Wki

Hur man köper en häst

Att köpa en häst är en stor investering, och äga en tar mycket tid och pengar, men det har så många fantastiska, minnesvärda belöningar. Innan du köper en häst, bör du se till att du har hittat en som passar din personlighet och andra möjliga ryttare, och är lämplig för det du vill göra. Det finns en hel del fallgropar som inte bara kan vara dyrt, men hjärtskärande. Hitta rätt häst och du kan ha ett långt lyckligt förhållande.

Steg

Hur man köper en häst. Se till att du verkligen vill ha en häst, och om du har att läsa detta, försöker kontakta en tränare och låt dem veta att du planerar att köpa en häst i framtiden.
Hur man köper en häst. Se till att du verkligen vill ha en häst, och om du har att läsa detta, försöker kontakta en tränare och låt dem veta att du planerar att köpa en häst i framtiden.

Steg för beredning

 1. 1
  Se till att du verkligen vill ha en häst, och om du har att läsa detta, försöker kontakta en tränare och låt dem veta att du planerar att köpa en häst i framtiden. Detta kommer att fånga deras uppmärksamhet så att du kan vara en långsiktig kund, de vet redan alla detaljer i hästens värld, och kommer att vara en stor hjälp. Se till att du förstår den nivå som krävs engagemang och vilken effekt det kommer att ha på dig och din familj.
 2. 2
  Om du får regelbunden eller någon typ av ridlektioner, var noga med att berätta för din instruktör eller tränare som du funderar på att köpa en häst eller ponny. Ofta har de kunder som kan sälja en häst, och din instruktör kanske kan hjälpa dig att prova en viss häst ut.
 3. 3
  Lär dig allt du kan om hästhållning. Detta bör omfatta grundläggande häst hälsa och häst första hjälpen. Se relaterade Googles. Också gå till ditt lokala bibliotek och leta efter alla häst relaterade böcker.
 4. 4
  Lär dina lokala lagar. Från häst skuld till om det finns en lokal skatt på boskap som kan reproducera (ston och hingstar), att koden brand lagar för stall, hjälper det att ha all information.
 5. 5
  Läs om dina lokala resurser. Läs om ombordstigning anläggningar, butiker please, butiker foder, jordbrukare som producerar hö, veterinärer och hovslagare finns i ditt område, och var närmaste equine sjukhuset och häst ambulanssjukvården är.
 6. 6
  Se till att du har tillgång till en feed leverantör, som en häst är en "real life trädgård avfallsbehållare ', och de behöver matas. Vanligtvis en lokal hovslagare kan inkludera dig i hans eller hennes rundor, men se till att du har telefonnummer för ett fåtal, om du inte kan få tag på din vanliga en.
 7. 7
  En ansedd häst veterinär är viktigt. Du kommer att vilja ha erfarna ryttare (och eller kvinnor) för att kunna ringa för att be om råd och i början, se över din häst.
 8. 8
  Figur vad du ska betala för din hästs underhåll. Gå till en feed återförsäljare och priset grundläggande foder (hö, agnar och pellets), och sedan lägga till kostnaden för en sadel, träns, sadel, bly, grimma, bit, grooming kit, och behållare vatten. (Detta skulle vara en direkt kostnad, men underhåll skulle vara ett komplement till detta). Inkludera kostnaden för transporten om du inte äger din egen häst flyta eller lastbil, samt stabila.
 9. 9
  Glöm inte att budgetera för:
  • Häst mat (hö och någon form av foder)
  • Decent klibb (sadel och träns)
  • Regelbundna veterinär besök
  • Avmaskning
  • Skott
  • Regelbundna hovslagare besök (skoning eller putsning)
  • Akut behandling
  • Ridlektioner
  • Utbildning
  • Utrustning och tillbehör
  • Alla lämpliga hälsokontroller och förnödenheter
 10. 10
  Hitta en lämplig plats för att hålla din häst. Hålla din häst på egen eller hyrd mark bör endast utföras av kunniga och erfarna horsepeople. Livré / ombordstigning varven är mer lämpade för en första-gången hästägare. Titta in annonser i lokala tidningar, ridsport tidskrifter och på Internet. Fråga i lokala please butiker och ridskolor. Om en gård (stabil) har inga mellanslag, be dem att rekommendera en annan gård.
 11. 11
  Besök ett antal ombordstigning anläggningar och fråga om timmar, kostnader, utfodring schema, samt vad du förväntas göra. Om det är grov styrelse, måste du mata, vatten och rengör din hästs området varje dag själv. Om det är helpension, är allt du behöver göra är betala! Välj en som passar din hästs behov (t.ex. säker, hela året valdeltagandet), där du känner dig bekväm (t.ex. vänliga människor), och som uppfyller dina behov (t.ex. en inomhus skola, duschar) i den ordningen. Några lador tillgodose unga ryttare, medan andra föredrar endast för vuxna.
 12. 12
  Säkra en plats på en gård du gillar. Vid goda varven utrymmen är sällan tillgängliga och fyller snabbt. Vara beredd att betala en vecka / månadsavgift för att hålla utrymmet.
 13. 13
  Om du planerar att ha din häst på ditt hus, har en expert hjälper dig planera stängsel. Se till att stängsel är säker och är längre än 1,5 meter och att det inte finns någon tråd eller något som hästen kan skada sig på. Använd inte taggtråd. Se till att du har en adekvat vattenbehållare för att leverera stora mängder vatten, har en separat matning bort skålen från vattnet.

Söka efter din häst

 1. 1
  Gör en lista över vad du vill att hästen ska vara. Detta kan inkludera, storlek, kön, ålder, hälsa, disciplin och träning, färg, pris, ras och stamtavla.
 2. 2
  Berätta för folk att du letar efter en häst. Word of mouth är det bästa sättet att hitta en häst. Berätta för människor som instruktörer, hovslagare, veterinärer och please butiksägare. Dessa människor har en hel del kontakt med hästägare.
 3. 3
  Annonsera det faktum att du letar efter en häst. "Hästen Wanted" tecken kan gå upp i lokala please butiker, kliniker veterinär, lokala och nationella tidningar häst, och Internet.
 4. 4
  fö r salu fo>. com fungerar bra).
 5. 5
  gott rykte.
 6. 6
  vanligtvis brukar. Om du köper en häst som denna, se till att ryttaren har en liknande ridning nivå till din eller annans fara kan uppstå. Den genomsnittliga familjen hästen kommer ofta göra stora hästar för nya ryttare.

Bedöma en häst

 1. 1
  Gör en lista över saker du vill fråga ägaren. Till exempel:
  • Bekräfta allt i annonsen, ålder, längd, hudfärg, ras etc
  • Historia och avel
  • Konkurrens och sjukdomshistoria
  • Anledning till salu
  • Eventuella laster eller dåliga vanor (bita, sparka, sparka bakut, cribbing)
  • Hästen nuvarande ledning
  • Varje säkerhet märkningar och registreringar (microchipping, avelsorganisationer)
  • Om please / utrustning ingår eller kan köpas billigt från den nuvarande ägaren
  • Hur väl hästen färdas
 2. 2
  Kontakta ägaren, om någon häst som matchar dina kriterier.
 3. 3
  Fråga så många frågor som möjligt för att undvika slöseri med resor att se olämpliga hästar.
 4. 4
  Kontrollera med några konkurrensproblem organ eller jagar för att se om ägarens påståenden om vinster osv. Är sanna. Om hästen är säkerheten märkt att du kanske kan kolla om hästen är stulen. Ta reda på om stulna häst databaser i ditt land. Se Externa länkar.
 5. 5
  Besök hästen minst två gånger!
  • Första besök Vrid upp lite tidigare än överenskommet och försöka se hästen handtaget i stallet / fältet. Be att få se honom i olika situationer beroende på vad du vill göra med honom, och vad ägaren har hävdat att hästen kan göra, dvs riden av ägaren / ett barn och av dig, i trafiken, i stallet och hagen, med andra hästar etc. Om please / utrustning ingår i priset, även inspektera det.
  • Andra besök Om du tror att hästen är värt ett andra besök, ta en erfaren vän eller professionellt med dig på ett av besöken. Någon som vet din nivå av ridning är bäst, som din instruktör. Vara beredda att betala för den tid av en professionell. När du hittar en häst du vill, är det bästa råd "sova på det". Inte bara acceptera hästen och överlämna pengarna. Vid det andra besöket, kanske försöka förhandla om priset.
  • Få hästen på prov Även om många människor inte gillar att ha sin häst på prov, det gör beslutsprocessen mycket enklare. Det gör att du kan rida hästen i 2 veckor, har det på ditt hus, och det gör också att du kan ta den till Pony Club eller till en Show och se hur den presterar. Diskutera detta med ägaren av hästen, kanske du kan komma med ett beslut. (De flesta studier är en 1 eller 2 veckors tid, men en del kan vara upp till 1 månad eller mer, i denna tid du är ansvarig för hästen, även finansiellt.)

Att köpa hästen

 1. 1
  Berätta ägaren om du vill köpa. Kom överens om ett pris, med förbehåll för prövning, och be att få lägga ner en insättning (10% -20% av priset är mycket rimligt) för att säkra hästen från att granskas av andra köpare.
 2. 2
  Har veterinären komma och kolla hästen innan du sätter full pengarna ner, är det dyrt, men de flesta försäkringsbolag kräver ett intyg ändå.
 3. 3
  Ta reda på vad hästen har matats. Du måste ändra kosten långsamt under en vecka eller två. Köp foder från den nuvarande ägaren om det behövs.
 4. 4
  Försäkra hästen innan du transporterar honom / henne.
 5. 5
  Förbered en säker plats, antingen en stabil eller en paddock med vänliga hästar. Få all basutrustning för utfodring, grooming, resor och några mattor om hästen behöver dem. Du kan få några av dessa med hästen.
 6. 6
  Hitta ett sätt att transportera din häst till din hästs nya hem. Har du eller din ridlärare en trailer? Om du inte har ett släp eller hästtransport du kan hyra dem med en chaufför eller kör själv. Ta reda lagen om transport av hästar, och om ditt körkort täcker det.
 7. 7
  Låt din häst att bosätta sig i ett fredligt, och vara noga med att införa det nya hästar. Försök att hålla dig till hästens gamla rutin så nära som möjligt under den första veckan. Det kan ta mer än en vecka för hästen att känna hans / hennes normala jag igen. Ge honom / henne utrymme men tillräckligt med uppmärksamhet att hästen inte känner sig övergivna.

Förhandla

 • Välj inte en häst bara för att det är billigt. Ett problem häst är inte för en nybörjare, och de kommer att kosta mer (i form av pengar och förstånd) i det långa loppet.
 • Mindre attraktiva hästar, hästar med ytliga ärr eller utväxter, hästar i en mindre populär färg och en del, kors eller okända raser, går ofta billigare utan att vara mindre lämplig, om du inte tänker visa.
 • Många ägare är mer villiga att ge dig taktik och utrustning eller transportera hästen för dig, än lägre priset.
 • Köp i slutet av tävlingssäsongen, i eller i början av vintern, eftersom priserna kommer att vara lägre (med undantag av jägare, som bäst köps på våren eller sommaren)
 • Sikta på att betala försäljningspriset, men fråga om de skulle ta en viss siffra (10% -20% under utgångspriset).
 • Kom ihåg, om du redan har en sadel, behöver du fortfarande ett betsel som passar hästen. Om ägaren säljer hästen med please ingår, kan du alltid sälja den utrustning som du inte behöver, och på detta sätt, du betalar inte för utrustning som du inte kommer att använda.

Alternativ till att köpa

 • Titta in anta en häst för en ansedd rädda organisation. Det kommer förmodligen ändå att bli en adoption avgift. Du kommer inte juridiskt äger hästen, och kommer inte att kunna få avkomma och sälja honom. Om du inte längre kan ta hand om hästen undsättning organisationen kommer att ta honom tillbaka.
 • Låna en häst liknar anta en, men ägaren är en privat ägare. Lån kan vara lång eller kort sikt.
 • Dela en häst innebär omtänksam och rida en häst för en del av veckan samt ett finansiellt bidrag till hästarna upp-hålla. Hästen huvudsakligen ägs av en person.
 • Arbete för åkattraktioner liknar dela en häst, men inga pengar går hand.
 • Leasing en häst är ett annat alternativ till att köpa en häst.

Tips

 • Titta på fler än en häst!
 • Fall inte kär i en hästs färg. Bra hästar och dåliga kommer i alla färger.
 • Inte vara alltför kräsen om höjden. En liten, rund Cob kan vara mer lämplig för långa ben, än en hög smal fullblod. Om du köper en häst för ditt barn, inte köpa hästen bara för att den är liten. Se till att den är utbildad och lämplig för ditt barn. Vill du hellre ha ditt barn rider en grön ponny eller en mild, lugn draghäst?
 • Om du letar efter en mjuk gång, välj en häst med kort mellanhanden (området mellan ankeln och hoven) och en kort rygg.
 • Kom ihåg att en bra häst lever en väldigt lång tid. Se till att du tycker om din häst fem år eller så från när du köper. Dess inte om idag och imorgon, dess om de många år du kommer att tillbringa tid tillsammans.
 • Att hålla en häst på egen mark är billigare men kräver ett större engagemang eftersom det finns färre människor att hjälpa dig. Det gör att gå på semester mycket svårt.
 • Om du verkligen vill ha en häst bara för ett husdjur, inte rida, överväga att få en miniatyr häst. De är bra kamrater, men du måste vara säker på att du kan ge mycket god vård och motion.
 • Berätta ägaren om du inte vill att hästen. Det är artigt och låter dem veta vad som händer.
 • Försök sätta en ridning vän eller din ridlärare med dig så att de kan hjälpa dig att hitta den perfekta hästen.
 • När budgetera priset på en häst underhåll, räkna ut hur mycket en häst kommer att kosta för en månad på den dyraste tidpunkten på året (vanligtvis vintertid), tillsätt 50% och x12.
 • Kom ihåg att köpa en häst inte kommer att hända i en dag, kan det ta ett antal dagar, veckor eller månader. Har allt organiserat och redo för när du köper hästen.
 • Om ägaren har en släpvagn eller hästtransport, fråga om de kan transportera hästen för dig. Om du officiellt ta ansvar för hästen i slutet av resan, undviker du lagar om att acceptera pengar för att transportera en annan häst.
 • Fråga om hästen har mätts eller om ägaren gissa höjden, speciellt om hästen / ponnyn är nära ponny höjd och du tänker tävla eller visa.
 • Skönhet är ingenting på ett olämpligt eller osund häst. De kommer också att bli dyrare.
 • Bygg ett nätverk av häst människor. Du behöver dem!
 • Erbjud dig att låta ägarna vy där du kommer att hålla hästen och fråga din instruktör / lokal jakt etc. att fungera som domare. Visa ägaren bevis för någon equine landvinningar, såsom konkurrens vinner eller kvalifikationer.

Varningar

 • Se till att du vet skillnaden mellan en valack och en hingst. Vissa galna människor kommer att bli av med en oönskad hingst genom att försöka övertyga en mindre erfaren häst person att han är en valack. Var inte dum nog att falla för den!
 • Om ägarna inte vill att du ska titta på hästen med en professionell, eller att du kan få hästen kontrollerats, gå bort. Chansen finns, det är något väldigt fel med hästen.
 • Inte alla återförsäljare har din, eller hästens, de bästa i åtanke. Gå till återförsäljarna genom rekommendation, och gå bort om du är missnöjd med någonting. Kontrollera att alla hästarna på gården är friska och glada.
 • När man tittar på hästar att köpa, inte besöka om du verkligen är intresserad och kan ge den nämnda hästen. Du kan sluta med ett brustet hjärta, och du kommer att ha slösat säljaren och hästens tid!
 • I EU en häst måste ha ett pass. Ägaren ska lämna detta till dig. Det är olagligt om de inte gör det. Ändra ägandet på det så snart som möjligt.
 • Låt inte en häst återförsäljare prata dig in till att köpa ett olämpligt. Om du hör honom säga något i stil med "Jo, när han jobbar, kan du inte ens märker den krokiga fot", gå bort.
 • Om du bestämmer dig för att låna eller dela en häst eller om du tar en på rättegång, se till att du har ett avtal där: hur hästen ska skötas, där han ska hållas och vilka aktiviteter han ska användas för, och vad som kommer hända om hästen blir sjuk eller skadad, eller dör medan i din vård.
 • Se till att få ett köpebrev eller åtminstone ett kvitto när du köper hästen. Var inte generad att fråga - är chansen att du inte vet säljarna väl!
 • Häst ägande är ett enormt ansvar. Kontrollera att du har tillräckligt med stöd, pengar, tid och kunskap för att leta efter en häst.
 • Köp inte en gammal, sjukdom-benägen, outbildad (om du vet att du inte kommer att kunna träna det) eller farlig häst bara för att han "är så söt och behöver ett bra hem". Den gamla hästen kommer inte att vara runt mycket lång och liksom sjukdom som ofta drabbas häst, kan kosta dig mer än han är värd i veterinär räkningar. Äldre hästar kan vara en bra nybörjare häst för första gången hästar eller små barn. De otränade och farliga hästar kommer inte att tjäna sitt uppehälle, och någon kunde bli sårad.
 • När du visar, be ägaren att rida hästen innan du prova det. Om ägaren inte kommer att rida, oavsett ursäkt, inte rida hästen.
 • Att köpa en häst utan att få honom kontrolleras av veterinär rekommenderas inte. Du kommer förmodligen ha det gjort ändå för att få hästen försäkrad.
 • Håll inte en häst ensam. Om du håller din nya häst hemma, få honom eller henne en kompis - kanske en gammal pensionerad häst, en get, en mini häst, eller annan liknande varelse. Hästar är mycket sociala och det är nästan stötande att neka dem socialisering.
 • Köpa från en försäljning eller auktion rekommenderas inte för första gången ägare utan tjänster av en professionell.
 • Att flytta hem är en stressig tid för en häst. Vara sympatisk och inte rida den dagen. Men börja träna och rida dem nästa dag. De justerar snabbt och glömmer allt om allt de gör är har R & R. Börja vad du kommer att göra så snart som möjligt (Trail, Varukorgen, Visa, etc.)
 • Att köpa en häst osedd (utan att gå för att se dem) rekommenderas inte. Även om du måste gå över hela landet eller till ett annat land, är kostnaden liten jämfört med priset för att köpa och transportera hästen. Om du ber om bilder och videor att se hästen gå och trav i en rak. Försök att få någon du litar på att visa hästen.

Saker du behöver

 • En plan
 • En extrem önskan att äga en häst
 • Föräldrar / partner / vårdnadshavare som är villig att låta dig få en häst
 • En plats för att hålla din häst och sällskapsdjur (er)
 • Supplies att ta hand om din häst, inklusive en regelbunden, pålitlig intäkter
 • Hästfoder och utfodring utrustning
 • Mattor
 • Tack om de avser att rida
 • Körning utrustning om avsikt att driva
 • Grooming kit / varor
 • Verktyg till muck ut om hästen vara uppstallade
 • En tränare och / eller kunskap om hästens utbildning och beteende
 • Ett slags kärleksfulla hjärta / soft spot för hästar
 • Pengar för en häst
 • Extra pengar för om hästen blir väldigt skadad
 • En bra veterinär
 • En bra hovslagare
 • En bargainer att sänka priset
 • Ett öppet sinne är villiga att prova olika hästar
 • Annonsen från en hemsida / magasin / tidningar från där hästen noterades till salu
 • Ett sätt att transportera hästen tillbaka till stallet / paddock
 • Hinkar för vatten
 • Tack w / please tvål och ett rack / stativ / plats att förvara den när den inte används / hanteras
 • Grimma / grimskaft
 • Lunge linje w / utfall piska
 • Säkert / säker ridning plats om hästen ska ridas
 • Säker plats där hästen inte kommer att skadas!