Wki

Hur man fångar en vildhäst

När det gäller att fånga en häst, vilda och tama, kommer du att ha en mycket bättre av chans att fånga djuret om du agera och tänka som en vild häst. Genom att agera och tänka på vägen för en vild häst, härma dig sitt kroppsspråk för att kommunicera med den, vilket ger hästen en bättre förståelse av vad du försöker säga.


Observera att detta hänvisar till vild som i svåra att fånga, inte Mustang.

Steg

Hur man fångar en vildhäst. Vara lugna och samlade.
Hur man fångar en vildhäst. Vara lugna och samlade.
 1. 1
  Vara lugna och samlade. Hästar är känsliga för känslor hos människor, och om de känner att du är rädd eller nervös, kommer de att bli samma som du är, rädd eller nervös.
 2. 2
  Promenera långsamt mot hästen, och undvika att stirra rakt in i deras ögon, eftersom ett rovdjur kommer att stirra en häst i ögat. Tala lugnt och rogivande och undvika att göra någon plötslig rörelse, vilket kan skrämma hästen. Om möjligt, gå åt sidan, detta är en icke-hotande hållning.
 3. 3
  När du kommer tillräckligt nära hästen, långsamt, men bestämt berömma hästen och berätta om alla sina goda egenskaper för att få dem att känna mer lugn omkring dig. Sakta tums din väg till hästen! När du kommer tillräckligt nära där man kan klappa, sakta lägga handen ut med fingrarna ihop (inte sätta ut handen med fingrarna sprida ut, för detta kan ge hästen intryck av att du är ett vilddjur!) Och tryck dess hals. Pet sin nacke försiktigt, samtidigt som man talar lugnt och lugnande.
 4. 4
  Låt hästen luktar din hand, så att det kan lära känna dig.
 5. 5
  När du har lärt känna hästen, långsamt sätta en grimma på huvudet samtidigt som talar till den försiktigt.
 6. 6
  Även du kan vända hästen försiktigt och klappa den på ryggen och sedan glider handen uppåt mot hästens huvud. Om hästen låter dig göra den här åtgärden kan du enkelt glida lasso över hästarna huvudet.

Tips

 • Gör ett försök att studera en hästens kropp språk. Detta gör att du kan förstå hur hästar kommunicerar med varandra i besättningen.
 • Använd Natural Horsemanship. Syftet med Natural Horsemanship är att få hästen att lita på dig. Om du når för hästens huvud och han drar tillbaka, tvinga inte dig själv på honom. Ta bort handen och vänta en stund innan du försöker igen. Så småningom kommer hästen att inse att du inte försöker att skada honom, och han kan låta dig grimma honom.
 • Gamla Native trick-om du har tillgång till en annan häst, skala bort det översta lagret av sina kastanjer. Dessa är de patchar varje häst har på insidan av benen. Gnid kastanjerna på händerna för att överföra lukt till din hud. Vara vindsidan av hästen på din inställning och lukten av "häst" kan hjälpa dig att komma tillräckligt nära för att faktiskt kunna röra hästen. Obs - om du inte vet exakt hur säkert att få hästen "lukten" utan att skada hästen, gå inte skalar bort eventuella lager av någonting.
 • Dölj headcollar bakom ryggen och sedan långsamt föra den ut för att fånga den vilda hästen.

Lycka till!

Varningar

 • Det är ok om du vill ta en annan person tillsammans, för säkerhet och hjälp, men undvika att en massa människor. Detta kan skrämma hästen och kommer att provocera den att springa iväg.
 • Föl kan vara söta och gulliga, men hålla ett säkert avstånd från dem. Hingstar kommer att skydda sin avkomma till varje pris, och kommer inte att tveka att ta till dödliga metoder.
 • Vilda hästar är mycket aggressiv och du kanske ångrar vissa saker du gör.
 • Varnas när en kommer nära ett sto och hennes föl. Detta sto gör allt för att skydda sitt föl, om hon känner att det är i fara. Om det är sparkar, biter, eller ens kalla på hjälp från andra flockmedlemmar!
 • Fresta inte hästen med någon mat. Detta kan medföra att de andra hästarna för att bli aggressiva, vilket kan ge en chans för dig att bli skadad.
 • Vilda hästar är som rådjur, de blir rädda lätt, oavsett vad det är.
 • Hästar är mycket stark. De väger vanligtvis över tusen pounds. Hästar kan döda dig med en spark, och ett felsteg från din sida kan få dig trampade. Var mycket mycket försiktig!
 • Vilda hästar är just det, wild. Såvida du faktiskt äger denna häst, försök inte att fånga den.
 • Inte vända hästen bakifrån eller rakt framför.
 • Hästarnas ben är mycket bräcklig, därför är det mycket rekommenderas att undvika att skada sina ben eller skapa en situation där de kan skada sina extremiteter, dvs att göra en plötslig rörelse och stegen häst till en gopher hål.
 • Vet var privat mark är.

Saker du behöver

 • Halter och rep (ta med en annan, bara i fall)
 • Tålamod-och massor av det!