Wki

Så att välja rätt hästras för dig

Så, har du sett några TV-program, ett par filmer och du har lånat "hästraser i världen" boken från det lokala biblioteket, men du fortfarande förvirrad? Vilken hästras att köpa?

Vad kan jag göra med var och en? Jag vill göra det här? eller jag vill göra det? Denna guide kommer inte berätta vilken ras att köpa, men kommer att hjälpa dig att göra dina val lite enklare.

Steg

Så att välja rätt hästras för dig. Välj en typ av ridning du gillar eller vill prova.
Så att välja rätt hästras för dig. Välj en typ av ridning du gillar eller vill prova.
 1. 1
  Välj en typ av ridning du gillar eller vill prova. Kanske du gillar engelska med alla snygga engelska knäbyxor och jackor Hunt, eller du kanske gillar Western Pleasure med glittriga bälten och ultra bantning mössor. Vad det än är du vill, lära sig så mycket om det som du kan. Alla är olika och kräver en annan typ av häst. Alla säger att disciplinen eller stil de gör är bäst. Välj en stil som passar dig, om du tror att du ser bra ut i jodhpurs, Great!, Gå till en engelsk stil häst. Det viktigaste när man väljer en ras för en körstil är att du vill göra det.
 2. 2
  Välj en färg. Färgerna är inte viktigt om inte din stora tid prålig, och sedan när det kommer till kritan. Prestanda betyder mer än färg. Även om detta är sant... alla hästägare tenderar att gå för en färg de vill. Vissa föredrar Färger, andra gillar kastanjer eller havsvikar och en del föredrar Appaloosas eller buckskins. Vad du vill, försök att leta efter en ras som kan komma i den färg du gillar. När du väljer en häst, temperament och sundhet kommer som ett första i Hur... och föra upp den bakre blir färgen. Men om du inte gillar färgen på en häst, det finns en större chans att du inte kommer att närma en häst av denna färg. Om någon inte gillar Appaloosas, kommer de inte gå nära en, är det samma sak med någon annan färg. En bra häst entusiasten väljer inte en färg, men väljer en valfri färg. Detta är inte den enda färg de vill, men den färg de flesta föredrar. Genom att välja en färg som de föredrar, kommer det alltid att finnas en chans att de kan gunga mot alla andra färger.
 3. 3
  Provkör en häst eller rättegång är ett bra sätt att ta reda på om du gillar hästen och om det passar dig. Detta är förmodligen det bästa sättet att välja en hästras. Som många hästraser kan tolkas på olika sätt av många olika åsikter. Min vän hade en Palomino och det var galet eller Min syster hade en Appaloosa och det var fult. Olika människor har olika åsikter så det är bäst att prova själv. Vissa hästar kan vara ful, kan vissa vara dåligt humör eller oförskämd eller elak... medan andra kan vara riktigt söt, vacker och kan vara väl lugn och ganska intelligent och slående. Som en ryttare blir mer avancerade i Horsemanship de börjar lära sig mer om hästar i allmänhet och börja lära sig om vad de vill ha ut av en häst. De flesta nybörjare vill ha en häst som är av samma kön som dem, och som har en personlighet som de gillar. De flesta killar vill ha en häst som är tuff och vacker, där som tjejer vill ha en vacker flicka häst eller en riktigt stilig pojke häst.
 4. 4
  Välj ett ämne som du vill tävla i. Du har valt en stil av ridning, till exempel engelska. Stilen i ridningen har många evenemang och discipliner. För engelska finns: - Dressyr, hoppning, 3 Dag Eventing, Hack, Hunt Seat, Equitation, Visa Ridning etc. I västra disciplinerna också varierar från: - Western Pleasure, Western Horsemanship och Equitation, Trail, Reining, Western Riding, Showmanship och västra Halter. Det finns också andra discipliner som är sin egen stil. Cross Country är varken engelska eller är det någon annan stil förutom verkligen en Jump stil. Du kan också njuta av Vaulting (gymnastik på hästryggen), monterad Polo och Polo Cross, Gymkhana Ridning, Spel, Sporting... listan kan göras lång. Om du är intresserad av Dressyr till exempel, då en häst som är bäst för Dressyr vore ett Galloway eller en Hack häst med utbildning inom detta område, om du besluta om en Jumping Disciplin, (3 daghändelse inkorporerar Dressyr, Hopp och längdåkning - så du behöver en häst som kan göra alla tre) såsom hoppning, då du kommer att behöva en häst med balans, uthållighet och det är väl lugn och naturligtvis... som kan hoppa. Vissa människor gillar att tävla i Carriage Klasser eller sele Work. Detta är en klass som tillgodoser förslaget, Heavy Horses och lätta hästar vagnen och ponnyer. De bästa raser för dessa klasser är de typiska vagn stil raser såsom Welsh Ponies, utkast och Clydesdale talet. Däremot kan många raser göra Harness arbete, behöver de dock vara utbildad i det. Det bästa du kan göra är att välja ett ämne du vill tävla i eller rida in och sedan söka efter en häst som uppfyller normerna för en grundläggande konkurrensen på detta område.
 5. 5
  Välj en hästras. Du har gjort studien, beslutat om en stil och disciplin och nu är allt du behöver göra är att göra ett slutgiltigt beslut. Denna punkt kommer att ge några av de mer uppenbara raser är lämpliga för de val som du har valt från ovan.
   • Hoppning / Cross Country: Någon hästras är lämplig. Från Lager hästar genom att Appaloosas till Pony raser och Mustangs. Håll dig borta från varma hästar om du är en nybörjare som hoppar kan öka sin upphetsning nivå.
   • Western: Den typiska västerländska raserna är Appaloosa, Paint, Quarter Horse, men dessa dagar visar tillhandahåller klasser för många andra raser att delta i denna världsomspännande händelse.
   • Dressyr: Varje ras går för Dressyr, men det finns vissa raser mer anpassade till det. Dessa inkluderar TB, varma Bloods, Lipizzaner s och Connemara är liksom din allmänna Pony Cub hästar stil och ponnyer.
   • English: Varje hästras kan hacka runt en ring. Vissa hästar är bättre än andra, men detta handlar om utbildning. Hästar att hålla sig borta från skulle vara din Hot headed TB, men om du är mer avancerade dessa raser kan vara bra i en utställning. Andra raser du kan använda är Appaloosas, Quarter Horses, Varma erfarenh, hästar Stock, walesiska ponnyer och de flesta raser.
   • Gymnastic ridning: En häst som är av en fast men mager resning är bäst, såsom Lipizzaner s, Connemara, Percheron, etc. Emellertid inkluderar en robust häst med en god uthållighet för rörliga gymnastik Appaloosa, färg etc.
   • Pleasure: A pleasure häst är bara en häst som kan användas för att visa, turridning, få motion, eller bara vara en vän. Varje ras kan användas för nöjes skull, även om du är oerfaren du kanske vill ha en ras som en Tennessee Walking Horse, en Quarter Horse, en Appaloosa, eller Mustang. Naturligtvis beror det mesta på hur bra hästen är tränad. Här är en länk till de fem hästraser för barn / oerfarna

Tips

 • Rida en stor variation av hästar innan du bestämmer dig för en ras.
 • Trial hästen innan du bestämmer dig för att köpa den. Trialing en häst innebär att du tar med den hem precis som om du har köpt det, men du har inte kan konkurrera på den eller rida hemma eller vad, beroende på vad ägaren tillåter. Detta ger dig tid att bedöma hästen och lära känna honom eller henne före förgrening ut kontanter.

Varningar

 • När man rider en ny häst som du tränar inte mer än göra det. Cykla med hänsyn till hästen och ägaren.
 • Använd alltid hjälm när man rider, även om du väljer en händelse som gör att ingen hjälm, (western), träning med en hjälm är viktigt, i utställningsringen du kan gå utan, men alltid, när det är möjligt att använda en hjälm.