Wki

Hur att bygga din egen lilla däggdjur fälla

Även om det är enklare och betydligt mer humant att köpa ett bra djur fälla, några die-hard gör-det-själv-typer föredrar att bygga sina egna. Hemmagjorda fällor har många nackdelar, och en kommersiell fälla är ett bättre alternativ för nästan vem som helst.

Steg

Hur att bygga din egen lilla däggdjur fälla. Gör två helt plana 1'frames av antingen plywood eller raka pinnar (hopbundna).
Hur att bygga din egen lilla däggdjur fälla. Gör två helt plana 1'frames av antingen plywood eller raka pinnar (hopbundna).
 1. 1
  Gör två helt plana 1'frames av antingen plywood eller raka pinnar (hopbundna)
 2. 2
  Gör fyra y-formade pinnar, ca 16 "(inte inklusive Y del av pinnar)
 3. 3
  Gör ett gäng mer en "raka pinnar.
 4. 4
  Placera en ram på marken där du djuret fångas.
 5. 5
  Använd fickkniv till whittle den raka änden av varje y-formad pinne till en punkt.
 6. 6
  Skjut försiktigt in den spetsiga änden av var och en av dessa pinnar i marken på insidan av hörnen på ramen på marken, så det är ungefär 12 "mellan marken och botten av varje Y av varje pinne.
 7. 7
  Vänd dessa pinnar så att om du drog en linje diagonalt över torget, skulle linjen gå direkt mellan de två stiften på Y (med andra ord, är Y diagonal till hörnet av torget).
 8. 8
  Placera den andra ramen på toppen av enheten, så att den vilar på fyra y s.
 9. 9
  Bind varje hörn av ramen till Y är det ovanpå.
 10. 10
  Placera och knyt fot långa pinnar vågrätt ovanpå ramen.
 11. 11
  Gör samma sak med de flesta av de andra pinnar på 3 av sidorna av aggregatet för att bilda väggar.
  • Se till att resten av mul-långa klubbor är lätt och ganska tunna, så de kommer att vara lätt för djuret att skjuta (du får vad det innebär när fällan är klar).
 12. 12
  Knyt upp i varje återstående pinne till den övre ramen på sidan som ännu inte har en vägg, så att botten av varje pinne är inne i fällan på botten av ramen, så att du enkelt kan sätta in handen i fällan, men om du försöker att dra på en pinne, kommer den att fastna på bottenramen.
 13. 13
  Lägg bete (jordnötssmör fungerar bra för gnagare) inuti fällan i ett av de bakre hörnen och din fällan är klar. Sedan bara satt tillbaka och vänta på att djuret du fånga.

Tips

 • Djur är mycket känsliga för lukten av människor. När du gör din fälla handskar och försöka hålla lukten från fällan.
 • Att försöka hålla den mänskliga lukten borta från sätta något på toppen som jordnötssmör. Försök bara sprida en tesked jordnötssmör på toppen! PS hoppas att detta hjälper.

Varningar

 • Såra vissa djur är mot lagen i många stater och länder.
 • De flesta fälla planer som kan åstadkommas genom outbildade fälla artister är farliga för djur och opålitlig för trapper. Hemlagad box fällor, kan fällor, snara fällor, etc. är alla otillräckliga för att fånga små till medelstora däggdjur. Även fångstgropar fungerar inte bra: vad händer efter det att djuret faller i hålet? Hur hämtar du och transportera den?

Saker du behöver

 • rulle snöre
 • fickkniv
 • Y-formade pinnar
 • Plywood
 • Många raka pinnar