Wki

Hur du tar en hästs temperatur

När en person har feber, kommer du att ta deras temperatur, och om den är hög, ge lämplig medicinering för att sänka den tillbaka till det normala. Samma sak bör göras för våra hästar motsvarigheter.

Även om processen kan verka svårt och onaturligt (du kanske tänker, var är hästens underarm?), Men det är i själva verket en enkel procedur. När du gjort korrekt, kan det hjälpa en hästägare plocka upp på en infektion bosätter sig i innan djuret visar fysiska tecken-som rinnande näsa, flytningar från ögon, eller hosta. Vanligtvis när tecknen är uppenbara, måste du vänta ut det medan du använder rätt medicinering.

Om du hade fångat på att hästens temperaturen höjdes till följd av en ökning av antikroppar tidigare, kanske du har kunnat kringgå infektionen nästan helt och hållet.

Steg

Hur du tar en hästs temperatur. Se till att du har rätt utrustning.
Hur du tar en hästs temperatur. Se till att du har rätt utrustning.
 1. 1
  Vet normal kroppstemperatur på dina hästar motsvarigheter. Den normala kroppstemperaturen hos en häst är 37,5 grader till 38,5 grader Celsius, vilket kan variera beroende på de ogynnsamma förhållanden utanför. Temperaturen kommer också att variera beroende på vilken hästras du äger. Det finns tre typer av hästar: kallblodig, normal och varm växelvarma. Som du kan föreslås från namnet, varm-Bloods är hetlevrade varelser. Som deras normal temperatur kan vara något högre än 37,5 till 38,5, kommer detta att vara annorlunda än en infödd ponny, såsom walesiska, Fjord, eller Fell ponnyer, eftersom de är bäst lämpade för kallare klimat och har naturligtvis en svalare kroppstemperatur. Som sagt ovan, är det normala intervallet 37,5-38,5 grader Celsius, med något över 38,5 grader ses som en möjlig infektion.
  • Den normala temperaturen i Fahrenheit för hästar är 99-101.
 2. 2
  Lär känna hästen. Vanligtvis kommer ägaren av hästen vara den tar temperaturen, men i de fall där du tar hand om en väns häst eller du är relativt ny på Första hjälpen för hästar, du behöver för att bli medarbetare till hästen. Försök mata hästen eller ge den en behandling, på detta sätt, kommer hästen att börja lita på dig.
 3. 3
  Se till att du har rätt utrustning. En digital termometer är bäst, eftersom det piper när temperaturen blir stabil. Det kommer också att hålla temperaturen visas i teckenfönstret för dig att gå till huset och registrera temperaturen om det behövs. Om du inte kan få en digital termometer, fungerar en kvicksilvertermometer lika bra. Bara vara säker på att det är rent och inte är trasiga eller har några hårfina sprickor, som senare kan orsaka felaktiga mätvärden.
 4. 4
  Fånga din häst, och binda honom ordentligt. Detta är att se till att hästen inte gå bort eller omkring, medan du tar hans temperatur, om hästen var att gå därifrån, eller att flytta runt, kan du förlora termometern. Det bästa stället för att binda upp en häst under denna process, är att en eller post. Använd en snabbkoppling knut, så att du snabbt kan släppa honom och leda honom runt om han skulle få ett spöke eller bli upprörd av processen.
 5. 5
  Stå bredvid hästen på nära eller vänster sida, (montering sida). Detta är för att hindra hästen från att spöka, eftersom de flesta hästar tränas att hanteras på den närmaste sidan, (montering och fånga etc). Stå nära hästen för att undvika att bli sparkad.
 6. 6
  Smörj utrustningen med tvålvatten. Försök att bara dyka upp spetsen och slutet av termometern när man använder en digital termometer, annars kommer du att leda till att batteriet och kretsarna blir fuktigt, och det kommer inte att läsa. Om detta händer, öppnar termometer, och låt torka i en dag eller två.
 7. 7
  Organisera dina händer och utrustning genom att se till att termometern är smord, och du har fria händer att lyfta svansen. Om det behövs plats änden (icke-tip) i munnen, på detta sätt, kommer du att ha en extra fri hand.
 8. 8
  Tillvägagångssätt den bakre delen av hästens framifrån i vinkel. Detta gör att hästen ska kunna se dig, eftersom hästens ha en blind fläck precis bakom dem och direkt framför dem. Du kommer att vara mindre benägna att skrämma dem. När du kommer till baksidan av hästen, bör du ha din utrustning organiseras så att du kan ha en hand som går längs hästens rygg behålla hans uppmärksamhet, och lugna honom att du är där.
 9. 9
  Lyft svansen med den fria handen och smörj hästens botten. Smörjning hästens ändtarm är inte nödvändigt, bara se till att termometern är smord och har inte torkat ut. Om det är en varm dag, eller det är torr hud på hästens botten, måste du smörja in den, antingen med hjälp av en våt svamp till dämpade området, eller en spruta för att försiktigt spruta såpvatten på utsidan av ändtarmen.
 10. 10
  Sätt in termometern i ändtarmen. Prata med hästen som du går, som första många häst kanske inte gillar det. Om du använder en digital termometer, se till att den är påslagen och blinkar L (låg temp behandlingen), kommer detta att blinka i ca. 10 sekunder innan den registrerar en läsning av en låg eller normal temp. Om du använder en Mercury termometer, se till att du skakar termometern ner till en låg temp, genom att skaka det två till tre gånger, låg och hård. Efter båda typerna av termometrar är på en låg läsning, försiktigt in dem i ändtarmen. Se till att spetsen på termometern resten är mot rektalväggen, detta för att säkerställa att det inte sätts in i dynga, som dynga registrerar en högre temperatur läsning. För att säkerställa detta, lägg ett lätt tryck på termometern och trycka mot hästarna nära sidan, (mot dig), gör inte detta för hårt, bara tills det finns ett lätt motstånd.
 11. 11
  Ta läsningen. En Kvicksilvertermometer successivt kommer att öka, bör du vänta tills det har slutat öka i temperatur, och sitter vid en konstant temperatur. En digital termometer piper när en läsning har etablerats. Detta kan ta mellan 30 sekunder till 2 Menuetter, beroende på den tid det tar för temperaturen att stiga och blivit konstant.
 12. 12
  Avlägsna termometern genom att försiktigt dra termometern ur hästens botten. Många häst kommer att låta luft flöda ut ur deras ändtarmen, så var medveten om detta, eftersom det kan vara lite illaluktande. Se till att under avlägsnandet av termometern, att du inte bläddra eller dra för fort, kommer detta att dra torr hud runt termometern, och om du skulle halka eller låta termometern slip, kan du möjligen förlora eller tappa termometer, eller peta hästen.
 13. 13
  Anteckna resultatet på ett diagram eller i en dagbok. Se till att du gör detta innan du glömmer temperaturen, eftersom många häst har en annan normal temperatur som andra, se till att du tar temperaturen under en period av 3 till 5 dagar, detta sätt kan du lära känna din hästs temperatur reaktion. Tidigt på morgonen, bör temperaturen läsa lite, medan på natten eller sent på eftermiddagen, kommer temperaturen läs högre. Detta är samma med människor. Om vädret är varmare, kommer temperaturen vara högre för att det på en kall vinter dag.
 14. 14
  Desinficera termometern med varmt (ej kokande) vatten och diskmedel eller diskmedel. Kontrollera att termometern är avstängd, eller skakas ned. Ge termometern en bra gnugga över med en tvättlapp. Se till att ta bort all gödsel som kan ha blivit fäst vid termometern. När det är rent, ge det ett torrt med en mjuk trasa och låt ut ur behållaren för ett par timmar. Detta kommer att säkerställa att all fukt som kan ha kommit in inte gör termometern mögligt. Låta det torka ut kommer att säkerställa att ledningarna är också inte är fuktigt, vilket orsakar en kortslutning. (Steg 13 och 14 kan göras vice versa)

Tips

 • Alltid knyta en sträng i slutet av termometern så det inte blir sugs in i anus.
 • Använd tvål och vatten snarare än någon oljebaserat glidmedel. Många oljor har föreningar i dem som kan orsaka ett utslag eller kan orsaka obehag för hästen. Tvålvatten kan tvättas eller sponged av.
 • Ha en andra person med dig när du gör den här proceduren. Detta minskar inte bara risken att bli sparkad och trampad, men innebär också att du kan koncentrera dig på jobbet till hands medan en annan person tittar på hästens reaktion s (ögats, örats, tänder etc) och instruerar dig om vad hästen gör.
 • Om du misstänker att hästen har en förhöjd temperatur, upprepa proceduren ytterligare en eller två gånger, kommer detta att garantera att du får en medeltemperatur, som ibland variabelns såsom dynga och termometern motorstopp kan komma i beaktande.

Varningar

 • Alltid låta hästen vet din där, genom att prata med den och inte kommer upp bakifrån.
 • Om hästen blir upprörd eller cranky, ta bort termometern så säkert som möjligt och reglera hästen ner. Det sista du behöver eller vill är att förlora termometern.

Saker du behöver

 • Termometer (digital eller kvicksilver) - knyta en sträng (ca 18 inches lång till slutet av termometern och knyt en pärm klipp till den andra änden av snöret när du sätter i termometern, klipp bindemedel klipp till en hunk av hästens. svans hår. Om termometern hoppar ut, kommer det slog inte marken och bryta. OCH du kommer inte oroa termometern komma in för långt in i ändtarmen.
 • Tvålvatten (kan värmas)
 • Handskar (valfritt)
 • Halter
 • Bly
 • Häst
 • helst någon att hålla hästen och lugna honom istället för att binda upp honom