Wki

Hur man lyckas som en ny hemma mamma

Att bli en ny förälder är läskigt, äventyrlig, rolig, och alla på samma gång. Som förälder finns det inget bättre i världen än ett leende på ett barns ansikte. Ta hand och ta ansvar för en nyfödd är ett 24/7 jobb som du inte får betalt för - men varje sekund av det är värt det. Denna artikel kommer att visa dig hur du, ha roligt och njuta av det nya livet som du har som ett nytt bo-at-home-mom (SAHM).

Steg

Hur man lyckas som en ny hemma mamma. Acceptera all hjälp som erbjuds.
Hur man lyckas som en ny hemma mamma. Acceptera all hjälp som erbjuds.
 1. 1
  Var avslappnad och vara positiv. Ditt liv kommer att förändras dramatiskt. Saker kommer inte går som du vill och du måste ha en positiv syn på situationen. Den som du är i eller har kommer att reflektera över barnet, så om du känner dig deprimerad eller frustrerad, kommer barnet agera på beteendet. Om du kommer till en punkt där du inte kan hantera en bebis i dina armar, antingen lägga ner dem och gå därifrån eller överlämna dem till någon annan. Aldrig under några omständigheter, skaka en bebis.
 2. 2
  Cherish minnena. Mellan födelse och när ditt barn kommer att drabba 1 års märket, det finns många "nya" saker, händelser och ögonblick som kommer att ske under denna tidsperiod. Skapa en bebis tidskrift, scrapbook, eller bindemedel för vad du vill. Ta massor av bilder och dela dem online med vänner och familj. Upptäck ditt barns förmågor eftersom tiden går och uppskattar dem.
 3. 3
  Undvik förhalning på andra saker. Att ta hand om ett barn kan konsumera det mesta av din tid och dag, vilket resulterar i förhalning av att sätta andra uppdrag eller arbetsuppgifter åt sidan. Placera barnet i en bilbarnstol och ställa den på golvet på var du är, till exempel i köket om du gör middag eller diska. Detta sätt, vet barnet var du är, känns säkrad, och kan ändå interagera - medan du kan utföra behov. Gör tvätten eller andra "tunga" saker när de tar en tupplur.
 4. 4
  Acceptera all hjälp som erbjuds. Oavsett om det är att få ett jobb / knepig gjort, behöver kvalitetstid för dig själv, eller att få en liten tupplur på egen hand, slå inte ner bra erbjudanden om någon frågar. Kom ihåg att du inte är "Super Woman" och du kan inte alltid fullständiga allt själv. Ta denna tid att rensa huvudet och avlastar axlarna.
 5. 5
  Få en rutin och hålla fast vid det. Att ha en rutin organiserar ditt liv och gör dagen mer bekväm för både dig och ditt barn. Ju längre tid du håller med rutin, kommer barnet känna igen mer. Vet att under nattetid, bör det inte finnas något spel-tid som helst: det bör vara en rak matning eller sover. Ha en tid mål för när badet ska ges och det första försöket att sätta dem att sova. Om du vill ta dem utanför för dagen, som en strikt daglig tid att återvända hem så att rutinen kan fortsätta.
 6. 6
  Sov när de gör. Att vara en stay-at-home mamma till nyfödda eller spädbarn är en ansträngande jobb. Ändra och matcha dina sömnmönster till deras. Inse att du kanske måste offra göra saker som du kanske vill göra när de sover, men vet att du och din hälsa kommer först på listan. Som månaderna går, kommer ditt barn att sova under en längre tid under natten. Använd ditt eget omdöme om hur du använder tiden, men vet att en 6 månader gammal fortfarande kommer att vakna upp mitt i natten.
 7. 7
  Interact så mycket som möjligt. Det finns så många vägar och möjligheter att interagera med en baby. Prata med dem medan du spelar, sjunger till dem när du byter blöjor, härma deras ljud och kuttrande ljud, interagera med andra familjemedlemmar eller, eller spela spel. Använd "magen tid" så mycket som möjligt. Börja lära dem hur man rullar över till deras sidor och hur man håller huvudet upp av sig själva.
 8. 8
  Uppmärksamma deras signaler och önskemål. Nyfödda ska vara lite svårare att försöka ta reda på vad som är fel och hur man rättar till en situation. Men eftersom tiden går, kommer barn visar tecken och signaler om vad de vill. De kommer också att vilja vara i den mest bekväma positionen, så att du kan hitta dig själv gå runt medan utfodra dem istället för att sitta ner och hålls på ett visst sätt.
 9. 9
  Få ditt barn att interagera med externa källor. Ta med dem till en ny förälder klass eller möte, en park, eller en plats som du ofta går till, till exempel ett kafé. Interaktion med ditt barn gör dem mer bekväma kring icke-familjemedlemmar och kommer att anpassa sig till le mot främlingar. Investera i en barnvagn eller en bärsjal och gå en promenad på en regelbunden basis. Har ser dem världen genom sina nya ögon.
 10. 10
  Håll dig uppdaterad med alla läkarbesök. Ditt barns hälsa är allvarligt viktigt och så ska varje läkare kolla upp. Håll en logg eller påminnelse kalender för när ditt barn får sina nödvändiga immunisering skott. Ring i förväg för någon medicin refill istället för att begära dem i sista minuten. Fråga barnläkaren några frågor som du kan ha om någonting. Att veta något är bättre än att tvivla och gissa.

Tips

 • Alltid ha en bra skötväska förberedd när man går ut ur huset och förbereda sig för de värsta situationerna.
 • Börja läsa för ditt barn under tiden de coo. Detta kommer att vara en viktig punkt i interaktion med ett fysiskt objekt. Se till att de är intresserade och sluta när deras känslor vända negativa eller de blir kinkig.
 • Smidig musik hjälper ett barn att sova. Vissa leksaker som kommer med musik inkluderar Mozart och andra musiker. Pop i en CD fylld med slow-dance låtar eller blues musik.
 • Breastfeed så mycket som möjligt. Bröstmjölk är mer näringsrikt för spädbarn än formel. Men det är upp till dig, och du bara, för att avvänja off bröstmjölk och mata formel. Beroende vad ditt barns barnläkare säger, kanske du kan mata bebisen mosad mat börjar mellan 4 till 6 månader.

Varningar

 • Skaka aldrig en bebis. Att handskas med en skrikande bebis kan vara frustrerande i den bästa av tider. Skakar ett barn kan verka som ett ofarligt sätt att ta ut din frustration, men det anses barnmisshandel och kan orsaka allvarliga hjärnskador och även leda till döden. Om du känner ilska mot ditt barn, omedelbart söka läkarvård.