Wki

Hur man överlever den första månaden av nya moderskap

Du gjorde det genom cirka nio månader av graviditeten och timmar av arbete eller, för att inte nämna det irriterande vistelse på sjukhuset direkt efteråt. De har äntligen slutat vakna du upp tre gånger per natt för att kontrollera ditt blodtryck, och nu är du hemma med nyfödda barn. Om du känner dig lite vilse, här är några råd om hur man håller både dig frisk och lycklig.

Steg

Hur man överlever den första månaden av nya moderskap. Gör det enkelt för dig själv genom att hålla material och förnödenheter nära de platser där du kommer att använda dem.
Hur man överlever den första månaden av nya moderskap. Gör det enkelt för dig själv genom att hålla material och förnödenheter nära de platser där du kommer att använda dem.
 1. 1
  Förvänta dig inte perfektion från antingen dig själv eller barnet. Tanken är att rulla med stämplingar och bara ta sig igenom denna svåra period av anpassning på bästa sätt som du kan. Tänk på att nittio procent är ett A. Om du hanterar att behålla barnet, och i rena blöjor, och du vistas uppmärksam på eventuella medicinska förnödenheter, gör du bra.
 2. 2
  Gör det enkelt för dig själv genom att hålla material och förnödenheter nära de platser där du kommer att använda dem.
  • Om du är, flytta din mest bekväm fåtölj i barnets rum. Ställa upp ett bord bredvid stolen för en flaska vatten, dina glasögon, en klocka, kanske lite musik, och allt annat du kommer rutinmässigt behöver under. Om din partner kommer att föda barnet på natten, är det bra att pumpa bröstmjölk eller har formeln flaskor redo inför natten. Om du kommer att vara upp mitt i natten, kan man lika gärna vara bekväm. Gör det ännu lättare för dig själv genom att inte ens få upp, har en av de nya spjälsängar som passar bredvid din säng och har en sida som droppar. Sen bara nå över, få barnet, och amma liggandes på sidan.
  • Om du är flaskmatning, hålla allt du behöver för formel förberedelse bekvämt grupperade på köksbänken. Du kommer att vara alldeles för trött för att leta i lådor och skåp i mitt i natten för locket på flaskan. Eller, bättre, precis innan sängen, förbereda flaskor genom att ta en ren, tom, torr flaska och mäta ut den torra formel. Sedan råga, och placera den bredvid din nattduksbordet eller i barnets rum tillsammans med ett par flaskor med vanligt vatten - igen, pre-uppmätt om du tror att du inte kan få det rätt i mitt i natten. Bara öppna flaskorna och blanda och foder. På morgonen, ta de tomma flaskorna ner som skall tvättas. Ett annat alternativ är att köpa den färdiga foderblandningen i flaskor för matning nattetid, men det kan bli dyrt.
  • Du kan ha en perineal incision som kräver tvättning med varje resa till badrummet, och detta kommer att kräva viss utrustning. Det finns också en möjlighet till hemorrojder. Återigen, göra det enkelt för dig själv genom att sätta alla dessa material inom bekvämt räckhåll från toaletten. Det är viktigt att ta hand om dig själv och ju närmare de materialen är till hands, desto snabbare kan du skaffa dig tas om hand så att du kan komma tillbaka till det barnet. Bra produkter att ha till hands är Beredning H, Tucks Pads med trollhassel, Tylenol eller Motrin. En sprutflaska för skonsam rengöring och späda urinen är användbart för detta helande område.
 3. 3
  Sov när barnet sover. Det är viktigt att undvika sömnbrist så att du kan vara uppmärksam när du tar hand om barnet. Vet hur mycket sömn du behöver per dag och få den i bitar, sova när barnet sover, och sov när ditt barn tupplurar - undvika frestelsen att fånga upp e-post medan barnet sover. Du behöver vila när barnet vilar.
  • Placera barnet på hans eller hennes rygg och hålla spjälsäng eller liggdelen nära dig med några kuddar, täcken, eller leksaker (en ljus filt kan placeras under barnets armar och undangömt lätt längs den nedre halvan av sängen). Om du väljer att samarbeta sova, läsa på hur man gör det på ett säkert sätt. Också se Varningar avsnittet nedan om att sova positioner.
  • Ring din läkare eller barnmorska om barnet verkar sova överdrivet (under de normala 16 timmar om dagen) eftersom det kan signalera en infektion.
 4. 4
  Ease in ett schema. Vissa människor känner att en insats bör göras för att få på ett schema direkt, och andra tror på att låta en naturlig rytm uppstår i sin egen takt. Hursomhelst, vad är mest hanterbara för dig utan att orsaka stress för barnet. Det kommer att ta lite trial and error för att hitta en bra balans.
  • Försök att hålla saker plockas upp, men oroa dig inte om det dammning och dammsugning. Några av sånt är bara att vänta tills du får tillbaka på fötterna.
  • Hjälp barnet skilja natt och dag genom att spela och hålla rummet ljust under dagen, och genom att undvika spel och bright lights på natten. Ändra ditt barns kläder på en konstant schema, eftersom detta hjälper dem veta att onesies är för speltiden och kappor kväll är för läggdags. Linda på natten kommer också att hjälpa för barnet att känna sig bekväm, varm och sova längre.
 5. 5
  Vara uppmärksam på tecken på postpartum blues.... Speciellt om du har haft en medicinerad, kirurgiskt eller "assisterad" leverans. Över 50% av kvinnor upplever gråtmildhet, trötthet, sorg och svårigheter att tänka klart på tredje eller fjärde dagen efter förlossningen, troligtvis orsakad av en plötslig minskning av moderns hormoner. Ignorera inte dessa symtom och eventuella känslor av sorg eller skuld som följd, prata om det med någon som är nära dig, och försök inte att låtsas glädje om du verkligen känner dig nere. Känn dina känslor hela vägen igenom! En del av det kommer att bli smärtsamt och det är okej. Inte nog med att du justerar till en fantastisk händelse i livet, är din kropp släpper varje hormon som kallas för kvinna dygnet runt. Det bör passera inom en till tre veckor som hormonerna stabiliseras och du acklimatiseras till den nya situationen. Om det fortsätter eller om du har galna tankar, få hjälp av en omtänksam professionell.
 6. 6
  Acceptera hjälp. Om du har råd, hyra en housecleaner, även bara en gång varannan vecka. Det kan hjälpa en hel del. Få en barnvakt om du behöver en paus. Överväga att anlita en postpartum doula. Om din partner är på bilden, stödja allt han eller hon gör för att hjälpa till. Var villig att låta din partner klä eller bada barnet, och att ta barnet ut på en promenad eller en enhet, en förälder som känner sig stött i hans eller hennes arbete med att sköta barnet är mer benägna att vilja spendera mer tid med barnet, och det är sannolikt att vara en win-win situation för alla inblandade. Slappna av och låt din partner köra med den. Chansen finns att de kan byta en blöja precis så bra som du kan! Delat ansvar är en bra sak. Diskutera hur man kan göra mer av det.
 7. 7
  Bära barnet nära dig i en bärsele när du flyttar runt huset eller när du går ut. Barnvagnar är trevliga, men du kanske upptäcker att hålla barnet direkt på bröstet kommer att vara den mest bekvämt för dig även när du lagar mat. Ta en promenad utanför kan vara väldigt uppfriskande för både dig och barnet, och en bärsele kan göra att komma runt mycket lätt och bekvämt för er båda. Att ha mer kontakt tid med dig kommer att göra barnet lugnare och gladare, vilket kommer att gynna dig också.
 8. 8
  Ease i en annan diet. Om du åt dig igenom nio månaders graviditet med tankesättet att försörja två, förvänta dig inte att omedelbart gå tillbaka till 1400 kalorier per dag och viljestyrka av en professionell bodybuilder. Det kan ta en vecka eller två för dina vanor för att justera. Planera att äta 3 hälsosamma måltider om dagen, och ge dig själv lite flexibilitet med dina snacks tills din kropp hinner ikapp dina matvanor. Efter din läkare eller barnmorska ger dig tillåtelse, börja träna igen i små steg. Om möjligt, gå med i en. Inte bara kommer att gå till gymmet får du ut ur huset, kommer du bli inspirerad att stanna på rätt spår av alla de tjugo-somethings i sport bh och spandex. Glöm inte att dricka tillräckligt med vatten och ta en god kvalitet daglig multivitamin.
 9. 9
  Håll ditt sociala liv balanserad. Vissa mammor hittar tid borta från barnet att lindra, medan andra föredrar att hålla det nyfödda barnet med dem hela tiden. Det är ett individuellt val. Hursomhelst, hålla kontakten med ert stöd, oavsett om det består av fadern, dina anhöriga eller vänner. Överväga att hitta andra nyblivna mammor och ansluta med dem. Många ställen har grupper av mammor som träffas regelbundet, och de kan ofta hittas med lite forskning på Internet. Såvitt gäster är berörda, begränsa människor från att besöka under denna tid när ditt barn är utsatt för smittsamma sjukdomar, de flesta människor är som mest smittsam innan de visar tecken på att vara sjuk.
 10. 10
  Vet vad som väntar från barnet. Bli inte förvånad om barnet förlorar ett par gram i vikt under de första dagarna efter födseln - they'll brukar studsa tillbaka till den vikt efter sju till tio dagar. Leta efter barnet för att kräva att sjuksköterskan var 1 1/2 till 2 1/2 timmar, verkar nöjd efter matning, tar båda brösten vid varje omvårdnad, blöt 6-8 tygblöjor eller 5 engångsblöjor varje dag, och passera 3 eller fler mjuk avföring per dygn. Ring för att välja en barnläkare och ställa in en tid för ditt spädbarn hälsokontroller. Har barnet kollade upp med en lämplig sjukvårdspersonal på tredje eller fjärde dagen efter förlossningen (om det nyfödda barnet skrevs ut inom 24 timmar efter leverans) och två veckor efter födseln, det är en bra tid att be honom eller henne några frågor du kan ha. Kom alltid ihåg och hålla sig ajour med skott. Immunisering, influensa och andra är viktigt att komma under detta och de kommande månaderna. Du kan välja att avböja eller skjuta vaccinationer. Mindre barn, särskilt för tidigt födda, är mer känslig och de har inte immunsystemet hos ett litet barn eller förskolebarn.
  • Spotta upp är inte ovanligt och är inget att oroa sig, så länge barnets viktökning är på schemat.
  • Navelsträngen stubbe brukar falla under den andra veckan, tills dess, ge det nyfödda svamp bad i stället för bad badkar, och vik framsidan av blöjan nedanför naveln för att hålla området luftas och ren. Om det blir smutsigt du kan badda stubben med alkohol.
  • Om barnet är omskuren, placera en klick vaselin på omskurna området för att hålla blöjan fastnar det.
 11. 11
  Plan för preventivmedel innan du återupptar love-making (endast när du känner dig redo). Inte har oskyddat samlag, eftersom det är möjligt att ägglossning och bli gravid även några veckor efter att birth.It rekommenderas att vänta 6 veckor att börja vara sexuellt aktiva, på grund av läkningstiden, stygn, börjar preventivmedel. Om du planerar att vara beroende av enbart amning för familjeplanering, lära och göra riktlinjerna.
 12. 12
  Kom ihåg att njuta av det barnet. De första dagarna och veckorna kommer att bli tuff, och du kan frestas att glömma att du är mitt i en mirakulös och underbar tid. Så även om du blir trött och ibland stressad, kom ihåg att dra i de glada delarna av dagen. Cherish varje minut, även när du är uppe vid 2 am att ge barnet en utfodring och du tittar ut genom fönstret och allt är mörkt förutom ditt hus. Dessa några månader kommer att passera snabbt och tro det eller ej, kommer du missar det!

Tips

 • En viktig påminnelse-när ditt barn gråter, inte ta det personligt. Att gråta är det enda sättet spädbarn har att kommunicera. De kan inte prata eller uttala något, är allt de kan göra uttala en okontrollerad explosion från sina stämband. Vet ditt barn, och du kommer oftast vet vad han / hon vill när grät. De kan vara hungrig, behöver ett blöjbyte, eller behöver rapningar. Också, glöm inte att barn inte alltid gråter eftersom det är något fel. Under de första månaderna vissa barn verkar bara gråta mycket. Det finns inget sådant som en "bra" barn - eller motsatsen - ett barn som gråter för att vara dåligt eller irritera dig.
 • Om du vill att din partner för att hjälpa till med sysslor eller med barnet, kritiserar inte hur de gör saker. Det finns mer än ett sätt att få något gjort, och det ofta inte ett enda "rätt" sätt. Se bara till att de är säkra med barnet.
 • När det är möjligt, luta dig mot din partner för support, de kommer också att känna sig mer delaktiga och investerade!
 • Kom ihåg att detta är den "första gången" för ditt barn också, så de antar att vad du än gör, det är hur saker och ting ska vara. Ditt barn kommer inte att kritisera eller döma dig.
 • Det viktigaste råd du kan få är att ignorera alla välmenande människor som ger dig råd. Vid slutet av dagen, vad som fungerar bäst för dig och ditt barn är vad du ska göra.
 • Håll kameran rätt ut i öppna och använda den varje dag för en eller två skott. Ditt barn kommer att förändras snabbt, och innan du vet det, kommer du att göra ett bildspel för examen från high school. För att du kommer att vilja ha massor av fina bilder!
 • Be om och få hjälp. Att vara mamma är ett jobb i sig, strunt tvätt, städning, matlagning, byta olja i bilen, och alla de andra saker som måste bli gjort. Du får inte utmärkelser för att göra det hela.
 • Beroende på din individuella situation och när och om du kommer att återvända till arbetet, det är aldrig för tidigt att börja göra planer. Om du återvänder till arbetet, stelna din barnomsorg. Om du kommer att spendera dina dagar att vara mamma, börja nätverka med mammor i ditt område och lokalisera Mamma och jag klasser.

Varningar

 • Var uppmärksam på eventuella hårda fläckar i brösten om du ammar, eftersom det finns en liten chans för en pluggad mjölk kanal bli smittade. Ring din barnmorska, amning konsult eller läkare om du utvecklar detta problem.
 • Ta förlossningsdepression allvar. Det är ett medicinskt problem, inte ett tecken på att du är en dålig mamma. Det kan behandlas och du kommer att njuta av att vara kvinna och mor mycket mer.
 • Vet den senaste informationen om sömn positioner och utbilda alla som hjälper dig så att de kommer att göra det rätta i detta avseende. Om någon annan sköter barnet, klargöra att barnet är alltid att sova på rygg - ett barn som är van vid att sova på rygg och placeras sedan att sova på magen eller magen är större risk för plötslig spädbarnsdöd (SIDS).
 • Ring läkare om du upptäcker extrema slapphet, fladdrar, feber (rektal temperatur över 100,4 grader Fahrenheit eller 38 grader Celsius), slöhet / sova hela tiden, eller väldigt lös och vattnig avföring.
 • Också ringa läkaren om barnets hud blir gul, vilket kan vara ett symtom på gulsot, ett potentiellt allvarligt tillstånd där barnets levern har problem bearbetning bilirubin (en biprodukt av röda blodkroppar omsättning).