Wki

Hur man sparar tid och pengar som en horseowner

Hästar är några av de dyraste och mest tidskrävande djur du kan äga. Små sätt att spara tid och pengar snart lägga upp. Några av dessa tips hjälper dig att spara både, vissa är tyvärr en avvägning mellan tid och pengar.

 • 1 steg
  • 1.1 Köpa kunniga och handel
  • 1.2 Utfodring på en budget
  • 1,3 Bevattning
  • 1.4 Varvet
  • 1.5 livré
  • 1.6 Försäkring
  • 1.7 Vet, häst tandläkare och hovslagare
  • 1.8 Utrustningen
  • 1.9 mocka
  • 1.10 muck heap
 • 2 Slag upp / grooming
  • 2.1 Ridning
  • 2.2 Transportera din häst
 • 3 tips
 • 4 Varningar
 • 5 Relaterad Googles
 • 6 Källor och citat

Steg

Hur man sparar tid och pengar som en horseowner. Vara realistiska om vad som behövs i förväg.
Hur man sparar tid och pengar som en horseowner. Vara realistiska om vad som behövs i förväg.

Köpa kunniga och handel

 1. 1
  Vara realistiska om vad som behövs i förväg. Om du kan hålla ett öga på försäljningen under hela året och vet vad du kommer att behöva i förväg, kan du hitta bra fynd när försäljningen är på. Poster såsom foder, maskmedel, redskap och kosttillskott kommer att vara på specialerbjudanden vid olika tidpunkter under året och att veta vad du behöver kan tillåta dig att fylla när försäljningen är på.
  • När vinterjackor är speciell, till exempel köpa dem även om vintern är många fler säsonger bort. Hästen är inte fussed om mode uttalanden.
 2. 2
  Var inte rädd för begagnade objekt från personer du litar på. Vänner och betrodda kolleger hästägare kanske kan sälja sina begagnade objekt till en bråkdel av sin ursprungliga kostnaden. Ett annat sätt att få bra secondhand redskap är att titta på online-säljare som har utmärkt rykte.
 3. 3
  Tänk swap-möter eller avslut. Anordna ett evenemang för andra hästägare i ditt område för att få oönskade, överskott eller secondhand kugghjulet tillsammans med handeln. Detta kan innefatta hästutrustning, ridutrustning, kläder och underhåll redskap. Du kan antingen göra direkta utbyten eller betala små summor för att göra det rättvist när det inte finns några exakta avslut för en part.
  • Rengör all utrustning du sätter in i en swap-träffas. Du vill objekten att se tilltalande och i bra skick.

Utfodring på en budget

 1. 1
  Mata den bästa kvalitet du kan få. Utfodring billigare, men sämre kvalitet flöden är en falsk ekonomi, eftersom du kommer att behöva mata mer och det riskerar din hästs hälsa genom att sakna den nödvändiga näring. För att få foder av kvalitet status på en budget, köper i bulk. Det bästa sättet att göra detta är att få tillsammans med en grupp av vänliga hästägare i ditt område som är villiga att hugga i för kostnaderna för foder med pallasten. Detta handlar inte bara om säckar livsmedel - melass kan köpas i stora trummor, men du måste ha starka människor och bra logistik på plats för att flytta denna behållare.
  • Shoppa runt. Titta på nätet och telefonen runt efter de bästa tillgängliga erbjudanden. Berätta fodret återförsäljare som du är nöjd att köpa i bulk om du kan.
  • Be om råd från en dietist. Många foder tillverkar har gratis hjälplinjer. Se till att du spenderar dina pengar på bästa feeds och inte över mata dyra tillskott.
  • Använd alltid upp färskvaramat med sista förbrukningsdag. Endast köpa lika mycket eller dela in så mycket bulk-köp som du vet att du kommer att använda dig i tid.
  • Om att köpa melass i bulk, har fodret återförsäljaren ladda den på lastbilen med sin truck, så har alla dina kooperativa deltagare komma runt med sina små behållare att fylla direkt från lastbilen. När de är klara, kommer trumman att bli mycket lättare att flytta!
 2. 2
  Köp vinterfoder tidigt. Vinter foderpriser ökar när vintern fortskrider, så ju mer du har köpt tidigt, desto mer pengar du sparar. Om du inte har pengar att köpa allt du behöver i slutet av sommaren eller i höst, få ett litet lån från banken. Även betala tillbaka lånet med ränta tenderar att bli billigare än att köpa dyrare mat under vintern själv men se till att göra de belopp med din bank rådgivare först. Återigen, kan använda andra hästägare att hugga i och köper i bulk och dela lagringsutrymme vara ett bra sätt att hålla nere kostnaderna och förbättra samhörigheten bland hästägare!
 3. 3
  Bry dig om din betesmark. Bete är korrekt bete, inte bara en paddock för valdeltagandet. Om du har turen att ha några, behandla det som en gröda. Poo-pick, rotera, cross-beta, vila, rulle, harv, re-utsäde och gödsel. Håll dina hästar utanför den i vått väder. Be en lokal bonde för råd om du inte vet hur man odlar stora hagen.
  • Om du bor i ett klimat där hästarna fortsätter att komma till hagar och gräs över vintern, vara hänsynsfull av gräset som är där. Om hästar trampa på att gräset när det är vått, kommer de att förstöra det värdefulla foder. Försök istället att använda undermåliga elstängsel för att flytta dem bort från valet områden vintern gräs så att du kan mata den till dem. På de torra dagar, låt dem äta direkt från gräset för att komplettera sin kost.
 4. 4
  Köp några utfodring tillskott från de lokala butikerna. Äppelcidervinäger, olja, vitlök och salt kan alla köpas billigare i lokala affärer och sedan på foder köpmän. Om du får tillsammans med andra hästägare, kanske du kan köpa partihandel.
 5. 5
  Hitta billiga källor till ytterligare mat. Fråga butiker, stormarknader och marknadsstånd om de har någon frukt eller grönsaker som de inte kan sälja, eller måste sälja snabbt. Ja jordbrukarna och tilldelning om de har ett överskott av sin skörd som de inte kan äta, lagra eller sälja. Dessa kommer sannolikt att vara konstigt formad, skadad eller små. Acceptera inte några objekt som är ruttna eller sjuka men, om du hittar dem, antingen kompost eller avyttra dem på lämpligt sätt. Och tänk på att hästar inte ska äta alla typer av frukt och grönsaker. Inte ge dem citrusfrukter, tomater eller potatis (kokta eller råa). Ta bort alla stenar från persikor eller plommon. De flesta andra typer är bra, inklusive mer exotiskt som fikon och bananer.
  • Mata noggrant utvalda köksrester, som melon rinds och massa juicer. Dessa bör förvaras i kylskåp och matas till hästen snabbt efter att producera dem.
  • Odla dina egna grönsaker eller örter. Om du har utrymme, kan du odla ett urval av grönsaker för dig själv och din häst. Du kan odla örter lätt i krukor. Mint är älskad av de flesta hästar och är lätt att odla.
 6. 6
  Mät kosttillägg. Du kan slösa bort en massa foder om det inte mäts i förväg. Inte bara är övergödning ett slöseri men det kan leda till en överviktig häst. Väg feeds innan man ger, använder skalor för att väga varje flöde.
  • Undvik att fylla hö nät. Matning från golvet är friskare och snabbare, men slösaktig. Matning från ett stort gummi bin eller bifoga ett hörn av stallet med plywood, ger dig fördelarna med matning från golvet, utan att så mycket avfall.
 7. 7
  Håll din häst frisk för att säkerställa optimal användning av foder. Ett friskare häst kommer att få ut det mesta av sitt foder:
  • Håll din häst lämpligt robust. Detta kommer att minska mängden energi som hästen använder för att hålla sig varm / kall och hjälpa honom att hålla kondition med mindre foder.
  • Worm din häst regelbundet (liksom varje häst han slås ut med). Få ett ägg räknas regelbundet. Fråga din veterinär om det bästa worming program för din häst och området. Mata hästen, inte maskar.
 8. 8
  Fyll haynets och förbereda feeds förväg. Detta kommer att spara tid senare och göra det lättare för andra människor att mata din häst för dig.

Vattning

 1. 1
  Ge din häst en extra hink, så att du inte behöver fylla på dem så ofta.
 2. 2
  Fyll hinken i stallet. Fäst en slang tillräckligt länge för att fylla hinkarna utan att ta bort dem.
  • Utöka VVS att tillåta fyllning av skopan från stallet.
 3. 3
  Installera automatiska waterers. Dessa måste kontrolleras och rengöras regelbundet, men de kan spara mycket tid dagligen.
 4. 4
  Spara vatten med hjälp av ett justerbart munstycke på dina hästar. Detta innebär att du kommer att minska mängden vatten som kommer ut. Kontrollera också läckande kranar och flottörbrytare tråg för att förhindra onödigt vatten förlust.

Varvet

 1. 1
  Tänk på layouten av varvet. Vet hur lång tid det tar att gå från please, foder och matta rum till stallet, och från stallet till muck högen. Rita en plan för detta för att se om det finns några sätt som du kan konfigurera om saker att påskynda tillgången och tidsåtgången. Eller hitta mer effektiva sätt att slutföra varje uppgift så att du inte fördubbling tillbaka hela tiden.
 2. 2
  Vårstädning regelbundet, en eller två gånger om året. Saker kommer att gå smidigare på en dag-till-dag basis och gör det lättare att hålla varvet i god form i mellan.
 3. 3
  Hitta reparationer som behöver göra, och göra dem så snabbt som möjligt. Små reparationer brukar vända till stora reparationer om du lämnar dem. Fyll i gropar som kan välta skottkärran, Häng grindar och dörrar som är svåra att öppna och stänga. Håll en lista över reparationer du har märkt och sköta det minst en gång i veckan. Bär en hammare och tråd-fräsar när man går varvet och bang i eller ta bort lösa sladdar och spikar som sticker ut. Detta kommer att minska risken för trasiga häst omslag och ben häst, vilket sparar en massa pengar för liten ansträngning.
 4. 4
  Sopa gården när det är torrt istället våt. Detta kommer att lämna mindre skräp och lera rågad upp och gör det mindre rörigt jobb för dig.

Den livré

 1. 1
  Håll din häst på livré och du har flexibiliteten i den slutliga avvägningen av pengar och tid. Olika typer av livré kräver olika mängder arbete. DIY kräver mer arbete då Assisted, delvis eller helt livré, men är billigare. I detta fall måste du jonglera finansiella sparande med tidsvinster och gå med vilket som gynnar dig mest.
  • Överväg restiden från hemmet / jobbet när man väljer en livré gård. Detta bör vägas in för att undvika alltför tidsförlust.
 2. 2
  Fråga om gräs livré. Detta är en billig form av livré, men är endast tillgänglig när det finns tillräckligt med valdeltagandet, och ibland inte över vintern. Inte alla hästar passar lever ut hela tiden.
 3. 3
  Fråga om att arbeta livré. Om hästen är lämplig för jobbet, kommer vissa ridskolor erbjuda ett reducerat livré avgift i gengäld för hästen används i lektionerna.
 4. 4
  Be om arbetet på gården för en reducerad avgift, men bli inte förvånad om du stängs, eller om minskningen är liten. Håll utkik efter säsongens jobb eller reparerar du är duktig på, som att reparera stängsel, hopp, grindar och dörrar, storstädning och målning, matta rengöring eller köra en traktor för att hjälpa till med underhåll i fält eller slåtter. Varvet manager är mer sannolikt att behöva hjälp vid dessa tillfällen.
 5. 5
  Organisera en turordning för att mocka, valdeltagandet och utfodring, med andra leveranser så att du kan få vissa morgnar / eftermiddagar bort.
 6. 6
  Köp i bulk med andra hästägare, eller hela varvet. Foder, hö / hösilage och strö måste vanligtvis levereras så att du kan spilld leveranskostnader också. Ibland gården ägare gör detta för hela gården.

Försäkring

 1. 1
  Hitta billiga eller gratis försäkring.
  • Gå med i en organisation som ger gratis försäkring. Tillgängligheten beror på var du bor men typiska organisationer som kan ge gratis försäkring inkluderar häst samhällen och hoppning eller fälttävlan sammanslutningar.
  • Köp på webben. Vissa försäkringsbolag ger online rabatter.
  • Betala ökade självrisker i utbyte mot sänkta premier.
 2. 2
  Minska försäkringskostnaderna.
  • Ha din häst säkerhet märkt, nämligen freezemarked, mircochipped. Ditt försäkringsbolag kan ge dig en rabatt för att ha haft detta gjort.
  • Försäkra hästen för mindre sedan hans värd. Du kommer att få samma veterinär locket billigare, men kommer att få ett reducerat belopp om din häst dör eller blir stulen.
  • Försäkra bara grunderna. Dessa inkluderar personligt ansvar, och eventuellt arvode veterinär.
 3. 3
  Om du väljer att inte försäkra din häst, åtminstone få ansvarsförsäkring. Lägg lite pengar undan varje månad för oväntade veterinära avgifter och hålla en god kreditvärdighet så, om det behövs, kan du gå in skulden.

Vet, equine tandläkare och hovslagare

 1. 1
  Inte snåla på vårdpersonal för din häst. I de flesta fall kommer att försöka spara pengar på de yrkesverksamma visar sig vara falsk ekonomi eftersom friska hästar spara pengar i det långa loppet.
 2. 2
  Köp en kalender för sadelkammaren för att hålla koll på, skoning och vaccinationer. Dessa är viktiga för att undvika dyra komplikationer senare och sista minuten möten ibland kommer med en extra avgift.
 3. 3
  Schema med andra hästägare. Veterinärer, tandläkare och hovslagare betalt för bildtext men detta kan delas mellan ägarna om du schemalägger samma datum för besök. Alla hästar kan föras till en central plats för att få ner kostnaderna och det är en bra ursäkt för alla att träffas för att diskutera allt hästar. Var noga med att be veterinären, hovslagaren eller tandläkare för en "bulk" pris i förväg så att alla är medvetna om kostnadsbesparingar.
  • Ge kaffe och en bit kaka att göra ett evenemang av det.
 4. 4
  Få en veterinär kontrollera regelbundet. Schemaläggning dessa kontroller med årliga dentala behandlingar och vaccinationer kommer att spara på bildtexten laddning och din veterinär kan ge en rabatt paket. Fånga några hälsoproblem tidigt kommer att spara tid, pengar och hjärtesorg i det långa loppet. Du kanske kan också få en rabatt på dig försäkring.
 5. 5
  Lär dig grundläggande rid första hjälpen. Detta kommer att minska det belopp som du har att ringa ut veterinären misstag, eller för mindre problem.
 6. 6
  Prata med din hovslagare om att gå barfota. Detta passar inte alla hästar eller ledningssystem, men om det lyckas, barfota hästar har mindre fotproblem och bara behöver trimma, snarare än trimning och skoning.

Utrustningen

 1. 1
  Köp det bästa du har råd. Att köpa de billigaste produkterna är en falsk ekonomi. Canvas eller ballistisk nylon mattor kan pågå 10 år eller mer, medan billigare mattor inte kan pågå en säsong.
  • Köp från rekommendationerna. Det bästa är ibland svårt att hitta. Fråga andra ägare om produkter som de har använt och omtyckt.
  • Köp dyr utrustning kooperativt. Saker som Clippers är dyrt men används sällan så lätt delas. Alternativt hyr ut dem till andra för att åter få en del av kostnaden.
 2. 2
  Köp på rea. Vara uppmärksam för försäljning och köp när de är på. Särskilt köpa i slutet av säsongen, liksom att få vinter mattor på våren.
 3. 3
  Köp syntetisk please. Det är billigare och enklare att ta hand om och lagra.
 4. 4
  Köp regelbundna väsentligheter från lokala butiker. Detta kan inkludera vaselin, solkräm, aftersun, våtservetter, nappy-utslag grädde (detta är utbytbar med juver grädde) hinkar, kvastar, skyfflar och borstar håret. De kommer att vara billigare från lokala butiker än produkter uteslutande syftar till att ryttaren marknaden.
  • Använd engångsblöjor som ett grötomslag. De kan användas som en mycket effektiv och billig grötomslag för hoven.
 5. 5
  Rengör, vårda och förvara din utrustning ordentligt. Bang smuts off verktyg, luft och tvätta mattor, rengöra tack och täcka den i en ventilerande fodral. Förvara utrustningen under tak, i ett väl ventilerat utrymme. Välskött utrustning håller längre.
  • Håll läder please vältränat.
  • Använd regniga eftermiddagar som en tid för att rengöra utrustning när du pratar med din häst.
 6. 6
  Stoppa förlusten av varor. Förlust av utrustning kan vara kostsamt och byte kostar pengar. För att stoppa detta från att hända, här är några lösningar:
  • Märk din mindre utrustning, liksom grooming kit, med din häst eller ditt eget namn, för att hjälpa till att stoppa saker försvinnande, speciellt i ett livré gård.
  • Sätt ditt namn på bly rep och grimmor. De är lätt att låna och glömmer att återvända, men med ett namn på dem, blir detta en påminnelse till blivande låntagare som de behöver för att returnera dem.
  • Markera valdeltagandet mattor med ditt postnummer i stora bokstäver. Även om detta är inte attraktivt, valdeltagandet mattor är dyra, lätt stulna och oftast inte täcks av försäkringen.
  • Håll en checklista för kontroll av efter händelserna, för att se till att du har samlat upp allt innan du lämnar.
 7. 7
  Var påhittig med DIY reparationer och fixar. Att vara påhittig innebär att du kan reparera och göra din egen utrustning för att spara kostnader. Några förslag är:
  • Du kan göra den gamla hästen locket håller länge längre med några helt enkelt DIY reparationer. Många små tårar i dessa rockar kan repareras enkelt med hjälp av en limpistol. Även om man tar locket med till en sadelmakare eller canvas-reparation arbetstagare kan vara mycket billigare än att få en ny kappa.
  • Återställ tätskikt själv. Köp impregneringsmedel från hyllan, vissa sprayas på, några borstad, så följ anvisningarna.
  • Använd en matta under för att öka värmen i en äldre lock. Gamla täcker kan bli mattor när de har haft det som en cover.
  • Ta bort spännen, remmar läder och andra objekt innan gungade ut gamla covers. Dessa kan användas för att reparera andra höljen.
  • Gör din egen utrustning och häst hygienprodukter. Allt från hästhoven olja, schampo, förstärkare coat till städutrustning kan göras själv. Rep grimmor och haynets är exempel på utrustning som du kan göra hemma.
  • Gör dina egna hopp. Använd däck och lådor mjölkprodukter som provisoriska vingar.

Mocka

 1. 1
  Släck din häst så mycket som möjligt. Detta kommer att minska mocka, och din häst kommer att vara friskare.
 2. 2
  Köp verktyg som fungerar bäst. Mocka verktyg ska göra ett bra jobb, utan att orsaka dig smärta eller svårigheter:
  • Köp verktyg som passar din build. Prova dem i butiken först. Om du har en liten ram, kan verktyg avsedda för barn eller tonåringar passar dig bättre.
  • Köp verktyg passar för jobbet. Beroende på vilken typ av strö, kanske du vill ha en fyrdelad gaffel eller en spån gaffel.
  • Köp en stor skottkärra för att minska mängden gånger du behöver för att gå till muck heap.
 3. 3
  Välj den bästa typ av sängkläder för dig. Detta innebär att det måste vara lämpligt för din häst, lätt att hantera, lätt komposteras eller billigt, beroende på dina prioriteringar. De billigaste sängkläder är de som är en biprodukt av en annan bransch. Strimlat papper och kartong är de vanligaste, men de är svåra att hantera. Kommersiellt packade träspån är lätta att hantera, men ofta kompost dåligt. Halm är billigt och det bästa för kompostering, men ofta är dammigt, så är olämpligt för vissa hästar.
  • Montera gummimattan. Detta är en början mycket dyrt, men kommer att minska mängden strö du behöver använda, sparar tid, pengar och minska storleken på din muck heap.
 4. 4
  Sätt en presenning utanför stalldörren. Hoppar alla muck ut på att ofta är enklare och snabbare sedan siktar på en liten muck hoppa.
 5. 5
  Muck ut alla stall samtidigt (antingen själv eller tillsammans med andra). Varvet behöver bara sopas gång, och om du har ett släp, kan det muck tas bort tillsammans.
 6. 6
  Placera muck heap inom räckhåll för stallet, men ner vind, utom synhåll för grannarna, och med tillgång till en väg. Betrakta fot såväl som avståndet. Om du har ett släp, kan det muck heap vara längre från stallet.
 7. 7
  Överväg att hantera en djup ströbädd. Detta innebär att ta bort bara släppa och sätta nytt strö på toppen när det behövs. Detta minskar det dagliga arbetet, men hela sängen måste skalas vecka (semi-djupströ) att årligen.

Den muck heap

Borttagning av muck heap kan vara en extra kostnad som bäst reduceras eller till och med tas bort som en kostnad för dig. Här är några förslag.

 1. 1
  Muck ut direkt till väskor (strö, hösilage eller foder säckar). Människor är mer benägna att ta bort det om det är säckar, men du förmodligen inte kommer att få betalt för det.
 2. 2
  Kompost muck heap. Detta innebär vissa underhåll, men den erhållna komposten kommer att vara i hög efterfrågan, och du kan även sälja den resulterande komposten.
 3. 3
  Kontakta jordbrukare och plantskolor för att se om de vill det. De kommer förmodligen att ha utrustning för att samla in det direkt från högen. Ju äldre gödseln, desto mer efterfrågan det kommer att bli.
 4. 4
  Annonsera på kolonilotter. Med mindre utrymme gödsel måste säckar och åtminstone delvis komposteras (3 månader - 6 månader är bäst) att sälja eller ge den till kolonilotter. Om du har en bil, kan du erbjuda att leverera det till dem för en avgift.
 5. 5
  Sprid det på din egen mark. Om marken används för att beta hästar måste den först komposteras för att döda eventuella parasiter, men detta är det bästa sättet att hantera din muck heap eftersom det kommer också att spara på gödselmedel kostnader.
 6. 6
  Betala någon för att ta bort det. Detta är dyrt och slösaktigt, men tar bort behovet av att hantera och kassera den, och är nödvändigt i vissa områden.
 7. 7
  Bränn den. Detta är ett effektivt och billigt sätt att bli av med gödsel, men det är slöseri, förorenande och olagligt i vissa områden.

Kryss upp / grooming

 1. 1
  Träna hästen att lyfta båda fötterna från samma sida när du, för att slippa gå runt hästen. Unga och obalanserad, eller gamla och stela hästar kan hitta denna hårt.
 2. 2
  Bära allt på en gång från sadelkammaren till stallet. Om din häst har minimal please, kanske du kan bära allt du armar, om inte det finns please vagnar för att hjälpa dig, eller så kan du använda en ren skottkärra. Du måste ha någonstans säkert att sätta din sadel när du kommer till stallet. Du kan installera en hopfällbar sadelhängare utanför stallet.
 3. 3
  Använd båda händerna för att brudgummen. Har den rotborste i ena handen och kroppen borsten i en annan. Tuck handtag av metallen curry i bältet eller linningen så att du kan använda den utan att behöva hålla det. Använd fullständig-chaps eller over-byxor för att undvika att få dina jodhpurs / knäbyxor smutsiga.
 4. 4
  Groom endast när please går att ta bort allt det som kan gnida hästen, snarare än att göra en fullständig brudgum. Detta är mycket bra om du behöver komma till en lektion snabbt, men du bör göra en fullständig brudgum varje dag så att du kan obligation med din häst (även om det är en lektion häst) och finna hälsa och kropp problem förr snarare än senare.
 5. 5
  Använd en hårborste att borsta ut svansen och manen. Det är snabbare än att använda en mankam. Det finns dyra svans borstar på marknaden, men en billig eller gamla hårborste fungerar lika bra.
 6. 6
  Borsta mane / svans balsam i svansen och manen regelbundet. Detta kommer att göra det lättare att borsta ut och hålla ren.
 7. 7
  Använd våtservetter för att rengöra ansiktet och hamnområden. Det är även användbara på utställningar för att ge en sista minuten ren till hästens päls, please eller dina stövlar.
 8. 8
  Fäst din häst på vintern. En klippt häst är lättare att ansa och svalna därefter en med en full vinterpäls. Hästen måste vara robust för att hållas varm. Partiella klipp är en kompromiss, där endast en del av pälsen klipps bort. Gör inte det, men om du inte rider din häst konsekvent, och se till att du vet mycket väl hur man klippa en häst.
 9. 9
  Hog eller dra i manen. En drog mane är lättare att sköta. Hogged manar (avklippta) behöver ingen vård alls, men bara passar vissa typer av hästar som majskolvar. Bara dra en hästens man efter ett träningspass så att hans porer är öppna, och de hårstrån kommer ut lättare. Du bör också lära dig att göra detta från någon med erfarenhet.

Ridning

Följande förslag syftar till att minska tiden.

 1. 1
  Vänd ut så mycket som möjligt. Detta ger skonsam träning och minskar mängden du måste rida.
 2. 2
  Lunge hästen. Detta ger mer intensiv träning som ridning. Tjugo minuter av utfall arbete är motsvarigheten till en timme ridit arbete.
 3. 3
  Använd en övning blad. Detta kommer att hålla musklerna varma och minskar uppvärmningstiden. Den kan också användas under grooming och häftpistol upp.
 4. 4
  Täck hästen med en kylare eller anti-svett matta för att minska svalna tiden.

Transportera din häst

 1. 1
  Starta ett arrangemang transport dela med andra hästägare i ditt område. När en flottör ska en händelse och det finns en ledig plats för en annan häst, ring runt för att se vem som behöver utrymme. I sin tur är skyldig den personen då du en resa till en annan händelse, och så vidare. Du kan dela bränslekostnader och eventuella andra kostnader, samt ha någon att hålla dig sällskap på väg till evenemanget och du kommer också att göra din del för att minska utsläppen i atmosfären.
 2. 2
  Hyr din häst flyta. Istället för att äga det, överväga att anlita den. Eller starta en delad float-äga kooperativ med andra hästägare så att alla delar på kostnaden för inköp och underhåll av de flyter hela tiden.

Tips

 • Gör en deal med en vän att dela häst-sittande när någon av er går bort. Du kommer att spara mycket pengar på att få någon annan att komma in och ta hand om dem, och detta kommer att frigöra er båda att ta ledigt när det behövs.
 • I Storbritannien, kommer fri försäkring med hör till någon av dessa organisationer: British Horse Society (BHS), British Show Jumping Association (BSJA), British Dressage (BD) och British Fälttävlan (BE).

Varningar

 • Försök aldrig att slarva på bekostnad av din hästs välbefinnande.
 • Träspån som är en biprodukt av en annan industri är inte alltid lämpliga som sängkläder, det kan finnas vassa splitter.
 • Den djupströ Systemet är inte lämplig för hästar uppstallade 24 timmar, eller de med andningsproblem.
 • Att gå barfota med en häst av ekonomiska skäl kan hamna kostar dig mer i det långa loppet. Skillnaden i att ha en häst shoed och med en häst trimmat är marginell eller obefintlig. Att gå barfota är ett viktigt beslut. Fråga din hovslagare råd.
 • Om du betalar för att få ditt muck heap bort, frågar vad som ska göras med den. Försök att hitta ett företag som komposterar det, eftersom vissa företag kommer att dumpa den i en deponi eller bränna den, vilket är slöseri och förorenande.
 • Manen ger skydd mot väder och vind och flugor. Hogging eller dra i manen tar bort en del av detta skydd.
 • Första hjälpen är inte ett substitut för riktig veterinärvård. Om det tvivlar, alltid ringa veterinären.