Wki

Hur bli av larver

Om din gräsmatta har stora bruna fläckar och kan dras upp som ett plåster, så har du skador grub mask. Dessa larver är larver av japanska skalbaggar. Japanska skalbaggar är vilande under vintern, och lägger sina ägg i mitten av juli. I augusti, den grub maskar börjar röra på ytan av din gräsmatta. På så äter de rötter ditt gräs. För att förhindra att detta händer, bör du behandla det drabbade området direkt efter skalbaggarna lägger ägg.

Steg

Hur bli av larver. Håll din gräsmatta lång.
Hur bli av larver. Håll din gräsmatta lång.

Förebyggande behandling

 1. 1
  Håll din gräsmatta lång. Skalbaggar gillar inte lägger ägg i högt gräs, så att hålla din gräsmatta minst två inches lång förhindrar larver.
 2. 2
  Over-utsäde din gräsmatta. Om du gör det på våren och hösten, gräset med vara för tjock för att vara attraktiv för de flesta skalbaggar.
 3. 3
  Gödsla gräsmattan. Gör detta på både hösten och våren. Om möjligt, lager döda löv över gräsmattan för vintern.
 4. 4
  Vatten sparsamt. Grub ägg kräver fukt för att kläckas. Om du måste vattna din gräsmatta, ge det en hel del vatten då och då istället för lite varje par dagar.
 5. 5
  Behandla din gräsmatta. Detta bör göras under de första två veckorna i juli med produkter som innehåller imidakloprid eller halofenozide. Dessa kemikalier kommer att förgifta larver och döda dem när de kläcks. Merrit är en sådan produkt.
 6. 6
  Applicera produkten enligt anvisningarna på förpackningen.
 7. 7
  Om du vill ha ett mer ekologiskt alternativ, försök sedan:
  • Milky Spore. Detta är ett miljövänligt sjukdom som kommer att ta död på de japanska skalbaggar. Du måste använda den under våren, sommaren och hösten för två år. Detta kommer att försäkra att din gräsmatta är "smittad" och kommer att förbli så i minst tio år. Observera att vissa larver är inte behandlingsbara med Milky Spore och kräver en Merrit ansökan.
  • Nematoder. Dessa är små maskar som frigör bakterier i jorden som är dödligt för gräsmatta larver.

Kurativ behandling

 1. 1
  Behandla på våren (från mars till mitten av maj) eller hösten (1 september - 1 November)
  • För behandling i höst, är Dylox mest effektiva.
  • Karbaryl och triklorfon kommer att arbeta i båda säsongerna. Men de larver sluta mata i slutet av maj, varefter läkande produkter inte längre är effektiva.

Tips

 • Japanska Skalbaggar lägger bara sina ägg i soliga områden.
 • Inte bara göra de larver göra skada på din gräsmatta, men många djur äter larver. Genom att låta larver att stanna kvar i din trädgård, kanske du upptäcker att det kommer att öka tendensen hos skunkar och tvättbjörnar för att komma till din gård.
 • Merrit är bara effektivt för tre månader. Motstå frestelsen att använda det för tidigt.

Varningar

 • Se till att tillsätta vatten till produkten.
 • Följ alla anvisningarna på förpackningarna när du använder någon produkt för din gräsmatta.

Saker du behöver

 • Spridare