Wki

Hur bli av fladdermöss

Fladdermöss är faktiskt bra att ha runt, eftersom de äter tusentals elaka buggar som. Men om fladdermöss häckar något ställe där de inte hör hemma, till exempel din vind, detta är hur du kan bli av med dem, förutsatt att du är i ett land där det är tillåtet enligt lag.

OBS: I Storbritannien är alla fladdermusarter skyddas av lagen, och det är olagligt att flytta eller störa dem. Ring en specialist om det är absolut nödvändigt att ingripa.

Steg

Hur bli av fladdermöss. Välj rätt tid på året.
Hur bli av fladdermöss. Välj rätt tid på året.

Om fladdermöss är inne i en byggnad

 1. 1
  Välj rätt tid på året. Evakuering fladdermöss under rätt säsong är avgörande för deras överlevnad och förmåga att fortsätta eliminera skadedjur.
  • Ta reda på om du arbetar med en ammande koloni. Om du tar bort de vuxna fladdermöss innan valparna kan flyga ut, kommer de att dö i byggnaden. Inte bara är detta omänskliga, men det är också opraktiskt eftersom bat slaktkroppar är svåra att hitta och bli av med. Det tar ungefär fem veckor för nyfödda fladdermöss att klara sig själva. (Använd inte malkulor inne i en byggnad,.. Mamman fladdermöss är ganska envis och kommer inte att lämna boet ljus, ljud, och vitlök inte fungerar, antingen) I USA och Kanada, faller moderskap säsongen mellan maj 1 till 31 augusti.
   • Den moderskap säsongen börjar så tidigt som i mitten av april i den sydligaste USA
   • I Indiana, är mest bat valpar födda i slutet av juni eller början av juli, så att du kan påbörja eller återuppta bat bort i mitten av augusti.
   • I Washington State, men du vill undvika bat bort i maj, juni och juli.
  • Försök att undvika att bli av fladdermöss i vintern. Fladdermöss övervintrar vanligen under den kalla årstiden, och det kommer inte finnas tillräckligt med mat för dem att överleva utanför. Om bat befolkningen decimerad, märker du antagligen fler insekter som myggor och skadedjur trädgård kommer våren.
 2. 2
  Leta införselorter. Leta efter fladdermus spillning (guano) på eller nedanför entrén. Bat spillning har små bitar av insekt skal, så de är glittrande i solskenet och smulig i strukturen, till skillnad från möss spillning som består mestadels av växtmaterial. De gör ett fantastiskt gödningsmedel.
  • Försök att undvika att andas in bat spillning. Du kan få histoplasmosis (influensaliknande symtom). Den mycket unga, mycket gamla, och personer med försvagat immunförsvar är särskilt känsliga.
  • Om du inte kan identifiera öppningarna av spillning, t.ex. om fladdermöss inte har varit där under en lång tid, titta noga för att se om de följer på natten.
  • Observera att fladdermöss i vissa regioner kan passa genom ett hål stort som en krona!
  • Detta är några gemensamma punkter för inresa:
   • Trasiga eller dåligt monterade skärmar
   • Lösa eller saknade bältros eller plattor
   • Platser där blinkande eller styrelser har lossnat
   • Platser där rör eller ledningar in byggnader
   • Om väggar möter takfoten på gavlarna av en vind
   • Om verandor fäster huvuddelen av ett hus
   • Där takkupor uppfyller taket
   • Sprickor och springor där sidospår bildar hörnen, eller på platser där den möter fönster, dörrar eller skorstenar
 3. 3
  Förhindra återinträde. När du har evakuerats fladdermöss, måste du hålla dem från att komma tillbaka i. Det finns två vägar att gå om att göra detta.
  • Utför upprepade tätningar. Efter de lämnar på natten för att mata, spika eller häfta en skärm eller bra hårdvara trasa över öppningen. Av nästa natt, bara några av dem kommer att vara borta, så du måste ta bort täckningen så eftersläntrare kan lämna för att mata (de ska vara hungriga). Fladdermöss foder vanligtvis på en mellan 24 och 48 timmars cykel, så du måste gå igenom ett par av tätningar för att bli av med hela kolonin. Detta kan vara ganska tidskrävande om det finns många öppningar i hela byggnaden, som fladdermöss vanligtvis inte kommer att använda alternativa utgångar.
  • Använd enkelriktade enheter. Detta är vad proffsen använder. När alla fladdermöss är borta, är anordningarna avlägsnas och hålen är permanent förseglade. Du kan köpa en-vägs apparater, eller gör din egen från nät, PVC-rör, eller tomma caulk containrar.
   • Gör en enkelriktad enhet av netting. Täck öppningen med plast eller lätta, flexibla nät med 1/6 tum (0,4 cm) mesh eller mindre, men bara fästa den längs toppen och halvvägs ner på sidorna. Det bör omfatta från 18 till 24 inches (46 till 61 cm) under den nedre kanten av öppningen. Upprepa för alla öppningar. Håll nettning på plats under minst fem till sju dagar för att se alla fladdermöss har lämnat. Sedan permanent försegla öppningarna med silikon fogtätning, täta uppbackning stång, hårdvara duk, eller tunga nät.

Om fladdermöss är utanför

 1. 1
  Använd malkulor. Placera en kopp i malpåse i mitten av en liten fyrkant av ost trasa (ca 5 "x5"). Bind den för att skapa en säck. Knyt säcken till området där fladdermöss häckar (medan de är borta). Lukten kommer att avskräcka dem från att bygga bo där. Du kanske måste göra det mer än en gång, men eftersom fladdermöss tenderar att återgå till gamla boplatser.
 2. 2
  Använd aerosol hund eller katt motbjudande. Spraya det på den plats där fladdermöss hänga ut, men gör det under dagen när fladdermössen är inte runt.
 3. 3
  Häng mylar ballong eller remsor av aluminiumfolie i de sovande områden och tillåta dem att röra sig i vinden.

Tips

 • Skopa upp alla fladdermöss som du hittar på golvet med en spade eller skyffel. Ta det utanför. Om du inte riva det, det är nog sjuk. Fladdermöss är inte mer benägna att bära rabies än någon annan skogsmark varelse. Du bör vara försiktig när du hanterar skogsmark varelse.
 • Försök inte att fånga fladdermöss. Det kommer att bli svårt, och de kan bita dig. Plus, det finns ingen garanti att du får dem alla. Några av dem kan gömma sig i väggarna, eller andra sprickor där du inte kan komma åt dem.
 • Ultrasonic enheter är ineffektiva mot fladdermöss.
 • Att sätta upp en fladdermus hus kommer inte dra fladdermöss borta från ditt hem eller andra oönskade fläckar. Men, det ska ge dem en plats att bo när du har förseglats i byggnaden, så att de håller sig runt ditt hem och fortsätta äta insekter.

Varningar

 • Använd inte bekämpningsmedel. Vissa arter av fladdermöss är utrotningshotade. I vissa områden, använda bekämpningsmedel för att bli av fladdermöss är olagligt. Det finns andra sätt att bli av med dem, och vart de än går, kommer de äter insekter och skadedjur trädgård, och de ska gödsla med guano (deras avföring).
 • För att vara effektiva inomhus, måste den aktiva ingrediensen i malpåse, naftalen, användas i så stora mängder att det utgör en betydande hälsorisk för människor.
 • Försök inte någon av dessa åtgärder i Förenade kungariket. I Storbritannien alla fladdermöss är strikt skyddade och det är ett allvarligt brott att störa sin vila och områden avel.