Wki

Hur att fånga en syrsa i en byggnad

Även syrsor som denna kan vara söta på nära håll, kan de skada krukväxter, möbler och kläder, om de ges fritt spelrum i ett hus. De kan också kvittra för ständiga perioder, som du kanske vet om du läser den här artikeln. Om du misstänker att ett fåtal av dessa djur har bosatt sig i ditt hem, är en lösning att squash syrsorna eller bekämpningsmedel användning. Men om du känner medlidsam gentemot buggar, eller är bara inte på humör för att städa upp cricket inälvor, här är ett enkelt sätt att fånga och släppa dina syrsor.

Steg

Hur att fånga en syrsa i en byggnad. Lokalisera cricket (s).
Hur att fånga en syrsa i en byggnad. Lokalisera cricket (s).
 1. 1
  Lokalisera cricket (s). För att göra detta behöver du ett tyst hus. Försiktigt gå från rum till rum lyssnar på den karakteristiska kvittrar. Syrsor kan vanligtvis hittas under möbler eller vitvaror och garderober. Om du däremot plötsligt aktivera belysningen i ett tidigare mörkt rum de kan vara ute i det fria.
 2. 2
  Samla de material som anges i de saker du behöver nedan. En stor, tydlig dricksglas är att föredra, så att kanten på ett säkert sätt kan omsluta cricket utan ut vidröra någon antenner.
 3. 3
  Kontrollera att cricket är ute i det fria på en mestadels plan yta. Om de är under något, kan du behöva flytta möbler eller chocka dem. Försök blomstrande en lång, smalt föremål eller svingar en ficklampa i området där cricket gömmer. Tyvärr kommer du ha förlorat överraskningsmomentet efter detta.
 4. 4
  Hukar sig bredvid cricket och placera glaset direkt över bugg, upp och ner.
 5. 5
  Sänk glaset långsamt och stadigt. Om du gör några ryckiga rörelser, kommer cricket hoppa 3:57 fot beroende på dess storlek, så stadig på handen och flytta ner sakta tills syrsan fångas.
 6. 6
  Placera papperet bredvid glaset på golvet. Skjut glaset över papperet.
 7. 7
  Krama upp papperet runt kanterna på glaset och plocka upp cricket.
 8. 8
  Ställ din cricket gratis genom ett fönster eller dörr.

Tips

 • Om du röra dig första gången, kommer cricket vara mer alert och svårare att fånga nästa gång.
 • Om cricket du försöker fånga kryper istället för att hoppa runt, kan du dra bara honom / henne på en bit papper. Sedan viker upp papperet så att han / hon inte faller ut och chuck dem ut genom fönstret eller dörren.

Varningar

 • Ibland är det enda sättet att bli av med ett cricket är att trycka ihop det. Detta kan vara en obehaglig process dock, på grund av deras köttig natur. Om du har en allvarlig cricket angrepp i ditt hus överväga att använda insektsgift.
 • Tappa inte cricket när den hoppar runt i koppen.
 • Tvätta glaset och händerna efter användning. Syrsor är kända för att bära sjukdom som orsakar bakterier som orsakar smärtsamma sår hos människor.

Saker du behöver

 • Stor dricksglas (helst klar)
 • Pappersark