Wki

Hur man rengör ett duntäcke hemma

Duntäcke är en mysig och varm komplement till alla sängkläder ensemble, men som allt annat de kan bli smutsig och måste rengöras. Medan de flesta kan ha en etikett som anger att ha det professionellt rengjorda, här är hur man rengör ett duntäcke hemma. Med bara några få enkla steg kan din tröstare ser så gott som ny utan att betala en rejäl avgift på kemtvätten.

Steg

Hur man rengör ett duntäcke hemma. Om inte nedsmutsade, professionellt rengöra duntäcken gång varannan år.
Hur man rengör ett duntäcke hemma. Om inte nedsmutsade, professionellt rengöra duntäcken gång varannan år.

Del ett: prepping och tvättning

 1. 1
  Om inte nedsmutsade, professionellt rengöra duntäcken gång varannan år. Det är onödigt att städa duntäcken mer än detta. Som mest, rent duntäcken en gång om året.
 2. 2
  Ta ditt duntäcke från sängen och kolla upp det för alla lösa fjädrar, revor och fläckar. Reparera tårar med en nål och matchande tråd. Spot-Rengör alla fläckar du ser.
 3. 3
  Överväg att använda en stor frontmatade tvättmaskin. Om din tvättmaskin hemma är toppmatad och har en omrörare i mitten av maskinen, överväga att gå till en tvättomat för att tvätta ditt duntäcke. Den agitator i mitten av maskinen kan sätta onödig stress på Hjälparen.
 4. 4
  Förvandla din bricka till den känsliga cykeln och din vattentemperaturen värmas. Lägg ett milt tvättmedel, och blekmedel om din tröstare är vit. Det är säkert att lägga bleka även om etiketten avskräcker det.
 5. 5
  Lägg ditt duntäcke till tvättmaskinen när vattnet har fått en chans att agitera för en minut eller två. Detta tillåter de rengöringsmedel som att blanda med vatten. Se till dränka Hjälparen fullständigt i vattnet och att jämnt fördela den runt omröraren.
 6. 6
  Använd sköljningen två gånger för att se till att allt rengöringsmedel tas bort. Det är bättre att vara säker än ledsen. Innan Hjälparen träffar centrifugeringen, pressa en del av vattnet ur den. Detta kommer att underlätta processen och garantera säkerheten för tvättmaskinen.

Del två: torkning

 1. 1
  Lasta din duntäcke från brickan när tvättprogrammet är färdigt. Din Hjälparen ser platt och om det är vitt, kan det se missfärgad eftersom fjädrarna är våta.
 2. 2
  Placera din duntäcke i torktumlaren och använda den inställning som är färgen lämplig. Vita täcken, som kläder, kan torka på ett högre värmeläge, även om det är lämpligt att hålla sig med en lägre värmeläge ändå.
 3. 3
  Toss torktumlare bollar, en kanfasgymnastikskodesign skor utan skosnören, eller sock-täckta tennisbollar i torktumlaren tillsammans med Hjälparen. Någon av dessa punkter kan hjälpa till att bryta upp klumpar och ludd Hjälparen när det torkar. Tryck på "Start".
 4. 4
  Kontrollera din duntäcke regelbundet för att se till att det torkar ordentligt. Torkningen kan ta flera timmar. Detta är en bra tid att fluff det liksom.
  • Håll upp Hjälparen regelbundet och kontrollera om klumpar av nedåt. Detta innebär att det fortfarande är fuktig och kommer att behöva längre i torktumlaren.
 5. 5
  Ta din tröstare ur torktumlaren när det är torrt, fluff ut, och placera den tillbaka på din säng. Hela torkningsprocess kan ta allt från 4 till 12 timmar, beroende på den använda värmeinställning.
 6. 6
  Undvik line torkning. Linje torkning rekommenderas inte (det kan främja mögel), men det kan göras om du tänker på linjen torkning först och sedan fluffa och torkning ned Hjälparen upp i torktumlaren efteråt.

Tips

 • Se till att inte rengöra ett duntäcke för ofta eftersom det kan bryta ner fjädrarna. Alternativ till att tvätta ditt duntäcke köper en torr-ren kit för din torktumlare och använda ett påslakan för att skydda sängkläder.
 • Innan lagra ditt duntäcke bort, se till att den är helt torr så att den inte mögel. Förvara den på en sval, väl ventilerad garderob.

Varningar

 • Kontrollera om du rengör ett duntäcke hemma att din tvättmaskin och torktumlare kan hantera kapaciteten. Om du är Hjälparen är för stor för någon, kan du förstöra din tvättmaskin och torktumlare eller Hjälparen.

Saker du behöver

 • Milt tvättmedel
 • Bleach (om tillämpligt)
 • Torktumlare bollar, kanfasgymnastikskodesign eller tennisbollar