Wki

Hur man startar en gård hästavel

Starta en gård hästavel är inte något att ta på allvar. I själva verket kan den här artikeln introducera bara dig till några av de mer viktiga saker du behöver vara medveten om, eftersom du skulle behöva läsa en hel ton av information för att täcka alla krav för en framgångsrik hästavel drift, bland annat hur man bedöma din egen lämplighet för att utföra ett sådant företag. Ändå, det finns vissa grundläggande principer och väsentligheter som hjälper att styra ditt beslut att starta en gård hästavel och kommer att hjälpa dig att avgöra om detta är rätt sak för dig att göra. Sadla och lära sig vad det innebär!

Steg

Hur man startar en gård hästavel. Se till att du inte bara vill starta en hästgård, men också att du inte är trångsynt att de utmaningar som du ställs inför, inklusive ekonomiska, fysiska och emotionella konsekvenser.
Hur man startar en gård hästavel. Se till att du inte bara vill starta en hästgård, men också att du inte är trångsynt att de utmaningar som du ställs inför, inklusive ekonomiska, fysiska och emotionella konsekvenser.

Är detta företag för dig?

 1. 1
  Se till att du inte bara vill starta en hästgård, men också att du inte är trångsynt att de utmaningar som du ställs inför, inklusive ekonomiska, fysiska och emotionella konsekvenser. Om du har ägt en eller flera hästar, kommer du redan vara medveten om att det finns mycket arbete som krävs och att det är ett ganska dyrt företag. Hästar för avel kommer att öka arbetet, kostnader, oron och långsiktiga engagemang för din verksamhet på ett sätt som helt enkelt äga en häst egentligen inte förbereda dig för. Du kommer också att fördjupa dig i sådant som marknadsföring, detaljerad och tillförlitlig kontroll och hänvisning av hästarnas bakgrund och uppfödning information och hålla reda på alla dina inkomster och utgifter, vilket innebär att du kommer att uppleva en hel del administrativt ingång på toppen av häst vård, som en företagare. En kort översikt av fördelarna och nackdelarna med att förvandla din hobby till ett företag kommer att hjälpa dig att avgöra om detta är vad du verkligen vill göra. Här är några förslag på plus och minus för att hjälpa dig att bilda din egen lista:
  • Fördelar: Om du älskar hästar, som arbetar i en verksamhet som innebär dem betyder att du ska göra det du älskar, ofta en viktig del av ett framgångsrikt småföretag. Dessutom, om du redan är kunnig, kommer du att vara långt före andra starta ett företag från grunden i produkter, varor eller djur om de inte vet någonting. Några andra fördelar är:
   • Möjlighet att regelbundet
   • En chans att vara runt hästar hela tiden
   • Vård av föl
   • för mer pengar - samtidigt som tillval om du arbetar som ett stuteri, tenderar detta att vara en nödvändighet för att förhindra överbeläggning, att ta bort hästar som inte kommer överens och att hålla din verksamhet väl finansierad. Detta kan vara en källa till stolthet i att veta att dina hästar går någon annanstans men det kan också vara en mycket känslomässig sida av verksamheten
   • Arbetar som ett stuteri, som erbjuder tjänster från din hingst (s), erbjuda dina ston behov och kanske erbjuda ombordstigning och föl höja anläggningar. Detta kan vara en mycket givande aspekt både ekonomiskt och som en källa till stolthet, men det är också förenat med potential för ansvar och oro.
  • Nackdelar: Det finns många nackdelar med att äga en gård hästuppfödning, inklusive startkostnader för mark, stall, utrustning, foder och. Du måste ha hästar kvalitet avel, eller risk ingen vill köpa hästarna, och denna inledande kostnaderna kan bli mycket kostsamt. Du kommer inte nödvändigtvis ser en bra avkastning för dina pengar utlägg under flera år, vilket innebär att du måste köra en tight verksamhet och göra göra ett tag. Andra nackdelar är:
   • Det ständiga behovet av högkvalitativ, dyr häst mat, du kanske överväga om det är möjligt att odla din egen eller köpa som ett kooperativ med andra hästägare i området.
   • Kravet på lämplig utrustning, förnödenheter, och please, som snabbt kommer att lägga upp ekonomiskt. När du startar upp, använda sig av försäljning, rabatter från tillhör branschorganisationer och begagnade objekt via auktioner och annan försäljning. Om du är smart och har tur, kanske du hittar ett företag hästavel som lägger ned och har lager att sälja ut (av både produkten och animaliska slag).
   • Ökade regelbundna besök - fler hästar innebär större risk för problem, inklusive allmän hälsa underhåll såsom och skott, vardagliga skador genom att sjukdomar och stora skador. Akut behandling kommer också att behöva redovisas som en möjlighet minst en gång om året, så avsätta tillräckliga medel och planera bra försäkringsskydd.
   • Ökade regelbundna hovslagare besök kommer att krävas för att säkerställa att alla hästarnas hovar hålls i toppskick, presentation av avelshästar är kundens trygghet av kvalitet, så du kan inte snåla på det, någonsin.
   • Ökad arbetsbelastning och ansvar. Det är självklart att fler hästar innebär mer arbete, inklusive mer mocka spiltor.
   • Behov av pågående juridisk och ekonomisk rådgivning för att säkerställa att du inte kommer att vara ur fickan för saker utanför din kontroll eller för en dålig skött budget.
 2. 2
  Få erfarenhet och kunskap om hur man arbetar med hästar. Det är oerhört viktigt att du vet hur man korrekt att hantera, ta hand om, och förstå hästar. Du behöver inte kunna rida en häst, men om du inte kan, då du kommer att behöva anställa någon som kan hålla hästarna i form och välutbildade som de flesta köper bara hästar som har varit " brutit in "för att rida (föl är undantaget). I själva verket kan köparna anser att det är lite märkligt att du kör en operation hästuppfödning utan att egentligen veta hur man rider en häst, så om det inte är en fråga om funktionshinder inblandade, det är rekommenderat att du lär dig att rida. Och ifall du är lite grönt med hästar, här är några färdigheter du bör ha satt på plats i förväg:

Söka ditt företag

 1. 1
  Köpa mark. Denna storlek bör avgöras av vad du har råd, men också av vad hästar behöver - gott om plats att springa och gott om utrymme för att åtskilja hästar som inte bör avel under vissa tider eller som inte bör vara tillsammans, som två hästar som inte kommer överens. Kontrollera också zonindelning regler innan man överväger någon egendom, att se till att en häst uppfödare är en godtagbar användning. Din bästa insats är att köpa bördig mark med massor av grönt gräs / hö / alfalfa, annars kommer dina utgifter att öka eftersom du måste ta in massor av foder. Lokala jordbruket organisationer kommer ofta testa mark för dig att hjälpa dig att identifiera de arter av gräs som växer på det, och alla andra relevanta frågor som mineralinnehållet i marken. Om du planerar på att hålla hästar på bete året runt, måste gräset vara rik på vitaminer och mineraler och icke-giftiga för hästar. Det måste också växa tillbaka snabbt! Å andra sidan, om din klimat innebär att hästarna måste hållas inomhus under vintern, behöver du lämplig lada boende med enkel utgödsling faciliteter och åtminstone en liten utanför området för att utöva under den varmaste delen av kalla dagar.
  • Hästar behöver ca 1000 kvadratmeter per häst. Mer utrymme är alltid bättre än mindre.
  • Du behöver minst två separata landområden, en för hingsten (er) och det andra området för ston. Om du har fler än en hingst, behöver du flera separata områden, som att hålla två hingstar i samma hage är inte en bra idé i de flesta fall, särskilt eftersom gården partier sällan replikera breda sortiment av vilda hästar. Dessutom finns det ett klart behov för roterande bete, för att tillåta bete för att återhämta sig och att släppa hästarna på nytt bete regelbundet, vilket innebär att du kommer att behöva mer betesmark än du kanske först tror.
  • Det vore bättre om det land som du köpte redan haft en lada, utomhus skjul (för dina hästar på vintern), en plats att parkera en hästtransport, och alla andra nödvändigheter. Om inte, hittar du de kostnader lägga upp mycket snabbt på toppen av markköp.
  • Fråga om vattenförsörjningen - look för en garanterad, högkvalitativt utbud, där det finns ett rikligt och tillräcklig mängd vatten. Bäckar, dammar, dammar och liknande är bra källor till vatten, men du måste se till att algtillväxt är inte ett problem i de varmare månaderna. Å andra sidan kan för mycket vatten vatten loggar hagen, förstör dess utfodring potential och orsakar problem för hästarna gå i vattenpölar och leriga förhållanden.
 2. 2
  Sök i hagen och ta bort alla skarpa och annat farligt stenar, taggtråd och giftiga växter som kan skada en häst.
  • Kontrollera om det finns hål i hagen. Det bästa vore om det inte fanns några gophers eller andra djur / gnagare som gräver hål i marken, för om en häst (eller något stort däggdjur, för den delen) steg i dessa i snabb takt, det finns en risk för allvarlig skada. Om det finns hål, överväga om åtgärder för att eliminera orsaken till hålen är lönsamma eller inte.
  • Områden med ormar måste kontrolleras för orm livsmiljö i hagen. Ormar och hästar inte blanda, så genom att minska habitatpreferenser av ormar, kan du minska risken för ormar hängande om runt. Några saker som kan hjälpa är att inte ha trä / högar log, högar skräp, och någon annan sådan plats som uppmuntrar gnagare avel, vilket lockar ormar.
  • Kolla efter möjliga giftiga växter. Träd är en viktig nyans källa, men de kan också vara en skuld om de producerar giftiga bär, frön eller blad. Identifiera växter på en fastighet med en field guide innan ett köpbeslut. Du kanske kan ta bort en felande träd, men en hel skogsdunge av träd eller en betesmark fylld med ogräs börjar bli en hel del arbete utan en garanti för att du har hittat alla möjliga giftiga växter. För att se en lista över vanliga växter är giftiga för hästar, se http://www.drsfostersmith.com/pic/article.cfm?aid=1784.
  • Se Hur man förbereder en betesmark för hästar.

Utrusta ditt företag med det nödvändigaste

 1. 1
  Utrusta den mark och bebyggelse med en lada, vattenförsörjning, utomhus skjul (för hästar i hagen), och alla andra nödvändigheter.
  • Shelter är viktigt för varma, soliga dagar under de varmare månaderna. Om du förlitar dig på träd som en del av skuggan, se till att de inte är giftiga. Träd behöver också skydd från att tugga, inklusive borttagning av tuggade grenar för att förhindra infektion i träden. En skugga skjul ska byggas i betesmarker saknar skuggande träd. Detta kan vara så enkelt som en högt tak på fyra stolpar eller ett skjul med tre sidor, det kan göras mycket billigt.
  • Orient något skydd så att det leder bort från rådande kalla vindar och att göra det mesta av kyla sommar vindar (vanligtvis söderläge på norra halvklotet, vice versa på södra halvklotet).
  • Om du behöver för att bygga innan verksamheten, få fasta tidslinjer och tecknat avtal om kostnaderna för byggnaden. De flesta byggprojekt kostar oundvikligen mer än man först trodde. Dessutom får en rad olika bedömningar snarare än att förlita sig på bara en byggare. Och bara använda registrerade byggare anslutna med en erkänd byggnad förening.
 2. 2
  Ge din mark med god kvalitet fäktning. Detta är oerhört viktigt, eftersom du inte vill att dina hästar fly eller bli sårad på stängsel. Bra stängsel kostar pengar men det är inte värt snålar eftersom skador och förlust kan uppgå till mycket mer än pengar outlaid på lämpligt stängsel från början.
  • Den bästa stängsel av alla skulle vara en lång, tjock och bred häck med ett trästaket framför det. Men eftersom de flesta människor inte har tid att göra detta arbetar en god kvalitet trästaket bara bra, liksom metallstänger. Trä stängsel kommer i många former, såsom post-och-board, post-och-järnväg, etc och måste upprätthållas. Att använda trä som är giftfria och varaktig, bör du räkna med en bra 15 till 20 år livet från en väl omhändertagna-för trästaket. Tricket är att upprätthålla det - tillväxtborrar kan attackera sådana stängsel och uttråkade hästar gillar att tugga det. Håll en vanlig öga för insektsskador av trä staket och ersätta det regelbundet, som att tugga, kan du prova att köra en elektrisk tråd längs träet skick hästarna in lämnar stängslet ensam. Många människor tar till vinyl bestruket vitt trä staket eftersom det kräver mindre målning underhåll.
  • Ett annat alternativ är elstängsel. Förutsatt att det är ordentligt jordad och görs med kvalitet tråd med minst tre till fyra rader, är det ett kostnadseffektivt och oftast säker lösning. De flesta hästar kommer att skygga för det efter några stötar. Men ibland kan skrämma en häst nog att förstöra stängslet, måste så att vara försiktig med särskilt vilda eller yster hästar.
  • Använd aldrig stängsel hog tråd för hästar. De kan råka få sina ben fastnar i det, samt vara en fara för vilda djur såsom rådjur (rådjur kan fastna i det också när man försöker hoppa).
  • Taggtråd är aldrig ett alternativ för att hålla hästar i. Taggtråd var avsedd för kor, inte hästar. Hästar kan vara allvarligt skadad, kanske permanent, om de fastnar i taggtråd.
 3. 3
  Organisera nödvändiga förnödenheter, såsom grooming redskap, ett grimskaft, en grimma och hinkar / baljor för foder och vatten. Kontrollera också att du har utrustning för att rengöra paddock / betesmarker och alla andra områden hästarna kommer att tillbringa sin tid. Utrustningen ingår en spade eller en spade och en kratta om din häst är uppstallade. Vid byte av sängkläder, behöver du antingen en hink för att transportera sängar eller en skottkärra. Köp bra kvalitet verktyg, antingen nya eller begagnade, som bra utrustning fungerar bättre och håller längre, vilket gör det billigare i längden.
 4. 4
  Organisera dina hästarnas foder. Hästar behöver mycket mat för att behålla sin kondition. Om en häst är underviktig, hon behöver mer för att lägga vikt på, om hon är överviktig, hon behöver mindre foder. Vet vad hästen matades innan du köpte den, hästens diet behöva justeras under en period av flera dagar. Kom ihåg att hur många havre du ge hästen beror mycket på hur ihärdigt hon arbetar. De grundläggande komponenterna i ett hästarna diet inkluderar:
  • Grovfoder - Hästar äter grovfoder för att hålla dem varma. När du köper hö, titta på kvaliteten - du vill ha något som är näringsrik men kommer inte att passera rakt igenom hästen. Försök att få gräsbevuxen hö, eller havre hö. Om du får alfalfa (lucern) hö, försöka få en andra eller ännu bättre en tredje snitt, eftersom höet blir mer stalky och kommer inte att vara för fet.
  • Koncentrera - Hästar i en paddock vanligtvis äter gräs och kräver hö för att hålla sin kondition. Men vissa hästar kräver hand mata varje dag, två gånger per dag, eller varannan dag beroende på hästen. Den bästa blandningen av chaffs är alfalfa och havre eller vete. Den alfalfa agnar ger hög protein och kalcium för din häst, och vetet kommer att ge en källa till bulk mat. Detta är när hästen äter för att hålla full men maten inte sätta på eller ta bort näringsämnen. Detta används när du vill fylla en häst upp snabbare utan att lägga till värme och energi till maten.
   • Äldre hästar med dåliga tänder generellt bör få en skälig mängd agnar också, eftersom de inte behöver tugga så mycket och ändå få fiber och energi de behöver. Annat än att, bidrar detta också med att upprätthålla en hälsosam aptit.
   • Vid utfodring av din häst chaffs (speciellt gjorda alfalfa), först blanda i lite vatten och krossa den till en välling. Detta kommer att bidra till att förhindra kvävning.
   • Också, mata inte din häst chaffs direkt efter träning, eller hon kan kvävas på grund av brist på saliv för att bryta ner vetet och göra det gå ner smidigt. Så innan du ger ditt Utnyttjade häst agnar, först låta henne dricka lite vatten och få rehydreras.
  • Kosttillskott - pellets och spannmål är bra sätt att gå upp i vikt och behålla den. De är också praktiskt när du behöver en energikick för en show eller din häst behöver ett lyft. Kokt korn är bäst eftersom de bidrar till att lägga vikt på och under de kallare månaderna hjälpa till att hålla hästen varm. Om du inte vill krångla runt med att koka dem, gå till en ångad eller krossad sort. Fullkorn måste brytas före konsumtion, eftersom kornen expanderar vid kontakt med fukt har gjorts. Om du är ny till utfodring och vill ha något super enkelt och kostnadseffektivt, gå för en Pelleterat Mix. Det finns en hel del på marknaden, och det kan vara svårt att hitta den rätta för din häst. Det bästa att börja med är en Lucurn pellet eller en kall pellet. Dessa flöden är lägga någon extra energi och de ger en rad vitaminer och mineraler. Efter ett tag kan du prova olika produkter tills du hittar den perfekta passformen.

Inköp av hästar

 1. 1
  Ta reda på vilka raser som säljer bra i ditt område och utanför. Beroende på vad dina kunder vill ha i en häst, kan du överväga avel gaited hästar, tillbakalutade hästar eller tävlingshästar. Naturligtvis, de flesta hästar är bra i en mängd olika saker. Gör mer forskning än du tror är nödvändigt - inte förlita sig på egen hand aktuella kunskaper. Ta reda på vem som säljer bra lager för tillfället, vilket hästar är kända för vilka egenskaper, vilka typer av frågor som du kan tänkas ställas inför i vården av just den hästras, etc. Gå och prata med befintliga uppfödare för sina råd, uppdateringar och turer i sina anläggningar. Besök häst försäljning som observatör för att få en känsla för inköp av hästar och hur auktionerna fungerar. Gå igenom häst gårdar till salu för att se vad som finns och de priser som hämtas. Göra grundliga forskning kommer att säkerställa att du är väl informerad och att du gör rätt beslut om rasen som du väljer.
  • Inte hoppa in i avel sällsynta, exotiska raser om du har haft erfarenhet av dem. Börja med en ras du vet mycket om och har tillbringat tid hantering.
  • Om du väljer en mycket populär häst (t.ex. en Quarter Horse), kommer du att konkurrera med fler uppfödare att sälja, alltså sänka priserna. Men om ditt mål är att erbjuda kvalitet i alla avseenden, rita ut detta som en del av din affärsplan och hålla sig till planen vid inköp, avel, ta hand om och sälja dessa hästar, så att du är på väg att bygga en solid, goda rykte som en pålitlig och betrodd uppfödare. I affärer, förutsatt att du är fokuserad, medveten om dina konkurrenters rörelser och konsekvent producera kvalitet resultat, kan du alltid brukar ge en bättre service än andra människor i samma bransch.
  • Om du vill odla racing hästar, kräver detta en enorm utlägg av pengar och får endast påbörjas av någon med utmärkt, stor kännedom om den racing industrin eller du riskerar att göra stora och kostsamma misstag.
 2. 2
  Köp hästarna. Det spelar ingen roll vilken ras du föder upp, men uppenbarligen vissa hästar kommer att kosta dig mer, och vissa hästar kommer att sälja mer. Innan du köper en häst, se till att det är registrerat, en renrasig, och har bra blodslinjer eller anor. Detta innebär observation papper och kontroll avtalsklausuler bekräftar anor av varje häst du köper. I termer av hur många hästar du börja med bör det bestäms av din forskning, ditt land space och din budget. Inledningsvis är det nog bäst att börja i liten skala och se hur det går i stället över-sträcker sig bara för att få reda på att du inte kan hantera det.
  • Om möjligt, köp en hingst också så att du kan odla dina ston gratis. Dessförinnan dock, se till att du vet hur man korrekt att hantera och ta hand om en hingst. Om du ännu inte är redo att äga en hingst, det är bra och det är bra att inse dina begränsningar - det är mycket bättre att hitta andra lösningar början än att få i över huvudet. Leta efter lämpliga fäder i det lokala området och se till att ha en anständig form av häst transport (som du behöver ändå, för veterinär besök och utställningar).
  • Forskning stamtavla av hästen du är intresserad i. Eftersom en hästs härstamning kan påverka kvaliteten på hennes avel resultat, är en fördjupad kunskap om stamtavlor för att viss ras nödvändig. Stamtavlor är i grunden en familj-tree för hästar, och de bör lista dammen, fadern, den stora dammen och storslagen far, och så vidare. Ansedda hästuppfödare kommer att kunna inkludera detta i termer av försäljning av din nya hästar.

Ta hand om dina hästar

 1. 1
  Hand om dina hästar och hålla dem i form. Rida dem ofta, men vara noga med att inte få dem varm och svettig när man rider på vintern (om du inte är i en inomhus arena) som din häst kan mycket lätt bli sjuk eller få en chill.
  • Om du vill åka på vintern, överväga att investera i en uppvärmd inomhusarena. Dessa är också trevliga platser att rida otränade hästar, ge lektioner till barnen, eller rida en häst på en galopp för första gången, som om du faller du bara kommer att landa på sågspån, och din häst kommer inte att kunna köra off.

Att ta hem din nya avelshästar

 1. 1
  Sortera ut en lämplig utfodringen innan föra din nya hästar till gården, bygger ursprungligen på vad hästarna har använts till och sedan gradvis flytta dem till önskad diet för hästar (om det behövs). När en ny häst kommer till en främmande omgivning, är det bäst att lämna henne ensam i minst ett par dagar tills hon lägger sig i. För att hjälpa processen på traven, göra upp en smaskig aptitretande behandla för att underlätta övergången. Detta kan vara en grundläggande agnar och korn mix, eller så kan du gå alla ut och göra något originellt, såsom kli Kex eller en söt foderblandning. Oavsett vad du väljer, inte hamnar i en dålig vana av övergödning, eftersom hästen blir lite stressad för att vara i en ny omgivning, vill du inte göra henne upprörd mage och du inte vill att hon ska börja förväntar sig alltför mycket mat och gå upp i vikt. Om hästen inte äter måltiden, inte tvinga det. Hon är i en obekant omgivning och allt är nytt och annorlunda. Vattnet kommer att smaka annorlunda, kommer maten luktar annorlunda, så låt henne justera och ha mat det ifall hon är hungrig.
  • Ta reda på vad hästen matades innan du köpte henne, hästens diet behöva justeras under en period av flera dagar eller mer beroende på hur mycket det kommer att ändras. Plötsliga förändringar kan leda till gas, diarré och mer allvarliga komplikationer.
 2. 2
  Gör en säkerhetskontroll av stabila regelbundet. Om du planerar att hålla din nya häst i ett stall antingen på natten, de flesta av dagen eller ens för en timme eller två, måste du se till att den är säker. Kontrollera att det finns en tillräcklig mängd vatten källa, kommer en stor hink göra om bara uppställda för ett par timmar, om uppställda på natten eller hela dagen, investera i ett vattentråg eller automatisk vattenkopp. Sörj för god sängkläder såsom halm eller kutterspån. Tänk på att strö skall vara en godkänd häst sängkläder, som vissa biprodukter från skog och virke kan vara giftiga för hästar.

Början avel

 1. 1
  Föd upp dina ston till en hingst när det är rätt tid att föda. Se till att ditt sto (s) är i brunst innan du försöker föder dem.
  • Ett bra sätt att berätta om ett sto är i brunst är att sätta henne i en vadderad stall, och en "teaser" hingst i vadderade stall bredvid henne. Om stoet flyttar svansen åt sidan och sidles hennes bakdel mot hingst, betyder att hon är i brunst. Men om hon börjar surra ut på hingsten, betyder att hon inte är i brunst.
  • När du väljer en stud, inte bara plocka en som är söt, ganska snygga, och ivriga att rasen. De flesta människor inte köper hästar av dessa skäl. Välj istället en stud med en bra stamtavla, goda prestationer och god förmåga. Även människor som purebreeds mycket, och även hästar med bra exteriör för vad de ska göra. Söka och ta emot råd från den löpande häst uppfödare som har ett gott rykte med andra hästuppfödare, kolla med din lokala Horse Association för mer information. De flesta uppfödare kommer gärna att dela information, eftersom de är lika angelägen som du att hålla god kvalitet och att se mer friska hästar.
  • Föd ditt sto till en hingst som är väldigt mycket som stoet. Det har varit känt att om du föder, till exempel, en mycket kort sto till en mycket hög hingst, föl kan ha deformerade lungor, ben och så vidare, och kan behöva läggas ned. Men om man parar två hästar som ser väldigt lika, bör du få föl utan missbildningar, plus, kommer fölen ser likadana ut! Gör en hel del forskning och rådgivning som söker om de bästa metoder för avel. Ta ingenting för givet!
 2. 2
  Imprint träna dina nya föl. Det är viktigt att du bekanta fölet med människor, eftersom detta kommer att göra hästen lättare att träna. En vältränad häst kommer även att sälja för mer pengar, och kommer sannolikt att vara vänligare och lättare att arbeta med.
 3. 3
  Fortsätt avel, träning, och. Alltid ta hand om dem och vara snäll - både hästar och kunder kan känna en självsäker, vänlig och tillmötesgående uppfödare.
  • Var noga med att engagera sig i att visa dina hästar. De priser eller utmärkelser är en viktig del av främjandet av värde för dina hästar. Visar av hästar är ett stort ämne i sig, så gör massor av forskning, ställa frågor och få inblandade.

Marknadsföring ditt företag hästavel

 1. 1
  Namnge din hästgård. Gör det något kreativt, men ändå sofistikerad om möjligt.
 2. 2
  Gör en hemsida för ditt hästgård. Det finns en hel del gratis webbhotell platser, så du kan bara använda en av dem om du inte vill betala en avgift. Men nu när du är ett företag, är det inte dags att käbbla om små belopp som spenderas på reklam för att locka fler kunder. En kvalitet webbplats kommer att göra ett gott intryck, något som kommer att ställa dig bortsett från uppfödare som inte orkar umgås med online-medvetenhet - folk förväntar sig att hitta all den information de letar efter i en lätt-till-läsa och professionell hemsida, så ge dem vad de letar efter.
  • Håll alla dina vinster och viktig information precis där kunderna kan se de utmärkelser och information! Göm inte bakom blygsamhet - kunderna vill veta dina hästar är pristagare.
 3. 3
  Marknadsför ditt företag. Du bör avsätta en del av din budget för att marknadsföra din existens, din specialisering och din tillgänglighet som en hästuppfödare / inackordering / tränare. Använd Google-annonser och Facebook-annonser för online räckhåll. Annonsera i relevanta häst intresse och Horse Association / klubb tidskrifter. Se till att det finns en ordentlig skylt reklam ditt företag på den främre porten. Och använda varje media möjlighet i den lokala pressen som kommer i din väg!
  • Om du gillar att skriva och fotografi, och har tid, upprätthålla en blogg om din häst gård, tillsammans med hästavel råd, kan vara en utmärkt form av uppsökande som kommer att få intresserade anhängare som kanske bara förvandlas till kunder då och då!
 4. 4
  Sist men inte minst, njuta av resan. Avelshästar är hårt arbete, men det är givande, särskilt om ditt liv är tillägnad hästar. Du kommer att hitta dig själv känslomässigt bunden till hästarna, vad händer med dem och till verksamheten som helhet. Mest av allt, förutsatt att du kör en stram budget och hålla i ditt sätt, kommer du förhoppningsvis att det är en sund och ekonomiskt givande verksamhet också. Du kanske inte göra miljoner, men om du gör det du älskar och att gå ihop plus lite mer, då kan det vara en bra löntagare och som din kompetens växer, kan du använda denna kunskap för att undervisa, skriva, ge råd, etc. samt uppfödning av hästar.

Tips

 • Stanna realistisk. Om du alltid kör med förlust, får ekonomisk rådgivning för att reda ut saker snabbt - låt inte saker spiral utom kontroll innan de söker hjälp. Det värsta som kan hända är förlusten av din älskade hästar och gård, så du är skyldig dem att få god finansiell rådgivning, regelbundet.
 • Om du har överskott av gödsel för att ta itu med, överväga att använda eller sälja den som gödsel.
 • Se till att du passar. Detta är inget kontorsjobb och du måste kasta sig in i arbetet fysiskt nästan dagligen.
 • Om en häst har vunnit spelningar innan, kommer det med största sannolikhet sälja för mer.
 • Försök att ha kul. Låt inte stressen av att driva ett företag komma i vägen för denna erfarenhet. Du får vad du registrerar dig för-en hel del arbete, men också en massa kärlek!

Varningar

 • Äga djur på en gård är en 24/7 företag. Faktor detta när du tar på verksamheten, eftersom du kommer att finna det svårt att komma undan för en längre tid. Gör ett bra nätverk med andra lokala jordbrukare och göra svängar i vården av en annans egendom (det spelar ingen roll om de har hästar eller kor, får, grisar, grödor, vad som helst, bara så länge som du är beredd att farmsit). På så sätt kan du åtminstone hjälpa varandra i tider av nöd och enstaka kort paus.
 • Kom ihåg att du får vad du betalar för. Genvägar i utrustning, skydd, mat, betesmark, etc. kommer att betala dig med lägre kvalitet och sämre resultat.
 • Var alltid försiktig när du hanterar hästar, speciellt hingstar. När nära hästar, alltid på en ridhjälm och ridstövlar. Kom ihåg att även om din häst älskar dig och skulle aldrig medvetet försöka skada dig, måste du använda samma säkerhetsföreskrifter som du gör med en konstig häst, eftersom allt kan hända.