Wki

Hur man gör krokar och hängare från gamla bestick

Över tiden är det inte ovanligt att hitta dina bestick låda fylld med några oddments som är ganska men som misslyckas med att matcha resten av bestick. Om du har goda minnen av bestick eller bara älskar design, kan du hitta en bra ny användning för dessa herrelösa bitar genom att vrida dem i krokar för någon del av ditt hus. Oavsett om det är gafflar eller skedar, kan de vara böjd i en krok form och fäst på väggen, bokhyllor eller andra områden och kommer att vara stark nog att hänga rockar, hattar, väskor och vackra bilder.

Steg

Hur man gör krokar och hängare från gamla bestick. Utrota några coola bestick.
Hur man gör krokar och hängare från gamla bestick. Utrota några coola bestick.

Välja bestick

 1. 1
  Utrota några coola bestick. Kontrollera dina lådor för ensamma bitar av bestick eller bestick eller använda reservdelar från apparater som har många bitar. Om du inte har intressanta mönster hemma, rota igenom försäljnings papperskorgar i varuhus eller butiker köksutrustning. För ännu roligare om, prova antikvitet, sparsamhet och begagnade butiker posten för äldre, mer eklektiska fynd - i själva verket kommer dessa redskap har ofta en rad härliga mönster och präglingar som kommer att lägga stil till ditt hem inredning. Ett annat ställe att leta efter intressanta bestick är online, kolla auktionssajter och sajter som Freecycle. När du väljer bestick, här är några viktiga saker att tänka på:
  • Besticken ska vara all metall - plast, semi-plast, trä eller andra ömtåliga / icke-böjbara bestick kommer inte att fungera.
  • Använd bestick i gott skick. Undvik att använda bitar som är fjällning eller dåligt färgade. De riskerar att förringa din inredning.
  • Om bestick verkar svag, använda om för en annan farkost syfte. Besticken måste tåla att böjas in i sin nya form.
  • Om du planerar en rad krokar (t.ex. för en kappa hängande utrymme), kan olika mönster ser lika elegant som matchar dem. I själva verket kan de mönster visa sig vara mer intressant blandas ihop.
  • Väva en historia i besticken du väljer. Till exempel, istället för att låta din mormors gamla uppsättning bestick att samla damm vid lagring, använd dessa bitar (kanske med din familjs tillåtelse) att bli din hängare konst.
 2. 2
  Bestäm vad varje bit av bestick kunde vändas in i form av krokar. Storleken och robusthet i besticken kommer att avgöra lönsamheten för sin ändhake syfte. Till exempel bör teskedar hålla endast lätta föremål såsom nycklar, hättor bebis eller hundens koppel. Å andra sidan, kan full storlek gafflar och skedar kunna ta vikten på en kappa eller påse, beroende på hur du fäster dem. Att välja en av de metoder som föreslås nedan, matchar bestick till metoden. Självklart är du också fri att experimentera med din egen inställning till att göra krokar.

Säkerhet och verktyg

 1. 1
  Bär lämplig skyddsutrustning vid böjning och borrning bestick. Du arbetar med metall och om den placeras under stress och en del av det kastar ögat framåt, riskerar du att förlora ett öga. Det rekommenderas att du bär ögonskydd (skyddsglasögon eller skyddsglasögon) och även handskar när du hanterar och borrning bestick.
 2. 2
  Välj bra verktyg att arbeta med. De verktyg som behövs är grundläggande:
  • Böja besticken: I vissa fall kommer du att kunna böja bestick med din egen styrka. I andra fall, behöver du hjälp av ett annat objekt för att utöva påtryckningar. Objekt som kan hjälpa innehålla: en gummihammare, hammare, fiske tråd, skruvar och / eller en vice grepp.
  • Borren: Borren bör vara lämplig för borrning genom metall - vissa övningar är utformade specifikt för att göra detta. Be att låna en från en vän om du inte redan har ett.
  • Avbitare: I vissa fall kan dessa komma till hands.
  • Vice grepp: Detta kan vara praktiskt för att hjälpa till att hålla bestick pusselbiten på plats för böjning.
  • Skruvar: För att fästa på väggen, trä eller annat används föremål.
  • Flytande spikar (industriell styrka lim): Om du inte vill ta itu med att borra hål, prova flytande naglar. Detta kan vara tillräckligt stark för att fästa bestick krokar till olika ytor - se till att kontrollera produktens instruktioner först.

Projekt ett: tesked nyckel hängare

 1. 1
  Välj tre teskedar som du gillar.
 2. 2
  Hitta en liten träbit. Veden kan vara en enkel rektangel eller du kan välja en design, såsom ett djur, blomma eller hus. Bitar av trä redan skuren i sådana former kan hittas i hantverk butiker. Du kanske gillar att måla en design på virket innan du tillsätter sked krokar.
 3. 3
  Böj försiktigt handtaget slutet av första tesked runt mitten av handtaget. Böj till en U-form, men inte för mycket - lämna svansen av handtaget pekar mer utåt än tillbaka mot sked.
 4. 4
  Upprepa med de återstående två skedar.
 5. 5
  På träbit, markera tre lägen även för att placera de böjda skedar.
 6. 6
  Med borrmaskin, göra ett hål i varje tesked bara vid basen av huvudet, toppen av handtaget. Sedan borra skruven i träet, genom handtaget, rikta noga med varje markerad plats på träbit. (Eller använd flytande naglar om du inte borra.)
 7. 7
  Bifoga hängande / montera krokar på baksidan av trä och använd fiske tråd / tunnplåt tråd för att göra en hängande tråd. Häng nära den främre eller bakre luckan för att underlätta att hitta dina nycklar. Nycklar gled över hakarna på samma sätt som någon tangent hängarkrok.

Projekt två: kök krokar

Dessa krokar är bra för hängande föremål såsom ugn vantar, grytlappar, slevar, anteckningar på ett snöre, en annan köksutrustning som har förmågan att hängas på en krok.

 1. 1
  Hitta några fasta, kvalitet skedar eller gafflar. Du kan även blanda dem.
 2. 2
  Böj skedar eller gafflar till en krok form. Böj handen från runt mitten för att bilda en liten U-form krok. Håll kroken något utåt - inte trycker för långt tillbaka mot bestick.
  • Oavsett om du böjer mot framsidan av gaffeln eller skeden, eller bort från det, beror på vad du föredrar för det slutliga utseendet, liksom huruvida basen av bestick har ett monogram som du vill visa. Om du böjer inför framsidan av sked eller gaffel, kommer ett monogram i botten av handtaget döljas, medan om du böjer kroken mot baksidan av gaffeln eller skeden kommer monogram synas tydligt på utsidan av kroken. Detta är mycket bättre där du vill att monogram till funktionen.
 3. 3
  Välj en bra plats att fästa krokarna. Krokarna bör placeras för enkel användning, som t.ex. nära spisen, ovanför en arbetsyta, över diskbänken, etc.
 4. 4
  Med borrmaskin, göra ett hål i gaffel eller sked precis vid basen av huvudet, toppen av handtaget.
 5. 5
  Borra ett hål i väggen. Fäst varje plastsked krok med en skruv. (Eller använd flytande naglar om du inte borra.)
  • Skjut en liten skruv eller spik genom hålet och centrera biten på ytan eller väggen. Du kan använda en penna för att placera ett litet hål på ytan innan den skruvas in för att säkerställa att du monterar den på rätt plats.

Projekt tre: brevpapper pick-me-up

Detta är ett bra sätt att använda pinnarna på gaffeln för att hålla gem, klipp bindemedel och att hålla någon herrelösa brevpapperobjekt på plats, om det behövs.

 1. 1
  Välj kvalitet gaffel.
 2. 2
  Böj basen av gaffeln i en liten U-form krok, hålla svansen något inför utåt. Böj mot framsidan av gaffeln, inte dess baksida.
 3. 3
  Hitta en lämplig plats att fästa gaffeln på väggen ovanför skrivbordet. Alternativt kan det vara bättre fäst på en bokhylla eller ett annat objekt i närheten eller på skrivbordet, till och med på skrivbordet själv.
 4. 4
  Med borrmaskin, göra ett hål i den gaffel bara vid basen av huvudet, toppen av handtaget. Borra ett hål i väggen. Fäst med en skruv. (Eller använd flytande naglar om du inte borra.)
 5. 5
  Använd. Gem och andra diverse föremål brevpapper kan träs över pinnarna för säker förvaring, medan kroken kan användas för att hänga dina USB-minnen och andra objekt från.
 6. 6
  Färdigt.

Tips

 • Det är mycket lättare att borra din skruv monteringshål, INNAN, du böjer utensil.Doing så, har du inte den fällbart handtag delen av din krok, i vägen för borrens kropp. (Vilket lätt kan leda till "att göra dig borra i en vinkel ", för att undvika borren slår den böjda kroken.
 • Många gafflar, knivar och skedar har en rundad som handtag, vilket kan leda till att ditt borr, "resa" från din tilltänkta placeringen. Innan borrning, lägg en liten strecksatsen i ditt redskap med hjälp av en hammare och antingen ett "center punch" eller ens använda en spetsig spik kommer work.This små strecksatsen kommer att ge din borr en plats till centrum själv, eftersom det börjar borra och det kommer inte "gå" eller "resor" nästan så lätt.
 • Om du vill måla krokar och hängare, använd rostfri sprayfärg.
 • Du kan behöva vidta särskilda försiktighetsåtgärder om du planerar att använda krokarna i utomhusmiljö såsom ett utomhus äta område, eller om du bor i en fuktig miljö. Applicera anti-rost eller vanära produkter på bitarna för säkerhet och för att bibehålla integriteten av bestick.
 • Böj och kombinera olika bitar av bestick tillsammans för att skapa en unik design. Blanda en sked och en gaffel tillsammans för att utforma en flerdimensionell stycke t.ex. ett gem caddie kombinerat med en anteckning korthållare. Använd flytande lim eller en blåslampa för att forma och kombinera bitarna.
 • Använd ett dekorativt band i stället för en fiske tråd att hänga krokar.
 • Du kan också använda gamla plast skedar som kan böjas med hjälp av lite värme i mitten av hanteringen och sedan låta den svalna, efter att du har böjda dem till önskad position. Plast skedar är också bekväm och säker att borra efter jämfört med stål skedar.

Varningar

 • Var noga med att inte av misstag snatta bitar av vardagliga bestick som du fortfarande behöver - oböjliga dem kommer inte tillbaka dem till deras ursprungliga form eller styrka!
 • * Vara säker, att greppa din plastsked mycket tätt, (med skruvstäd grepp, eller ens placera i en skruvstäd), innan du börjar borra dina hål! En borr kan "fånga", speciellt när du börjar borra, och det kan vända ditt redskap till en mycket snabb, roterande och farlig bit metall!
 • Var försiktig under upphettning plastskedar som överdriven värme eller överexponering kan orsaka dem att smälta bort. Rör inte elden utan värma upp dem när de är på ett avstånd från elden.