Wki

Hur man registrerar en häst

Många föreningar kräver att hästar måste vara registrerade för att tävla i specifika ras klasser och tävlingar. Även namngivning av din häst är ganska kul och lätt, kan processen med att registrera vara skrämmande och spännande.

Steg

Hur man registrerar en häst. Bestäm vad du vill göra med din häst så detta kommer att avgöra vilken förening du går.
Hur man registrerar en häst. Bestäm vad du vill göra med din häst så detta kommer att avgöra vilken förening du går.
 1. 1
  Bestäm vad du vill göra med din häst så detta kommer att avgöra vilken förening du går. Om du vill föda upp en hingst eller colt, eller visa en häst måste du ansluta en ras samhälle. Hästen måste uppfylla vissa kriterier, dvs konformation, stamtavla, färg. Om du vill tävla på anslutna tävlingar måste du ansluta ett samhälle för denna disciplin. Du häst behöver inte vara av en viss typ, men det kan finnas en begränsning i höjd, ålder och kön.
 2. 2
  Bestäm vilken nytta kommer att vinna på att registrera din häst. Om du bara ska rida i paddocken, då blir det lite meningslöst. Registrera en häst kan vara dyrt, och du kanske vill fundera lite till att göra så.
 3. 3
  Välj ett namn för din häst. Detta kommer inte att vara hans stabila namn som används på hans officiella handlingar.
 4. 4
  Kontakta den förening som du väljer att registrera din häst med. De kommer att publicera riktlinjer, specifikationer och regler om att registrera en häst för den specifika rasen.
 5. 5
  Maila dina registreringspapper till föreningen du registrerar med. De flesta register har specifikationer och riktlinjer. När du kontaktar dem, kommer de att skicka dig ett informationspaket med regler, specifikationer och riktlinjer.
 6. 6
  Se anmälningsblanketten när du har dina namn plockas ut. Fortsätt att referera till formuläret för att kontrollera att du har all nödvändig information.
 7. 7
  Ta några bilder av viktiga delar av hästen om det behövs (virvlar runt, varumärken, mage stänk etc). Du kan också behöva skicka in en siluett ifylld vara en veterinär, microchip / freezemark nummer, passnummer (EU Only), vaccinering kort och ditt eget medlemsnummer med föreningen.
 8. 8
  Samla all din information och lägg i ett kuvert med en check eller postanvisning för registreringsavgiften. När skickade, kommer föreningen att kontakta dig med kontroll på dess ankomst. Om inte, maila dem eller ringa för att ta reda på om de fick det. Din häst kommer nu att registreras och du kommer att kunna konkurrera med den i registrerade hästtävlingar.

Tips

 • Tvätta hästen innan några bilder är tagna, och se till att de är torra och i solens ljus för att visa sin sanna färg etc.
 • Bilder kommer inte att återlämnas så brukar de beskära en för registreringsbeviset, göra en dubblett foto som referens.
 • Bara skicka den begärda informationen och bilder etc, kommer all irrelevant information inte användas.

Varningar

 • Många organisationer har en felaktig blankett laddning, så se till att dina formulär fylls i korrekt så att du inte kommer att debiteras.
 • Många föreningar kräver att ägaren och ryttare att registrera sig hos dem.
 • Kontrollera att bilderna inte är tagna med en digitalkamera - ingen dator justering är tillåten!
 • Om du söker på nätet, ringa dem för att se till att formulären och avgifter eller aktuell.

Saker du behöver

 • Kamera
 • Penna och papper
 • Tänkande Cap
 • En solig dag