Wki

Hur bli av starar

Starar, även känd som europeiska starar, är små-till medelstora fåglar som kan leva över hela Europa, på grund av deras förmåga att anpassa sig till alla klimat. De samlas i stora flockar på tusentals och är mycket aggressiv, våldsamt försvarar sina bon. På grund av de enorma flockar, starar utgör en allvarlig säkerhetsrisk vid flygplatserna. De sänder bakteriella sjukdomar och sprida höns vattenkoppor till fjäderfä och andra djur. Bönder lider svåra förluster i djurfoder och grödor varje månad på grund av stare konsumtion och förorening. Att bli av starar är inte lätt, men du kan göra det.

Steg

Hur bli av starar. Täcka in alla tänkbara livsmedel källor, inklusive fruktträd, vindruvor, bär, majs och högar säd.
Hur bli av starar. Täcka in alla tänkbara livsmedel källor, inklusive fruktträd, vindruvor, bär, majs och högar säd.
 1. 1
  Täcka in alla tänkbara livsmedel källor, inklusive fruktträd, vindruvor, bär, majs och högar säd. Starar kommer inte stanna där det inte finns någon mat.
 2. 2
  Håll starar ur dina matare med kupolformade tak och rörformade matare. Du kan också byta frö att starar älskar med utsäde som de inte kommer att äta. Byt ut solrosfrön med safflor utsäde. Kardinaler och finkar njuta safflor lika mycket som solrosfrö.
 3. 3
  Bli av allt stående vatten i hinkar, behållare eller fågelbad tills starar gå vidare.
 4. 4
  Eliminera starar med uggla, hök och fiskgjuse ljud. Spela dessa inspelade rovdjur ljud för ungefär en halvtimme flera gånger om dagen. Börja denna praxis i början av maj och fortsätter det tills efter skörden.
 5. 5
  Använd ett rovdjur sonic motbjudande att bli av starar. Sonic repellenter avger ljud som härmar rovdjur och nödställda fåglar.
 6. 6
  Skrämma staren bort med en fågel squawker. Dessa fungerar som liknar de sonic repellerande men har ytterligare funktioner. Squawkers återge nöd rop en mängd fåglar, tillsammans med ljudet av rovdjur och sekvenser jakt.
 7. 7
  Göra täta höga ljud som mal på krukor, klappa händerna eller kvittning smällare för att befria starar. Höga ljud kan orsaka starar att sprida. Om de återvänder, upprepa processen tills de lämnar för gott.
 8. 8
  Inspektera din fastighet på en regelbunden basis för stare bon. Kontrollera din lila martin och fågelholkar, och omedelbart ta bort bon så fort du upptäcker dem. Helst ska du upptäcka boet långt innan starar lägga sina ägg.
 9. 9
  Förhindra starar från att komma in ditt hem, garage, skjul eller andra strukturer genom att fylla eller täcka alla öppningar. Installera ventilera vakter över torktumlaren vent och över alla andra luftutsläppen.
 10. 10
  Prata med din lokala myndigheterna om du har en stare problem med ett stort antal fåglar. Stadens organ kan bidra genom att fånga och flytta dessa fåglar.

Tips

 • Prova några av dessa metoder för att avskräcka starar från att vistas i närheten. Folk har haft framgång i att bli av starar utan att skada, förgiftning eller skjuta dem.
 • När du köper en Sonic myggmedel eller en fågel squawker, överväga att välja en modell som är enkel att använda med volymkontroll.
 • Starar älskar talg. För att hålla dem borta från fodret, använd en uppochnervänd talg matare. Starar äter inte upp och ner, men andra fåglar.