Wki

Hur bli av med kvalster

Liknar löss, kvalster är hudparasiter att festa på torr och infekterad hud, som orsakar intensiv klåda, smärta, skam och bli socialt utstött från vänner och familj. Skabb, den ökända smärtsamt hudåkomma, ofta orsakas direkt av kvalster. Andra kvalster, som dammkvalster, är ökända för allergier som de orsakar, några kvalster kommer spärren till dina husdjur och andra kommer att invadera din trädgård och gård. För varje typ av kvalster du möter, är en annan metod för utrotning krävs. Kemikalier kan vara användbara i ditt hem, men om de används på husdjur eller växter kan vara mycket skadligt.

Steg

Hur bli av med kvalster. Använd ett öra dropper fylld med mineralolja för öronskabb.
Hur bli av med kvalster. Använd ett öra dropper fylld med mineralolja för öronskabb.
 1. 1
  Vakuum ofta. Dammkvalster,, de vanligaste arterna av kvalster i europeiska hushåll kan lätt elimineras med hjälp av en dammsugare. Damm kvalster håla och klamrar sig fast tyger, mestadels i mattor, möbler och, ibland, kläder. Regelbunden rengöring med dammsugning eller tvättning av tyger kommer att ta hand om detta problem och lindra denna enkla huvudvärk.
 2. 2
  Använd ett öra dropper fylld med mineralolja för öronskabb. Öronskabb är extremt motbjudande skadedjur som vanligtvis lever hundar och katters öron oftare än människor. Hitta en gemensam dropper öronvax på apoteket, och fylla det med mineralolja. Applicera på hela ditt husdjur öra, i och runt insidan av den köttiga delen. Även tillämpas på området tillbaka din katt eller hund öra som conjoins deras huvud. Låt dem skaka den omkring sig - they'll förmodligen naturligt låt det rinna själva. Kanske hålla dem utanför under denna tid så att de inte spiller olja på dina möbler eller matta.
 3. 3
  Ansök svavel lotion till helheten av din kropp om du har skabb (itch kvalster). De flesta experter rekommenderar over-the-counter Lindan som en ganska icke-giftigt ämne. Rent svavel fungerar också, men är svårare att få och har en mycket skadlig lukt. Se till att du duscha ordentligt innan applicering. Rådgör med din läkare eller apotekspersonal före användning, eftersom vissa av dessa skabb behandlingar kräver ett recept på grund av sin giftighet.
 4. 4
  Införa rovdjur kvalster i din trädgård om du har spinn. Spider kvalster festa på vegetation i trädgårdar och gräsmattor, döda drivor av växter. Du kan köpa en liten koloni av rovdjur kvalster, vilket faktiskt vara till nytta för din trädgård livsmiljö. Du kan också välja att använda kemiska behandlingar, även om detta kan riskera hälsan hos dina vegetation, så rovdjur kvalster är ett enkelt giftfritt alternativ.
 5. 5
  Uppföljning ständigt för dammkvalster och öronskabb. Dessa irriterande små critters kan leva utan en värd för uppemot 6 månader eller mer, så det är svårt att någonsin verkligen döda dem. Dammkvalster, speciellt, kan gro i en matta hela tiden, men dessa är de minst förvirrande för alla kvalster, så länge du ordentligt innehåller dem.