Wki

Hur kan man vara en bra mamma

Det finns redan en hel del för att täcka när man lär sig att vara den bästa föräldern man kan vara. Men det finns vissa utmaningar en mamma står inför som förälder som är distinkt från de av att vara en far. Här är hur man kan övervinna dem och höja ditt / dina barn väl.

Steg

Hur kan man vara en bra mamma. Vara stödjande, och aldrig skratta åt dina barn hobbies, intressen eller vänner.
Hur kan man vara en bra mamma. Vara stödjande, och aldrig skratta åt dina barn hobbies, intressen eller vänner.
 1. 1
  Vara stödjande, och aldrig skratta åt dina barn hobbies, intressen eller vänner.
  • Så, vill din dotter inte studera medicin och bli läkare? Bli inte arg, är detta ditt barns liv och de kan göra en del av sina egna beslut.
  • Förstå att det är okej om ditt barn tänker annorlunda från dig. Bli inte arg för att de har en annan åsikt till dig.
  • Vem bryr sig om du dotter lyssnar på hiphop och bär för mycket eyeliner? Hon är fortfarande din dotter. Och så vad om din son är kompis med en kille som talar i en rolig accent eller som har en annan hudfärg?
  • Du kanske inte gör vad dina barn gör, men det är deras beslut, inte ditt. Du har en stor inverkan på deras liv redan, du väljer vilken skola de går på, när de äter middag, hur mycket ersättning de får en vecka. Inte mer än göra det.
 2. 2
  Ha tålamod. Att vara mamma är lite utmanande ibland. Men håll huvudet kallt och försöka hålla patienten. Prova denna metod till andra problem. Håll dig lugn, förklara de praktiska skäl för att inte göra någonting, och sedan varför ni inte vill att de ska göra något.
 3. 3
  Ta ett intresse för ditt barns intressen. Om din son gillar musiken köper honom en gitarr och se honom spela. Ställ frågor, som vad är din favorit typ av musik, vad är din favoritlåt, etc. Om din dotter är intresserad av mode, ta ut henne för en shoppingrunda. Fråga henne vad hennes favorit sak om mode är. Var inte rädd att fråga bara inte vara påträngande. Även när du ringer ditt barn och de säger, "Vad!" i ett högt, arg som röst bara säga strunt och prata med dem när de inte verkar så arg. Ibland när de säger vad i en den typen av röst bör du fråga dem vad är fel. Om de säger något som betyder att du måste gå in där för att se vad fel, men ibland låta dem komma till dig.
 4. 4
  Var inte tight om pengar. Okej, så blåser pengar dag efter dag är inte det bästa att göra, men inte automatiskt säga nej till allt ditt barn frågar efter. Om du alltid säger nej och följer detta med en föreläsning om att spara pengar, kommer du bli känd som "Tight Förälder", den som aldrig köper något. Köp något litet då och då. Även erbjuda att köpa lite godis eller chips i butiken kan göra en skillnad. Då och då köpa något stort som du är säker på att ditt barn vill ha. Till exempel skulle en iPod i sin favoritfärg, eller kanske en tonåring njuta av en trevlig dator. Och vara generös vid födelsedagar, kanske köpa dem något de har antytt att de vill ha en stund. Du kan också ta ut dem till en speciell middag, se en film, och välja en fin present eller ta emot fina gåvor från föräldrarna.
 5. 5
  Se till att du är en lättillgänglig person att prata med. Testa dina svåraste att alltid vara förstående och en god lyssnare. Att veta att de kan gå till sin mamma för vänskap råd, information om puberteten, läxhjälp, eller bara en kram räcker långt för barnen. Att inte ha någon som de kan prata med kan orsaka barnen att gå i pension i ett skal, så se till att du pratar med dem om hur de känner sig regelbundet.
 6. 6
  Kunna erkänna att något du gjorde kan ha varit fel och var inte rädd för att be om ursäkt. Det kan vara svårt, men det är bättre för alla om du bara erkänna dina misstag och be om ursäkt. Det sparar alla besväret av att vara arg som att du är envis och lär dina barn att det är okej att göra misstag, liksom betydelsen av en ursäkt. Bara lugna dig själv, utvärdera situationen, bestämma vad du gjorde fel och varför. Sedan be om ursäkt och förklara hur eller varför du agerade som du gjorde. Ett bra sätt att börja kan vara: "Jag vill be om ursäkt för hur jag agerat tidigare, och jag inser att jag hade fel," då övergången till resten.
 7. 7
  Respektera ditt barns kärlek till den andra föräldern. Du ska inte vara avundsjuk på ditt barn älskar sin pappa.
 8. 8
  Slutligen, älska dina barn mer än något annat. Utan att älska dem, betyder det ingenting vad du än gör i ditt liv. Och förstå när du älskar ditt barn eller inte, på något sätt djupt i ditt barns hjärta, de kommer att älska dig för evigt när de är älskade, eller inte.

Tips

 • Stöd och älska era barn i allt de gör.
 • Var inte rädd för att lära dina barn om säkerheten av alla slag: brandsäkerhet, pistol säkerhet, hur man ska vara säker medan ensam hemma, främling fara, eller vad man ska göra om någon bryter sig in i huset. Börja här lektionerna i unga år (säg 4 eller 5). Även om det kan tyckas som en ung ålder, barnens sinnen är som svampar vid denna tid, och mer än troligt att de kommer att förstå vad du säger och kommer ihåg det lättare ju tidigare du börjar att lära dem.
 • Försök alltid att vara rättvis.
 • alltid vara där oavsett vad
 • Skapa gränser och genomdriva dem. Nej betyder nej, när du säger det, gör inte grottan såvida det inte finns en högt utvecklad debatt och logiska bevis för dig att ändra dig. Du är inte ditt barns vän, du är den auktoritet.
 • Älska dem villkorslöst, inte tvinga dem att vara som du tror att de ska vara för att förtjäna din kärlek.
 • Guide ditt barn genom problemlösning process om de behöver hjälp med sina läxor. På så sätt kommer de att lära sig att göra det på egen hand och kommer inte att bli beroende av dig.
 • Använd inte frasen, "Jag bar dig i 9 månader!" i ett argument. Dina barn kommer sannolikt inte att förstå vad du faktiskt tvungen att gå igenom, och det kommer inte att vara riktigt effektiv.
 • Om de bryter en gräns, se till att det finns konsekvenser. Låt inte dem wheedle av konsekvenserna, minimera den, eller försena det, annars kommer det inte att vara lika effektiva. Se till att deras far hjälper upprätthålla gränsen.
 • Pengar är inte lika med kärlek. Du behöver inte skämma bort dina barn att vara en bra förälder. Istället spendera värdefull tid med dem. Det är viktigt för dig att binda eftersom de kommer att växa upp snabbt. Kärlek är inte en tillgång, det är en uppskattning.
 • Spendera kvalitetstid med ditt barn. Spela boll med din son eller göra ett hantverk projekt med din dotter. Och se till att du har kul.
 • Ta ditt barn ut till museer, teater, klassisk musik och andra kulturevenemang. Även om de kanske inte gillar det på den tiden, kommer de sannolikt att vara tacksam när de är äldre att de har en mer väl avrundad bakgrund.
 • Livet är en stor lärare. Var inte för snabb med att rädda ditt barn från resultaten av sina egna handlingar om konsekvenserna inte är alltför svår.
 • Ditt barn är en individ som förtjänar respekt, inte en förlängning eller en reflektion av dig.
 • Låt dem ha lite frihet. De måste lära sig att leva och arbeta ut problemen på egen hand. Detta kommer att ge dem självförtroende och ge dem möjlighet att bli självständiga, framgångsrika vuxna. Detta är inte ovillkorlig frihet. Du ställer fortfarande gränser och gränser.
 • Alltid vara stödjande.
 • Föräldrar måste lära sina barn hur man ska vara framgångsrika vuxna. Inte rutinmässigt göra saker för dina barn att de kan lära sig att göra själva.
 • Några andra observationer från ett annat perspektiv:
 • Veta lite om musiken de gillar. Vet vem människor är som intresserar dem.

Varningar

 • När omkring ditt barns vänner, vara dig själv. Kom ihåg att du är ditt barns mamma, inte vän.