Wki

Hur samla daggmaskar

Att gå på den stora tid fisketur snart och har inget bete? Vill du ha en bättre trädgård och några gratis organiska gödselmedel? Daggmaskar är ett bra sätt att fånga fisk eller befrukta en trädgård. Om du undrar om hur att fånga dessa missfoster, läs på!

Steg

Hur samla daggmaskar. Den gammeldags sätt för att få dessa små killar är att gräva upp dem själv!
Hur samla daggmaskar. Den gammeldags sätt för att få dessa små killar är att gräva upp dem själv!

Metod 1-grävning

 1. 1
  Den gammeldags sätt för att få dessa små killar är att gräva upp dem själv!
 2. 2
  Först, förbereda dig att bli rörigt när du är i trädgården. Skaffa ett par bra handskar kvalitet trädgård för att hålla jorden bort dina händer (och i fall det finns några taggiga ogräs där ute). Det skulle också vara klokt att klä in några gamla kläder som du inte har något emot om de är smutsiga. Om du har långt hår, skulle ett bra förslag vara att dra den tillbaka så ingen jord kommer att få in det. Och sist, stövlar eller trädgården.
 3. 3
  Nästa, ta de nödvändiga materialen. Du behöver en behållare för att lagra dina maskar i, och en spade. En tom kaffe kan borde göra susen. Se till att skära lufthål i plastlocket så maskarna kan få luft.
 4. 4
  Gå ut i din bakgård eller trädgård. Det skulle vara bäst att göra detta på natten i stället för dagen. Worms älskar svala, mörka platser och kvällen är ganska bra för maskar.
 5. 5
  Gör inte stampa runt eller springa. Worms har inte ögon, men känner av vibrationer i marken och om de känner att du stampa runt, de kommer jet. Du vill inte det. Prova att ta små, mus-liknande steg så det inte kommer att skrämma bort dem.
 6. 6
  Börja med att gräva upp lite jord. Maskar lever djupt i marken så du måste gräva ett ganska djupt hål för att få ut dem.
 7. 7
  Spot ett. För att göra detta, bör du se en liten rosaröda sak hasar runt och försöker fly. När du gör upptäcka en mask, det enklaste sättet att dra dem ur marken är att spela ett litet spel för "dragkamp" med dem. Daggmask kroppar har speciell klo-liknande borst kallas "setae" som de använder för att hjälpa dem grepp och gräva i jorden. De är starka varelser på grund av dessa borst så måste du sätta upp en bra kamp.
 8. 8
  Börja med att ta tag tag i masken så gott du kan och se till att du har ett ganska bra grepp om det. Det kommer att försöka dra bort från dig i marken samtidigt vickar våldsamt, men ändå hålla ett tag i det. Efter ungefär en minut eller två, kommer masken ger så småningom upp, så att du kan dra ut det ur marken och in i behållaren.

Metod 2-dammoln

 1. 1
  Någonsin gå utanför efter en bra åska och se dessa små killar invaderar din uppfart? Efter regnet är en stor och bra sätt att samla daggmaskar upp på ett kick!
 2. 2
  Daggmaskar syns på ytan efter häftiga regn stormar översvämma jorden därför att, trots behöver en fuktig miljö för att tillåta diffusion av gaser inom deras hud membran, där marken blir mättad de börjar drunkna. Daggmaskar kommer också till ytan vid regn att para sig. På så sätt kan de torkar inte ut i solen, men stanna fuktig. För att skydda sig, fly de till ytan, men om marken är hård, kan de senare bli strandsatta och dö av exponering. Det är därför de ses på platser som uppfarter efter en storm.
 3. 3
  Först måste du vänta tills du har en bra storm.
 4. 4
  Efter stormen är helt över, gå utanför (igen, skulle kväll fungera bäst) med en container och några plasthandskar (ifall du inte gillar känslan av masken slem hela händerna.)
 5. 5
  Ta en ficklampa och leta efter dem i din uppfart eller parkeringsplats. Beroende på vilket klimat du bor i, ska de vara överallt. Grab upp dem och lagra dem in i behållaren.

Metod 3-gasningen

 1. 1
  Om du har en primped och perfekt gräsmatta, då denna metod är inte precis något för dig. Men om du är en av de människor som bryr sig mindre om vad som händer i ditt gräs, då gå för det! Gasbildning maskar ur sina hem är förmodligen den sista fördelen du ska försöka, men det fungerar.
 2. 2
  Börja med att köpa en låda torr senap, eller en flaska tabasco sås.
 3. 3
  Sedan, börja med att blanda senap eller tabasco sås med vatten i en liten skål och rör om väl tillsammans. Den fräna doften av senap eller Tabasco sås kommer att bry maskar och skicka ut dem i sina hem.
 4. 4
  Nästa, gå ut på gräsmattan och lätt duggregn vätskan på din gräsmatta. Bara göra detta på natten eftersom oavsett om det görs i dag, kommer de inte komma ut.
 5. 5
  Vänta en stund och gå tillbaka utanför med en ficklampa och leta efter dem krypa längs gräsmattan.

Korrekt förvaring för daggmaskar.

 1. 1
  Så, nu när du har avrundat dina Nightcrawlers i er behållare, du frågar förmodligen dig själv "Vad gör jag nu?" eller "Hur håller jag dessa saker vid liv?"
 2. 2
  Om du har en tupperware behållare med lock, så bra! Du kommer att behöva det. Börja med att sätta lite fuktig jord i behållaren så att de kan leva. Det måste vara fuktig för att skydda sin hud-membran från uttorkning (som leder till döden) och vattenförsörjning att dricka.
 3. 3
  Samla några döda, våta löv och smula dem i marken. Maskar är nedbrytare så detta är främst vad de mumsa på.
 4. 4
  Sätt dina maskar i taget och låt dem gräver på egen hand. Att kasta smuts är en enorm nej nej för att skada huden-membran, kväva dem och sedan döden. Du vill inte det.
 5. 5
  För att se till att de inte kryper inte ut och du hamnar vakna upp bredvid en i sängen, peta hål i locket tillräckligt stor för att tillåta flödet av syre men liten nog för att hålla dem från att fly. De kan sträcka ut sina kroppar mycket tunt för att komma in i små springor så att hålen små.
 6. 6
  Folk säger "store 'em i ditt kylskåp." NEJ! De kommer att dö av kylan. Bara sätta dem i ett svalt, mörkt rum eller på din disk någonstans. Se bara till att det inte är din kyl eller frys.
 7. 7
  Grattis! Du har framgångsrikt fångat daggmaskar! Du kan använda dem på olika sätt.
 8. 8
  I många jordar, daggmaskar spela en stor roll i att omvandla stora bitar av organiskt material (e. G. Döda blad) till rika gödsel, och därmed förbättra markens bördighet. Detta uppnås genom masken agerande drar ner under något organiskt material deponeras på torkade smuts såsom löv eller gödsel, antingen för livsmedel eller när den behöver ansluta sin håla. Väl i håla, kommer masken strimla bladet och delvis smälta det, sedan mingla det med jorden genom att mätta den med intestinala sekret. Worm avgjutningar kan innehålla 40% mer gödsling än överdelen 9 "på marken där masken lever. Stora organisk gödsel för blommor och andra växter i din trädgård!
 9. 9
  Också använda dem som fiske bete är ett bra sätt att göra din största fångst av dagen! Fisk älskar dem!

Tips

 • Se till att du väntar tills efter ett åskväder innan du gör metod 2. Annars kan du vara i riskzonen för att få stöt från blixten.
 • Det måste först regna lite för maskarna att komma ut. Inte vattna inte marken eftersom det inte kommer att fungera.

Varningar

 • En Tabasco eller senap blandning kan skada maskar, så skölj dem omedelbart om du använder denna teknik.
 • Du kan bli äcklad.

Saker du behöver

 • Behållare
 • Ficklampa
 • Våta, vissna blad,
 • Handskar
 • Stövlar
 • Shovel
 • En uppfart eller parkeringsplats