Wki

Hur man stoppar katter från kissat på verandan

Inte du hatar när det bittra lukten fyller näsan, och du tänker, Oh, nej. Grannens katt igen! Det är vidriga när katten kissar framför ditt hus, eller någon annanstans. Vill du göra det sluta? Här är hur.

Steg

Hur man stoppar katter från kissat på verandan. Försök att identifiera den felande katten.
Hur man stoppar katter från kissat på verandan. Försök att identifiera den felande katten.
 1. 1
  Försök att identifiera den felande katten. Om det är din, stanna nära genom dörren tills du fånga honom på bar gärning och omedelbart korrigera honom. Detta kan göras antingen genom att föra in honom eller överraska honom med ett ljud eller åtgärder som han inte gillar. Detta kan också göras med en katt som inte är din, men att föra in honom inte rekommenderas.
 2. 2
  Ta bort allt från din veranda som kan locka den felande kattdjur. Detta omfattar sopor och kompost, krukväxter, sällskapsdjur och allt annat de kan vara benägna att knapra på.
 3. 3
  Behandla alla blomlådor och stationära anläggningar för att hålla kitty från att använda dem som en låda (detta fungerar om katten är domesticerade.) Förslag på giftfria avskräckningsmedel inkluderar eukalyptus, lavendel, Rue, geranium, absint eller citron timjan, antingen planteras eller i form av en eterisk olja.
 4. 4
  Se till att hon inte kan få under din veranda. Hemlösa katter tar normalt upp bosättning av två skäl - mat och husrum. Blockera ingångar till alla möjliga skyddsrum hon kunde med runt din veranda.
 5. 5
  Städa upp lukten. En katt kommer alltid att markera var han eller någon annan har vädrade innan. Du kanske vill först prova huskurer som en 50% ättika / vatten-lösning eller en bakpulver scrub, även om det inte fungerar 100% av tiden. Många människor svär vid en produkt som heter Naturens mirakel som kan hittas på någon djuraffär. Andra produkter som kan köpas för samma användning inkluderar Urin-Off, Nok-Out, eller lukt-Secret, för att nämna några. Din lokala djuraffär kan hjälpa dig att hitta en de fungerar bäst på trä verandor.
 6. 6
  När verandan har rengjorts och katt-säkras, är det enda du kan göra titta på och vänta. Om denna katt avkastning, prova några fler tekniker för att hålla dem borta:
  • Försök hälla ättika i små koppar. Lägg dessa längs framsidan av din veranda. Lukten kan driva bort vissa katter.
  • Köp plast eller metall spikar fågel och sätta dem utanför ättika. Dessa används upp på stormarknad skyltar för att hålla fåglar från att bygga bo på toppen. Samma sak gäller för katter.
  • Inköp lampor rörelsesensorn. Om inte detta sker på natten, när du inte kommer att kunna se den klickar på.
  • Håll en skvätt vapen eller pappershandduk rulle full av ris eller bönor hands att avbryta katt om du fångar henne på bar gärning
  • Om allt annat misslyckas så kan du köpa en Ha-a-hjärta levande fälla och överlämna djuret till din lokala Humane Society.

Tips

 • Katter är territoriella varelser. Om du har detta problem, är chansen att din veranda är hem till en eller flera lurviga kattdjur redan.
 • Det bästa sättet att stoppa en katt från märkning är genom kastrering eller kastrering. I vissa områden kan kosta pengar men säkert inte lika mycket som ersätter din veranda.
 • Om din veranda var gästvänliga nog för en katt, är det för en annan. Att ha djuret avlägsnats kan endast vara en tillfällig lösning tills en annan tar dess plats, om du tar dig tid att fixa vad drog den första katten till ditt hem för att börja med. Överväg att låta katten fast och låta den förbli, eftersom detta kommer att minska besprutningen och hålla andra katter borta.
 • Kontrollera med din lokala Humane Society för att ta reda på om de erbjuder ett program för att fånga, förändra och släpp herrelösa katter. När en katt är förändrat sin strävan att reproducera kommer att minska, därför så kommer det att behöva markera revir.

Varningar

 • Rengör inte katten fläckar med blekmedel. Cat urin innehåller ammoniak som kan avge giftiga gaser när de två blandas.
 • Om du spiller vinäger på din veranda kommer det att lukta illa för en lång tid.
 • Hantera inte en obekant katt. Hemlösa katter kan bära sjukdomar som kan överföras till dina egna husdjur, och i extrema fall till dig också. De kan också bli våldsamma och orsaka skador.
 • Kontrollera att eventuella avskräckande du väljer att använda nära din veranda är giftfri. Bara för att katten är en olägenhet betyder inte att det förtjänar att bli förgiftad.
 • Det bästa sättet att fånga en katt är genom att ringa en professionell. Kontakta en officer djur kontroll och de kommer högst sannolikt ge dig råd om den säkraste vägen, om inte gör det själva.