Wki

Hur man njuta av att vara en stanna hemma mamma

Att vara en stay-at-home mamma är ingen lätt uppgift. Det tar intellekt, skicklighet och förmågan att vara en multi-tasking guru. Denna artikel utforskar de sätt på vilka du kan njuta av resan för att vara en stay-at-home mamma. Använd följande idéer, förslag och tips för att både anpassa sig till att bli en stay-at-Home-Mom (SAHM), och för att trivas i din strävan. Följande idéer kommer att fungera särskilt bra för mödrar som nyligen har lämnat arbetskraften.

Steg

Hur man njuta av att vara en stanna hemma mamma. Anslut med en lokal mammas grupp för mammor med barn i samma åldrar.
Hur man njuta av att vara en stanna hemma mamma. Anslut med en lokal mammas grupp för mammor med barn i samma åldrar.
 1. 1
  Utveckla och genomföra ett schema som innehåller dina dagliga rutiner. Till exempel, vanliga rutiner är frukost, klass, mellanmål, lunch, tupplur tid, och eftermiddagsfika, och det är viktigt att lämna tidsluckor öppnar för flexibilitet, t.ex. för speciella evenemang och aktiviteter. Medan du kan frestas att se mer frihet utan att ha ett schema på plats, hittar du det gynnar både dig och dina barn att veta vad som kommer upp nästa hela dagen, och det hjälper till att avlägsna den där känslan av "där gjorde den dagen go! ".
 2. 2
  Anslut med en lokal mammas grupp för mammor med barn i samma åldrar. Det är bra att träffa andra mammor som förstår din erfarenhet, och med vem du kan utbyta tips och resurser.
 3. 3
  Sluta försöka göra allt. Det finns bara så många timmar på en dag och ingen mamma är en superwoman. Outsourca rutinuppgifter som är viktiga för att slutföra, men hålla dig från att fokusera på dina barn, såsom tvätt eller strykning (inse att denna "outsourcing" kan vara till andra familjemedlemmar! ). Om inte det är prisvärt eller uppnåeliga, sortera ut ett sätt att få det gjort så att det inte kommer att stressa dig. Till exempel är det en bra idé att sänka höga förväntningar på en perfekt underhållen hem och det hjälper till att hitta kläder som inte behöver regelbunden strykning eller reparationer.
 4. 4
  Tanka. Om du är en stay-at-home mamma, är du i "ge" läget majoriteten av tiden. Servering dina barn och familj när din tank är på "E" är farligt för alla. Schema "mamma tid" på kalendern minst en gång i veckan. Detta skulle kunna komma ikapp med vänner, gå på bio, med en ansiktsbehandling eller massage, eller ta en på din favorit lokal trail.
 5. 5
  Lighten up och ha kul. Barn är massor av arbete, men de är också massor av kul. Låt inte dig själv att bli så överväldigad av det arbete som du glömmer att njuta av dina barn. Titta hur de har kul och gå in - de kommer att älska att ha mamma andel i deras spel, kommer ner till deras nivå.
 6. 6
  Kom ihåg att du har värde. Som en Sahm, har du valt att ta tid att lära dina barn dina värderingar och moral i en mer praktisk och riktat sätt än kan hända om du arbetade också. På så sätt kommer du att hjälpa nästa generation bär på vad du tycker är viktigt, och det är så värdefull en roll som någon i denna värld.

Tips

 • Om du inte har råd, eller helt enkelt inte gillar tanken på att ha en renare hjälpa dig som en Sahm, överväga att tilldela rengöringsuppgifter med varierande intervaller under hela veckan snarare än att lämna alla sysslor till ett enda tillfälle, att överväldiga dig.
 • Det är viktigt att vara riktigt organiserat. Allt på sin plats gör att alla kan hitta vad som behövs vid varje tidpunkt. Mindre skräp innebär också mer glädje av din tid med barnen istället för att damma, ordna, dölja det hela tiden. Om det inte är till nytta i ditt liv, ge den ett nytt liv på välgörenhet butiken, och frigöra ditt utrymme.

Varningar

 • Se till att inte gå med i en mammas grupp som är alltför konkurrenskraftiga om föräldraskap eller barn, eller båda! Det är svårt nog att uppfostra barn utan att känna att du jämförs eller bedömas. Om detta höjer sitt fula huvud i din mammas grupp, utmana den från början för att hindra den från att ta tag. Ja mammor varför de känner sig tvingade att jämföra varandra och föreslå att det är bättre att bara acceptera att du är all hantering i din egen takt, och att dina barn växer i sin egen takt också.