Wki

Hur kan man vara en slacker mamma

och föräldraskap kan vara ett recept för utmattning och ett liv fyllt av stress. Att vara en "slacker mamma" är inte negativt, det är ett sätt att tänka smart och för att skaffa information om vad som verkligen betyder något över vad som kan vänta till en annan dag. Slacker mamma var en term som myntades av Muffi Mead-Ferro, och det är också känd som en Beta mamma, eller långsam föräldraskap. Slacker mammor är mammor som förkastar några over-föräldraskap modeller som involverar barn som skickas till alla möjliga efter skolan förbättring alternativet, med mamma stanna upp tills hemlagad gryning bakar kakor innan du rusar iväg till arbetet eller starta dagens arbetsuppgifter.

Om du är redo att bli en slacker mamma, då är det inte mer sitta i timmar i sträck i trafiken och i bilen på fotbollsträning fältet, och det är inte mer helikopter föräldraskap där högdragna goodwill tar bort ditt barns självförsörjning och kapacitet att lära sig genom trial and error. Ta over-the-top förväntningar av att vara mamma, och verkligen börja njuta av din långsam föräldraskap upplevelse.

Steg

Hur kan man vara en slacker mamma. Bilda dina egna idéer om var tendensen att överdriva föräldraskap kommer ifrån.
Hur kan man vara en slacker mamma. Bilda dina egna idéer om var tendensen att överdriva föräldraskap kommer ifrån.
 1. 1
  Bilda dina egna idéer om var tendensen att överdriva föräldraskap kommer ifrån. Medan din personliga resonemang för att överdriva din mamma roll blir mycket unik för dig, kan det vara till hjälp att förstå en del av de teorier bakom varför man tror att hyper-föräldraskap har uppstått under de senaste åren:
  • Några kommentatorer säger att många mammor överför iver som de appliceras på en karriär till deras föräldraskap, att behandla moderskapet som en annan form av yrke och social konkurrens.
  • Ibland är det en fråga om att behöva definiera sitt eget värde genom att känna bättre än mamma nästa dörr vars val är annorlunda än din, snarare än att acceptera att varje mamma är en person som gör bra val.
  • För andra mammor, det är bara att försöka hänga med i Alpha mamma som utvecklats av marknadsföring industrin, där utbildad kvinna möter super mamma att tillämpa företags-stil organisatoriska färdigheter och teknisk agility till föräldraskap.
  • Och för vissa mammor, kokar det ner till att vara rädd för vad som kan hända med deras barn och deras fostra roll i ett samhälle där rädsla är en konstant via media meddelanden.
  • Oavsett orsakerna bakom super intensiv föräldraskap, om det inte fungerar för dig och du tillbringar mycket av din tid känner dig stressad, och olycklig om att upprätthålla denna nivå av socialiserade konkurrens, då kan det vara dags att ringa tid för mamma och börja leta på alternativa, mindre stressande sätt att förälder.
 2. 2
  Ändra ditt perspektiv. Det finns ett antal sätt som du kan uppfatta moderskap och alla uppgifter som åtföljer det och det är verkligen det viktigaste budskapet - du göra de val om hur man förälder. Om du är en mamma som vill kliva ur omkörningsfilen och börja föräldraskap med samma mängd kärlek men mycket mindre, kan du få en bra start genom att:
  • Inte längre tittar moderskap och föräldraskap som en form av konkurrens. Din fostra är inte föremål för ett utvecklingssamtal, och dina barn inte är slutprodukten av ett projekt.
  • Att tillåta dig själv att göra misstag.
  • Sänka dina förväntningar. Dagens generation av mammor har höjts att tro att de kan göra och har allt. Tyvärr släpper ut ett sådant broadsweeping förväntan en stor press på mammor som översätter detta till innebär att de bokstavligen måste "göra och vara allt".
  • Skära ner på smälta andras fostra råd, särskilt tips från människor som har väldigt lite att göra med din egen livsstil. Från gurus talkshow till självutnämnda föräldraskap experter på mamma bloggar, behöver du inte det, om det inte respons hos dig. Att få en skuld resa bara för att någon annan har en idiotsäker mommy plan är ett slöseri med ditt liv och en orättvis börda att placera på dig själv. Tänk på talesättet att föräldraskap inte kommer med en manual - det finns en bra anledning för att säga som det är baserat på det faktum att vi alla är unika och vi har alla att upptäcka vår egen föräldraskap resa.
  • Att tillåta dig själv att vara mer avslappnad och mindre "under kontroll".
  • Att undvika att döma andra moms. Om du är frestad att döma en annan mamma efter dina egna normer, växlar den till att stödja hennes val istället.
 3. 3
  Håll dig borta från alfa mammor. Om din normala personlighet stil är att ta det lugnt, eller har du helt enkelt räknat ut att allt detta galna ansträngningar inte producerar de resultat som den är tänkt att, hängande runt Alpha mammor som tillbringar mycket tid att övertyga varandra om behovet till hyper-förälder och fungerar som en källa till underblåser den konkurrensutsatta branden kommer att få dig att känna dig sämre. Svaret är mycket enkelt - hålla sig borta från dem om de inte kan hålla sin konkurrenskraft tonas ned omkring dig. Det finns absolut ingen anledning på jorden varför du bör ansluta sig till deras normer och ännu mindre för dig att döma dig enligt dem. Inse att mycket av vad Alpha mammor stöd utläsa från populära media och är förmodligen accepteras av dem utan att fråga.
  • Om du inte har att spendera tid runt Alpha mammor, försöker visa sina förväntningar med medkänsla och vara tacksam att du inte har fastnat i samma tänkesätt. Detta är ett mycket sundare reaktion än att ta ombord alla orealistiska förväntningar och slå dig själv för dina egna brister som en mamma.
  • Hitta likasinnade slacker mammor och bilda din egen slumpartade uppfyller-ups och chill-out sessioner, med massor av ostrukturerad lek pågår som du chatta och koppla av tillsammans.
 4. 4
  Sluta vara en. En term som myntades för att beskriva mammor till hyper-fostra, helikopter mammor sväva runt sina barn hela dagen och långt in på kvällen också. Det är ett fenomen som är särskilt märkbar bland de professionellt utbildade medelklassen. Helikopter mammor är så rädda för att deras barn kan skada sig själva eller komma till skada av någon annan person, TV-program, webbplats, eller aktivitet, att de inte kan följa för barnet att vara ur deras åsyn och tillbringar mycket tid närvarande med sina barn, regi och kommentera varje ögonblick av dagen. För vissa mammor, går det så långt att kräva för sina barn (i motsats till Hemundervisning föräldrar som värdesätter detta av ideologiska skäl). Helikopter mammor är i förnekelse av deras barns rätt att växa genom testning. Det är din uppgift att skapa vettiga gränser men inte vara att gränsen 24 timmar om dygnet.
  • Flera studier har visat att barn med helikopter mammor på college ålder är mer beroende, mer neurotiska, och mindre öppen än andra studenter. Visst det är inte något man är angelägen om att ålägga dina barn!
  • Helikopter mothering är tidskrävande och känslomässigt dränerande på dig som mamma. Intressant, har mammor investera mer och mer tid i hemma barnomsorg verksamhet sedan 1965, trots deras ökade arbetskraftsdeltagandet, denna trend är särskilt utbredd bland välutbildade kvinnor, ett tecken på att försöka "göra allt".
  • Om du jonglering arbete, helikopter föräldraskap och äktenskap, tenderar äktenskapet att drabbas först. Med en intensiv relation med barnen kan fungera som en form av att blockera ut andra människor i ditt liv, även andra släktingar och din lokala samhället. Det är inte att ge dina barn en sund förebild, inklusive den väsentliga för att engagera dem i.
  • Inse att ibland vara ditt barns bästa vän är inte en bra idé - det är svårare att sätta gränser, kväver det barnet, och du försummar dina egna vänner och resterande familj.
 5. 5
  Låt ditt barn få lerig, smutsig, våt, och ja, pooey ens. Barn behöver röra, testa, tryck och dra runt saker. Om du är alltid där att stoppa dem från att röra det som naturen ger oss, kommer de att växa till rädsla natur, smuts, och få all sliskig. De kan också lära sig att hantera risker som hundbajs och den omedelbara, sunt förnuft måste tvätta bort det istället för att känna äcklad hela tiden. Skräm inte bort dem från deras bakgård. Istället, göra lite läsning om det goda som att vara i naturen kan göra för barnen, eller ännu bättre, gå ut och se resultat på era barns ansikten.
  • Läs Richard Louv bok sista barnet i trä för att lära sig om fördelarna med naturen och smuts för barn. Det finns fler och fler webbplatser för att få barn "tillbaka till naturen" om du inte har några idéer om hur man ska gå om det här, och du kan också kolla in Googles artikel om hur man hjälper barnen att uppskatta naturen.
 6. 6
  Dike bebis mozart. Inget barn drabbats någonsin från en brist på Mozart spelas på dem i magen. Ingen är ännu inte säker på om samma kan sägas om att spela det ändå! Magen kommer fullt utrustad med egen härlig woosh woosh ljud, tillsammans med den extra bonusen av mammas röst. Vad mer behöver bebisen? Inte Mozart. Häng på dina pengar och lägg den i en college fond istället.
 7. 7
  Slakta leksaker. Barnen behöver inte den senaste gizmos denna, det, och andra. Att överbelasta deras liv med leksaker är att lära dem tidigt att materialism frågor. Den enda materialismen de behöver veta att frågor är ett bra tak över huvudet, hälsosam mat i magen regelbundet, och en förmåga att uppskatta den varmt och kallt rinnande vatten och interna kontroller temperatur. Leksaker kan göras från allt och faktiskt, de flesta barn börjar föredrar förpackningen ändå.
 8. 8
  Hindra dig från överbelastning barnens efter skolan läroplan. Barn behöver inte alla dessa extra aktiviteter för att växa in uppfyllda människan. De måste veta att de kan leka fritt och använda sin fantasi. Barn behöver frihet för att inte göra någonting, så att de lär sig hur man gör något med ingenting.
  • Om hela deras liv är fyllda med aktiviteter och behovet av att uppnå, kan du bara vara permanenta kontor kloner som ett verk-drivna samhälle alltför lätt dukar att underlätta.
  • Var snäll mot dina barn och inte överdriva de extra aktiviteter. att deras budskap om vad de tycker och inte njuta och hålla eftermiddagsverksamhet balanserade med tid för lek, vila, och äkta läxor.
  • Sluta göra ditt barns läxor. De kommer aldrig att lära sig själv-ansvar när de har du att göra det, och det tar mer tid av din dag än vad du har att avvara. De kommer att tacka dig senare för lektion i självdisciplin.
 9. 9
  Räkna själv ansvaret från dina barn och litar på att de kommer att vara OK. Gör allt för dina barn är inte ett hälsosamt sätt att uppfostra barn när du ställer dem upp till vuxen med en förväntan att det kommer någon annan att göra det. Även när de inser att så inte är fallet, kan de drabbas av en livstid på att "göras" för att göra något, från hushållsarbete till att hitta arbete.
  • Har barnen lära sig att vara ansvarig för att göra sin egen lunch från tidig ålder.
  • Tillåt ostrukturerad lek. Låt barnen få uttråkad och lära sig att ta sig ur detta tillstånd, eller åtminstone klara av att känna på det sättet.
  • Gör en sökning på nätet efter "frigående" barn eller föräldraskap. Du kommer att hitta en hel del resurser och forum för mammor som vill höja sina barn på en lösare koppel, och som att släppa rädsla meddelanden och lita på sina instinkter istället. Frigående föräldrar litar på sina barn att utveckla en känsla av ansvar tidigt i livet, vilket gör allas liv lite mindre fjättrade och höja mer självständiga barn. Läs berättelser om andra mammor trött på den rädsla och oro meddelanden om föräldraskap och hitta en viss lättnad!
 10. 10
  Förvänta din make eller partner för att plocka upp några av slack. Om du försöker göra allt själv, dels en del av ansvaret över. Pappa har en roll för att öka dina barn också och hålla huset i någon form av snygghet. Pappor kan känna sig åsidosatta om du insisterar på att göra det hela - inte tillåter dig själv att komma in som binder i första hand. Det är också bra för dina barn att se båda föräldrarna hanterar ansvar för hemmet lika.
 11. 11
  Chill och sluta känna skuld. Dina barn behöver inte den senaste designer redskap, behöver de inte den bästa 101 barnens TV-kanaler, behöver de inte alla dessa fantastiska elektroniska prylar. De behöver din kärlek, de behöver ditt företag i små doser och de behöver sällskap av en massa andra människor också, som deras pappa, deras bröder och systrar, deras kusiner, deras grannars barn, deras farmor och pop. Du behöver inte känna att du inte ger tillräckligt om du åtminstone acceptera att det du gör är att uppfostra ett barn, inte en robot, och att du ger kärlek, beröm, och sätta gränser allt med ett gott hjärta.

Tips

 • Som med alla råd, ta detta med en nypa salt också. Alltid plocka russinen ur kakan för att passa din egen personliga situation. Gör vad som känns rätt, och det är rätt av dina barn.

Saker du behöver

 • Avkopplande aktiviteter
 • En plats för din egen att gå för att koppla av