Wki

Hur att återhämta sig från tomma boet syndrom

Boet av familjen kärlek är som ett näste av fåglar. När det är rätt tid att flyga, de unga kommer att flyga iväg, så är det sätt att leva. Föräldrar måste ta itu med avsaknaden av familj, vänner, och älskar när barnen har flugit ur boet för sin familj att bygga en egen. Men för vissa människor, särskilt för den primära vårdgivaren, kan detta vara en tid av stor tomhet och sorg, som lätt kan tippa in i depression om ohörda. Denna artikel kommer att diskutera metoder som kommer att hjälpa dina barn att lämna hemmet trygg i vetskapen om att de har en solid bas bakom dem, och sätt för föräldrar att hantera sorg från separation.

Steg

Hur att återhämta sig från tomma boet syndrom. Förbered för avgång.
Hur att återhämta sig från tomma boet syndrom. Förbered för avgång.
 1. 1
  Förbered för avgång. Om du väntar ditt barn att lämna inom ett år, ta tid för att kontrollera att de är medvetna om hur man gör de grundläggande nödvändigheter för att ta hand om sig själva ensamma. Se till att de vet hur man tvättar sina kläder, för sig själva, hantera granne tvister, balansera ett checkhäfte, förhandla efter bra erbjudanden när man köper saker, och vet hur man uppskattar värdet av pengar. Medan vissa av dessa saker kommer att förbättras med praxis, är det viktigt att prata igenom och visar hur man gör en del av grunderna så att de inte är kvar helt vind för våg. Med hjälp av en hur-till sida som Google för förklaringar på hushållsarbete och livsstilsfrågor kan vara till hjälp om det behövs.
  • Om du inte vet att dina barn lämnar till sista minuten, inte panik. Acceptera att detta händer och att vara entusiastisk för dem, erbjuda ditt stöd när som helst det behövs. Det är bättre för ditt barn att veta att du stöttar dem, älskar dem, och är villiga att vara till hjälp för dem än att se dig nötning och oroande.
 2. 2
  Shift undan de fruktansvärda tankar. Både du och dina barn kommer att bli bättre om du behandla detta som ett stort äventyr. Dina barn kommer att känna en rad känslor från att livrädd att vara över månen om deras kommande nya upplevelser. För barn som är rädda inför tanken på att lämna, är det viktigt att lugna dem genom att säga att det okända är värre än verkligheten. Hjälp dem att förstå att när de är i sin nya rutin, det ska vara bekant, rolig och framgångsrik.
  • Låt dina barn vet att ditt hem är deras fasta bas, för när de behöver eller vill återvända hem. Detta ger både dig och dina barn med en mycket säker känsla av tillhörighet och trygghet.
  • Om dina barn är olycklig för första gången de är borta, inte vara i hemlighet glada över detta. De kommer att behöva arbeta igenom dessa känslor när de får användas till den nya ordningen, och de behöver din aktiva stöd i detta, inte en hemlig önskan för dem att komma springande tillbaka hem. Detta betyder inte aktivt erbjuda komma hem som ett alternativ, och inte sortera ut alla saker för dem - låt dem lära sig att göra saker på egen hand, inklusive administrativa och förhandling uppgifter. De kommer att göra misstag men lika, kommer de lär sig bäst på det sättet.
 3. 3
  Upptäck de sätt som du tänker hålla kontakten med dina barn. Du kommer att känna en känsla av tomhet och när de är borta eftersom du inte kan bara vända och berätta saker som du alltid brukade göra. Hålla upp konstant kommunikation är avgörande för att upprätthålla en känsla av familjens samhörighet och att hänga med i nyheterna. Några av de metoder du kan tänka på är:
  • Se till att de har en anständig som kan enkelt ansluta till nätverk och kommer att pågå året. Om de har haft en mobiltelefon på ett tag nu, kanske du behöver uppgradera eller åtminstone uppgradera dess batteri. Köp förbetalda telefonkort minuter så att de inte behöver vara oroliga för kostnaderna för att ringa dig.
  • Schemalägg en vecka call-in tid. Även om du kanske känner dig frestad att ringa oftare än detta, kommer det att bli en börda om de inte väljer att göra det, så försök inte att förvänta sig alltför mycket från dem. Var lyhörd för deras behov av att växa och bli sin egen vuxen person.
  • Använd e-post eller för alla i-mellan sådant som du vill dela. Dessa är stora medier eftersom du kan säga saker utan att vara alltför känslomässigt. Var medveten eftersom tiden går, men att din son eller dotter inte kan svara så ofta som de gör från början. Detta är en del av deras bosätter sig i och utveckla en ny grupp av relationer, osv, och det betyder inte att de har slutat bry.
 4. 4
  Förstå vad tomma boet syndrom är, så att du kan känna igen symptomen på din egen situation. Tomma boet syndrom är ett psykologiskt tillstånd som drabbar framförallt kvinnor, som producerar när en eller flera av barnen lämnar hemmet. Vanligast det sker när barnen åker till skolan, eller universitetet (vanligen sensommaren och hösten), eller när barnen gifter sig och lämnar hemmet för att leva med sin make. Tomma boet syndrom sammanfaller ofta med andra stora händelser i livet, såsom klimakteriet, sjukdom eller pensionering. Det påverkar kvinnor i synnerhet eftersom moderskapet ses som en primär roll för både arbetande och stay-at-home moms, och en roll som kvinnor ägnar sig som ett huvudansvar för ett genomsnitt av 20 år. Ett barn som lämnar kan fälla en känsla av redundans, åtföljd av förlorade känslan, och osäker på framtiden. Känner mig ledsen och gråter lite är en normal, sund reaktion som kan förväntas av någon förälder, trots allt, är det en stor förändring. Det blir ett problem när du har känslor som står i vägen för ditt liv, som att tro att ditt liv inte längre är lönsamt, du kan tyvärr inte överdrivet, och du inte kan återgå till ett normalt liv ser vänner, få ut och om, eller återuppta vissa aktiviteter som får dig tillbaka in i rytmen saker.
  • Psykologer anser att övergången från att vara ett aktivt mamma att vara en självständig kvinna igen tar cirka 18 månader till två år. Detta innebär att det är viktigt att ge dig själv tid att sörja, bearbeta förlusten, och bygga upp ditt liv är viktigt. Var snäll mot dig själv och de förväntningar som du har.
 5. 5
  Acceptera stöd. Om du upptäcker att du verkligen inte är klara och att känna en djup känsla av tomhet, sorg, eller en oförmåga att få ditt liv tillbaka på rätt spår efter barnen lämnar, är det viktigt att få hjälp. Du kanske lider av eller en liknande psykologisk åkomma som hindrar dig från att njuta av livet till fullo. Prata med en professionell. Kognitiv terapi eller liknande typer av terapi som gör att du kan prata igenom dina problem kan fungera bra. Eller, kanske du bara behöver ett lyssnande öra och en bekräftelse på att vad du går igenom är verklig, inte materia, och i tid, kommer att passera.
  • Bekräfta din sorg. Det spelar ingen roll vad andra tycker eller säger om att få på med det. Ej kvitterat sorg kommer gnaga bort på dig om du inte inse det och låt dig bli upprörd för en tid. Låt sorgen att arbeta sig igenom systemet.
  • Unna dig själv. Samtidigt går igenom svårigheter av sorg, inte försumma dig själv. Ha en regelbunden massage, gå till en film då och då, köpa din favorit dyr chokladask, etc. All sorg och inga lyckliga stunder är ett recept för fortsatt blues.
  • Tänk att ha en "släppa taget" ritual. Att ha en ritual där du "släppa taget" om dina barn när de förvandlas till vuxna, och släppa den aktiva föräldrarollen, kan vara ett viktigt och renande sätt att hjälpa dig att gå vidare. Några förslag är: Segla en lykta med ett ljus i det ner en bäck, plantera ett träd, brons något speciellt i ditt barns, hålla en ceremoni som speglar din tro, etc.
  • Prata med din make om dina känslor. Han eller hon kan känna liknande känslor och kommer att njuta chansen att prata igenom det. Eller kan de lyssna enkelt och erkänna vad du går igenom, vilket är en viktig källa till acceptans för dig.
  • Överväga att hålla en dagbok för att dokumentera resan. Bön eller meditation kan också hjälpa.
 6. 6
  Börja leta efter dina egna behov. När du är nöjd att du har satt ditt barn på rätt väg, kommer busyness avklinga och du börjar märka stor förändring i ditt liv. Det sätt på vilket man väljer att uppfatta denna förändring kommer att färga dina känslor och förhållningssätt till det - om man ser det som ett gapande hål, kommer du att känna dig mycket mer olycklig än om du väljer att se det som en möjlighet att återuppliva en del av din egna intressen och sysselsättningar.
  • Undvik att skapa en helgedom ur ditt barns sovrum. Om de inte städa upp det innan de lämnade, kasta några av dina känslor till att ta bort allt det skräp! Undanröja några av de, men försiktigt placera ditt barns minnessaker i säker förvaring.
  • Skriv ner alla de saker du lovat dig själv att du skulle komma runt att göra en dag. Nu är det dags att börja göra dem. Nåla denna lista någonstans uppenbara och börja arbeta igenom det.
  • Bygga nya vänskapsband eller återuppliva förfallit sådana. Friends är en viktig del av din övergång från förälder på heltid till person-at-home-utan-kids. Gå ut och träffa nya människor. Det kommer att finnas andra tom nesters gillar du ute efter vänskap också. Och vänner kan visa sig vara en användbar källa till information om hobbies, aktiviteter och lediga jobb också.
  • Ta upp en ny hobby eller intresse. Eller återuppliva en gammal en som du tillåts upphöra samtidigt höja barn. Allt från måleri, fotografi, till fallskärmshoppning och resor!
  • Gå tillbaka till skola eller universitet. Välj en kurs som du känner genljuder med dig på denna punkt i livet. Räkna ut om detta är en helt ny bana du ställer ut på, eller om det är att uppgradera din befintliga kompetens. Hursomhelst är bra.
  • Starta en karriär - antingen plocka upp där du slutade eller starta ett nytt. Inse att även om du är "rostig", har du fördelen av erfarenhet, så efter några inledande relearning, kommer du iväg till en mycket snabbare start än när du var frisk av skolan eller högskolan.
  • Överväg. Om du inte är riktigt redo att gå tillbaka till jobbet riktigt än, kan volontärarbete i potentiella arbetsplatser vara ett bra sätt att övergången tillbaka på arbetsmarknaden i en takt som passar dig. Det ger dig också chansen att prova saker för att se om du gillar dem eller inte.
  • Försök att delta i välgörenhet. Att göra något positivt med din lediga tid kan vara mycket givande.
 7. 7
  Återupptäck ditt livs kärlek. Om du inte är en ensam / enda förälder, blir du kvar med din make eller partner. Och detta kan vara en svår tid om du upptäcker att det finns ett problem med din relation hade du inte haft eftersom att ha barn runt bidragit till att cementera ihop din makens relation. Eller kan det helt enkelt vara ett fall som efter att ha föräldrar så länge, har du glömt hur man ska vara vänner. Detta är en tid att tala ärligt och öppet om riktningen på din relation tillsammans och att avgöra vad som händer härnäst.
  • Om dina barn var den enda bindningskraft i ditt äktenskap, kan du och din make behöver arbeta på din egen relation att återställa det som har försummats mellan er två, särskilt om du känner att din relation är nu överflödig. Seek par rådgivning om du känner att detta skulle underlätta övergången tillbaka till att vara ensam tillsammans igen.
  • Acceptans att detta är en svår tid för övergången kan ge er båda att förlåta den osäkerhet och oreda i växa tillsammans som ett par utan barn igen.
  • Det kan hjälpa om du utvecklar det tänkesätt som du förväntar din make eller partner har förändrats åtminstone lite. Efter allt, har ni båda åldrats mycket sedan mötet och du har gått igenom många olika upplevelser under tider av att lyfta dina barn, erfarenheter som förmodligen ingen av er planerade när du först blev kär. Allteftersom tiden går, många människor blir tydligare om vad de gör och inte gillar, vad de tror och inte tror, ​​och dessa upptäckter kan nu vara mer uppenbart än när du först gift eller paras ihop. Att försöka se detta som en möjlighet att upptäcka varandras "nya" jag kan vara ett fruktbart sätt att återuppliva en flaggning relation.
  • Tillbringa mer tid med din make eller partner och lära känna dem igen. Ta en semester tillsammans för att hjälpa återuppliva de känslor av närhet och tillit till varandra för känslomässigt stöd.
  • Ge tid för din relation att blomma på nytt. Detta kan vara en spännande tid av föryngring för er båda.
  • Ibland kommer inget av detta lappa ihop det faktum att du har vuxit isär. Om du inser att din relation är bortom reparation, prata igenom eller söka stöd, så att du kan fatta ett beslut som gör det möjligt för er båda att gå vidare glatt in i framtiden.
 8. 8
  Fokusera på några av de positiva punkterna i dina barn flyttar ut. Fokusera på några av de positiva förändringar som följer av dina barn flyttar ut kan lindra känslan av förlust avsevärt när du väger upp vad du har fått. Även om detta inte förringa betydelsen av din sorg och den stora övergången dig och dina barn går igenom, hjälper det dig att försöka se den ljusare sidan av din framtid. Några av de positiva punkterna är:
  • Du kanske märker att kylskåpet inte behöver påfyllning ganska så ofta. Detta innebär färre resor till mataffären och mindre matlagning krävs!
  • Romantik med din make kan öka. Ni två har tid och utrymme nu att återgå till att vara bara ett par, göra det bästa av det.
  • Om du använt för att göra alla dina barns tvätt, kommer det att finnas en hel del mindre tvätt och strykning för dig att göra nu. Försök att inte ge efter för att göra det igen när de återvänder hem för raster. Förväntar sig att de har vuxit upp tillräckligt för att göra detta för sig själva är ett viktigt steg för att låta dem växa upp.
  • Du har fått ditt badrum tillbaka.
  • Mindre vatten, telefon och elräkningar kommer att hjälpa dig att spara pengar. Och som sparade pengar kan sättas in mot en semester med din make eller vänner!
  • Känner mig extremt stolt över dig själv för att ha tagit upp barn som är i stånd att gå ut i världen och överleva och frodas på egen hand. Ge dig själv en klapp på ryggen.

Tips

 • Det kan nog vara mer traumatisk för barnet kvar - de inte längre har sin lekkamrat och vän. De kan kännas ganska osäker nu - så spendera lite tid med dem, diskutera vad som händer med dem. Påpeka du alla möta upp igen snart nog.
 • Räkna din relation med dina barn att förändras när de blir vuxna som lever på sina egna resurser.
 • Det är en bra idé att börja planera och förbereda för en tom boet innan dina barn all ledighet hemma. Detta kommer att underlätta övergången avsevärt, och kommer också att visa dina barn att du får på med ditt liv i väntan på att de ska göra detsamma.
 • Om du gillar och din bostadsort kan du, få ett husdjur. Om du har ett husdjur att ta hand om dig kan ha en minskad lust till barn dina barn.
 • Föräldrar mer mottagliga för lider av tomma boet syndrom inkluderar dem som fann det svårt att lämna hemmet själva, de i en olycklig eller instabil äktenskap, de som härstammar mycket av sin egen identitet från att vara en mamma (eller pappa), de som finner någon byta erfarenheter stressigt, de som mothered (eller far till) heltid utan externt arbete, och föräldrar som är alltför oroliga för att deras barn inte är redo för ansvaret att leva på egen hand.

Varningar

 • I vissa fall kan det inte vara din relation som är i trubbel. När barnen flyttar ut och mamma var en konstant i barnets dagliga liv hon kommer att uppleva separationsångest. Vissa fall är svår beroende på hur nära hon är att hennes barn. Det kan bara vara det faktum att hon kommer att ha några problem att ta itu med och träna. Men du kan göra det tillsammans. Med tiden bör det bli bättre, kanske ännu mindre smärtsamt för henne att gå igenom. Mammor vet att fågelungarna kommer att flyga iväg. Det är bara väldigt svårt att låta dem gå. Mammor kan vara rädd att de inte kommer att få se sina barn längre.
 • Gör inte stora beslut förrän du har kommit igenom sorgen av tomma boet syndrom. Du kan ångra sälja ditt hem eller på väg bort om det görs under pall av djup sorg. Vänta tills du känner dig gladare igen för att göra stora beslut.
 • Om du arbetar utanför hemmet, låt inte tomma boet syndrom påverkar ditt jobb. Dina medarbetare kommer inte uppskattar att behöva gå på ägg omkring dig.
 • Var medveten om att sympati kan vara tunn på marken, eftersom barn som lämnar hemmet uppfattas som en normal händelse i livet. Se din mentala hälsa specialist eftersom tomma boet syndrom är erkänd som en verklig anledning till oro och omsorg.
 • För barn är det viktigt att försöka förstå att för mammor, är din lämnar som en kniv i hjärtat. Ha tålamod med mamma. Hon kommer att komma ut okej. För mammor, kommer du att se dem igen. Ja, det gör ont. Men du måste låta dem växa upp. De vill uppleva livet. Allt du kan göra är att finnas där för dem, lyssna på dem och älskar dem.
 • Försök inte och guilt-trip ditt barn till att återvända hem för ett besök. Börja inte fråga i juli om de kommer hem till jul.
 • Ha en alternativ plan om de inte gör det hem för semester. Inte faller sönder om de väljer att spendera tid med vänner.

Saker du behöver

 • Hobbies och andra intressen
 • Andra stödjande människor och vänner!