Wki

Hur bli av med vanliga hus geckoödlor

Tycker du ibland geckoödlor vandrar om ditt hem? De är verkligen inte ett problem och kommer att hålla dina insekter och spindlar nere, men här är några tips som hjälper dig att bli av med dessa critters Skulle du vilja att göra det.

Steg

Hur bli av med vanliga hus geckoödlor. Minska insekter i ditt hem och trädgård.
Hur bli av med vanliga hus geckoödlor. Minska insekter i ditt hem och trädgård.
 1. 1
  Minska insekter i ditt hem och trädgård. När allt är att deras mat källa, om du klipper ut det, så geckoödlor bör lämna snart efter.
 2. 2
  Försök limfällor. Den platta typ, med bara den upphöjda minsta kanten. Den gecko kommer så småningom köra över det och fångas. Om du fånga den i tid, kan du hälla veg olja på fällan och släppa honom. (Det är ganska grov men.)
 3. 3
  Anslut de sätt de får i ditt hem. Kolla under dina dörrar för sprickor i dörren svep, och runt fönstren för icke-tätningsytan. Spray insektsspray frikostigt gång i månaden på alla trösklar och fönsterbrädor. Om du spraya dina externa buskar i närheten av ditt hus, bör det bidra till att minska fel och minska näringskälla.
 4. 4
  Försök med malkulor. De tros avvärja geckoödlor. Men detta är en sista utväg, som malkulor luktar mycket värre än geckoödlor. Placera en mothball på en bit tejp nära dörren inresa eller avsatser fönster. Malkulor upplösas i vatten, så placera dem utanför gör ingen nytta.
 5. 5
  Vrid ner termostaten. Om det är kallare än 65 utomhus på natten, kommer geckoödlor försöka få i ditt hus för att värma upp. Geckos föredrar varma, fuktiga områden.
 6. 6
  Om du kan fånga gecko enbart genom slapping en plastskål över den och skjuta ett papper under skålen toppen, kan du hustle gecko utanför och långt borta från ditt hem. Detta fungerar tillfälligt för små angrepp. Kom ihåg, är en kall gecko en långsam gecko, så det hjälper till att hålla ditt hus svalare.

Tips

 • Geckos gillar inte:
  • hålla huset svalare än 65 på natten
  • Insektsspray förorenade livsmedel källor
  • malkulor
  • limfällor
 • Geckos var på uppgång i Texas under sommaren 2007 på grund av ovanliga regn och fukt. Syrsor var en plåga, och gett upphov till en läcker Feeding Frenzy för geckoödlor. Snabb borttagning av syrsor från utsidan (och insidan!) I ditt hem kommer att minska gecko mat källor.
 • Geckos är nattaktiva och gömmer sig under dagen, så du kommer förmodligen stöta på ditt hus kompisar på natten.
 • WD40 Spray medan inte en miljövänlig metod kommer också att hindra dem från att komma in i din luftkonditionering (spraya runt basen av utomhusenheten).

Varningar

 • Använd aldrig malkulor när barn eller husdjur finns i hemmet. De är giftiga.