inte alltid lätt, men det finns flera saker du kan göra för att göra utrymmet mindre attraktivt.

Steg

Hur man stöta bort katter. Använd citrus doftande rengöringsmedel på bänkskivor, vitvaror, möbler och andra platser i ditt hem där du inte vill att dina katter att gå.
Hur man stöta bort katter. Använd citrus doftande rengöringsmedel på bänkskivor, vitvaror, möbler och andra platser i ditt hem där du inte vill att dina katter att gå.

Stöter bort katter inomhus

 1. 1
  Använd citrus doftande rengöringsmedel på bänkskivor, vitvaror, möbler och andra platser i ditt hem där du inte vill att dina katter att gå.
 2. 2
  Toss lavendel och apelsin eller citron peeling i små skålar och placera dem på hyllor bredvid ömtåliga föremål, eller andra platser där du inte vill att dina katter att gå. Lägg eteriska oljor i dessa samma dofter för att öka lukten, om det behövs.
 3. 3
  Spraya lavendel eller citrus luftfräschare tyg på mattor för att hålla katter av vissa rum i huset. Du kan även använda dessa sprayer på andra mjuka ytor, såsom gardiner och överkast, att avskräcka katter från dessa platser.

Stöter bort katter från en trädgård

 1. 1
  Plantera rue i och runt din trädgård. Denna ört är känd för att stöta bort katter. På hösten kan man skörda och torka Rue och lagra den under vintern. Under våren, strö den i trädgården för ännu en säsong av katt motbjudande.
 2. 2
  Väx andra växter i trädgården som är kända för att stöta bort katter. Citronella, citrongräs, eukalyptus och lavendel är bland de som är kända för att vara mest effektiva.
 3. 3
  Kompost ytan av trädgården med peeling citrusfrukter, kaffesump eller piptobak. Alla är kända katt avskräckande, och alla är bra för din trädgård.
 4. 4
  Placera små stenar i trädgården där det är utsatt smuts att hindra katter från att gräva.
 5. 5
  Skär plastmatta löpare att passa mellan trädgården rader eller andra områden där en stor mängd smuts exponeras. Lägg dem i trädgården med eker sidan pekar uppåt och sedan lätt täcka dem med jord. Dessa ekrar kommer inte skada katternas tassar, men kommer att avskräcka dem.
  • Du kan hitta plastmatta löpare på de flesta butiker kontorsmaterial och butiker mattan. De kan vara lite dyrt, men när du skräddarsy dem för din trädgård, kan du använda dem år efter år.
 6. 6
  Lay flat hönsnät på marken mellan raderna som en billig alternativ till matta löpare. Använd stenar eller spikar malda att förankra ändarna av bitar och täcka hönsnät med jord.
 7. 7
  Prova ett kommersiellt sålda katt repellent följande tillverkarens anvisningar. Var noga med att bara välja produkter som avskräcker men skadar inte katter och andra djur.
 8. 8
  Etablera en plats i din trädgård för katter användning. Om du gör din trädgård mindre attraktivt för katter, kanske du vill ge dem en out-of-the-way område i din trädgård för att minska chanserna för dem att återvända till din trädgård.
  • Ge katterna en låda genom att bruka jorden på ett visst område eller lägga sand på marken på den platsen. Rengör området regelbundet för att uppmuntra dem att fortsätta använda det.
  • Skapa en katt-vänlig miljö i det området av varvet. Plantera kattmynta, låta gräset växa längre, och lägg en hög abborre eller två om det inte finns ett träd, staket eller annan hög plats tillgänglig.

Stöter bort katter från en gård

 1. 1
  Installera ett ultraljud husdjur Resistance utformad för att stöta bort katter med hörbara sändningar som människor och de flesta andra djur inte hör. Använd inte dessa insektsmedel om du har husdjur i ditt eget.
 2. 2
  Placera rörelse-aktiverade vattensprinkler i strategiska ställen. Placera dem i områden där du vet katter in på gården, och i flera andra platser, liksom. Ändra placeringen av sprinklers regelbundet eller katterna lär sig att undvika dem.
 3. 3
  Prova samma tekniker som arbetade för trädgårdar, såsom plantering rue eller sprida kaffesump, bara koncentrera dina ansträngningar runt entréer och områden på gården att katter använder mest
 4. 4
  Stänga ingången sätt till skjul, verandor och andra områden som katter sova i. Tar bort deras skydd kan hålla dem borta från din trädgård helt.

Varningar

 • Kontakta din lokala officer djur kontroll om du har ett problem med förvildade katter. Lokala lagar varierar rörande kontroll av katter.