Wki

Hur att fånga en fladdermus i ditt hus

Fladdermöss ska inte flyga genom ditt hus, och djuret kan vara sjukt. Om BAT har haft kontakt med en person eller husdjur, eller om fladdermusen var närvarande i rummet av en sovande person, bör bat fångas och ges till regeringstjänstemän för rabies testning. Om du väljer att låta bat fly, kan du behöva efterbehandling exponering rabies.

Steg

Hur att fånga en fladdermus i ditt hus. Ta hand med händerna direkt.
Hur att fånga en fladdermus i ditt hus. Ta hand med händerna direkt.
 1. 1
  Ta hand med händerna direkt. Bär läderhandskar för att skydda mot rabies. Öppna din dörr eller fönster. BAT är ute efter en väg ut. Öppna en dörr och lämna det öppet för att ge den flygande fladdermus en tydlig väg. Bat kan känna den friska luften och flyga ut ur ditt hus.
 2. 2
  Låt bat att landa. Håll dig ur vägen och titta för att det ska landa.
 3. 3
  Plocka upp bat vid behov. Om bat landar lite, kasta en handduk försiktigt över baken. Det kommer inte att kunna ta fart igen. Handduken bör omfatta bat utan att orsaka skada.
 4. 4
  Skopa upp handduken. Håll bat förpackade inuti. Du bör räkna med att höra klickande ljud när BAT är rädd. Det är bäst att anta att fladdermusen kan försöka att bita igenom handduken, så ta på handskar eller ugn vantar för att vara säker.
 5. 5
  Coax bat ner från höga platser. Om bat landar högt på din vägg eller tak, placera en kaffe burk eller plastbehållare över bat. Skjut locket på behållaren försiktigt mellan bat och väggen. Förvaras så nära väggen som möjligt. Kläm inte bat.
 6. 6
  Bär handduk eller containern utanför. Ställ fångade bat på marken en bit från ditt hus. Stäng din dörr så att fladdermusen inte av misstag flyger in igen.
 7. 7
  Ta bort handduken eller containern noga, så att du kan se baken på marken. Gå bort och titta. Bat kommer att försöka några humle, då blir luftburna. Fladdermöss har vissa svårigheter att lyfta från marken.
 8. 8
  Hjälp bat om det verkar trött. Om BAT är för trött eller rädd för att ta bort, kan du placera den nära ett träd. Bat kommer klättra upp i trädet där det kan falla in i flygningen.
 9. 9
  Ta hand med händerna direkt. Du bör ha en läder handske. Kläm inte för hårt. Placera bat på en trädstam. Det kommer att gripa tag i bark och klättra bort.
 10. 10
  Öppna dörren, lämna veranda ljus på, släcka lamporna i rummet, och gå till slutet mittemot dörren att skrapa på botten av något som en tom yoghurt behållare. Ljudvågorna kommer att hjälpa bat se konturerna av dörren och det kommer att flyga ut på egen hand. Bat var nog bara jagar fel när den flög in i huset.

Tips

 • De flesta hus fladdermöss är brun. De har extremt vassa små tänder. De använder sina tänder för att äta insekter. Fladdermöss i ditt grannskap kommer att minska insekten befolkningen. Bygg bat hus i närheten.
 • En tennisracket är ett lämpligt verktyg för att fånga en i flykten, men använd försiktigt, sedan placera en tom havremjöl behållaren över bat, glida över racket försiktigt tills bat är inne och säkra locket med några hål petade in den.
 • Fladdermöss inte bygga bon i håret. En sjuk eller förvirrad fladdermus kan råkar stöta in i ditt huvud. Det är önskvärt att du och fladdermusen.
 • Du kanske vill blöta handduken innan du kastar den över bat.
 • Ett basebollträ kommer skada eller döda bat. Vänligen använd inte detta under några omständigheter.
 • Ett fisknät är olämpligt att fånga en fladdermus. Bat kan passa genom den stora väven. En fjäril nätet är ett bra val.
 • Fladdermöss kan ange ditt hus genom mycket, mycket små sprickor i ditt tak, skorsten, öppen spis, ugn, vind, ventilationsöppningar eller fönster. Den troliga inträde är genom lösa områden i din bjälklaget, i kanten av ditt tak. När en fladdermus är i ditt hus, är det osannolikt att de kommer att tycka att liten spricka igen för att avsluta.
 • När du försöker att fånga den, är en bra lösning för att få in det i ett område. Om du vet att BAT är inte i ett sovrum, låsa dörren så att den inte kan flyga dit. Genom att göra detta kan du få slagträ i ett rum där det inte kan flyga iväg till andra delar av huset.
 • Ta några husdjur för att minska risken för dem att komma i kontakt med bat, eller orsakar mer stress till bat.

Varningar

 • Bat spillning, guano, kan växa en svamp som kan infektera en människa. Histoplasmos uppstår när mögelsporer är inandning. Symptomen är som lunginflammation och kan leda till mycket allvarliga komplikationer, döden. Detta problem är inte troligt att inträffa bara för att du ser en fladdermus i ditt hus. Om du har en fladdermus koloni i ditt hus, bör du ha fladdermöss bort och vila området saneras.
 • När du försöker få en fladdermus att lämna på egen hand, stänga av allt som gör ljud. De "se" ljud. Starka ljud (t.ex. musik) förväxlar ofta fladdermöss. Stänga av allt som gör ljud (inte bara TV och radio, men klockor och andra enheter) kommer att gå långt i att hjälpa bat hitta sin egen väg hem.
 • Rabies är 100% dödlig om den inte behandlas, men 100% kan förebyggas. Vänta inte tills du har symptom, då kommer det att vara för sent!
 • I Storbritannien finns det Wildlife and Countryside Act 1981 - som skyddar fladdermöss och deras tillhåll i Storbritannien, vilket gör det olagligt att döda, skada eller störa en fladdermus och detta inkluderar blockering upp några ingångshål de kan tänkas använda. Om du behöver hjälp, kontakta The förtroende Bat Conservation.
 • En mycket liten andel av fladdermöss kan ha sjukdomen rabies. En infekterad fladdermus stöter väggar, möbler, människor och föremål eller är oförmögen att flyga. Undvik en fladdermus på marken. Rabies kan överföras genom att bita.
 • Rabies från fladdermöss är den vanligaste orsaken till mänskliga rabies. Människor är ibland lite när de sover och är inte medvetna om bettet. Bett från fladdermöss kanske inte syns nästa morgon. Om en fladdermus finns i ett rum med en sovande person, kontakta din läkare.