Wki

Hur man handskas med svart fläck blad sjukdom


Detta blad Sjukdomen angriper plantor under hela året men är vanligast under torra månader. Om den lämnas obehandlad, sprider svart fläck snabbt och försvagar växter allvarligt. Det är viktigt att inse att Black Spot är en jordburna svampar, och är närvarande hela tiden. Rätt vård och kultur kan kraftigt minska fall av denna sjukdom.

Steg

Hur man handskas med svart fläck blad sjukdom. Identifiera sjukdomen.
Hur man handskas med svart fläck blad sjukdom. Identifiera sjukdomen.
 1. 1
  Identifiera sjukdomen. Symptomen på svart fläck är små, runda, svarta fläckar, som sträcker sig från 1 mm till 1 cm på den övre sidan av bladet. Den Svamp är faktiskt under ytan av bladet.
  • Vävnaden runt fläckarna blir gul och löven faller i förtid.
 2. 2
  Genomföra kulturell kontroll. Så snart du ser några tecken på svart fläck, ta bort infekterade blad med sekatörer, sekatörer eller för hand.
  • Samla allt skräp från runt basen av anläggningen. Bränna löv och skräp, eller kasta dem direkt. Aldrig sätta infekterade blad eller skräp i komposten, eftersom detta kommer att sprida sjukdomen. Gör detta under hela året, inträffar när svart fläck.
 3. 3
  Använd kemisk bekämpning. Vissa trädgårdsmästare använder spray för att styra svart fläck. För bästa resultat bör detta tillämpas endast efter det kulturella kontroller har provat, kanske när möjligheten att ta bort alla sjuka blad skulle lämna din anläggning nakna.
 4. 4
  Svampen ligger under ytan av bladet, och är där-med är svårt att styra med en yta typ spray, systemiska fungicider är mycket bättre på att kontrollera svampen. Följ alltid anvisningarna på etiketten. Behandla anläggningen antingen tidigt på dagen, när daggen har torkat från bladen, eller sent, så länge det hinner torka helt innan kvällen.
 5. 5
  Öva förebyggande. Besprutning kan minimera spridning men det kommer inte att stoppa svart fläck helt. Ju friskare anläggningen, desto mindre sannolikt är det att fånga sjukdomen. Kulturella växternas behov måste uppfyllas, plantering där de får sol, och de också få lite luft hjälper oerhört, Använd rätt vattning praxis, vatten rötterna och inte löv, Mulching sängarna hjälper till att förhindra stänk tillbaka i marken till bladen, och därmed kommer att minimera re-infektion. Om du använder ett sprinklersystem för att vattna gräsmattan, se till att växterna inte besprutas på sina blad, eller att de kommer att ha tid att torka innan kvällen.

Tips

 • Om löven faller till marken, plocka upp dem och ta dem till papperskorgen kan, annars du ber om senare problem.
 • Do hålla växterna vattnas ordentligt, vid roten, inte bladen.
 • hålla den ren, om du beskär en smittad anläggning med ett par sekatörer, antingen sterilisera klippverktyg med blekmedel och vatten, en kommersiellt tillgänglig autoklav säkert för växter, eller flamma verktyget för att döda sjukdomspatogen innan du beskär en frisk planta.
 • Använd inte en hög kvävegödsel att mata växterna som detta orsakar en snabb tillväxt som är normalt svagt, och benägna att sjukdomar och skadedjur. (30-10-10)
 • enstaka blad utfodring är ok, använder balanserade till högt mitt nummer gödningsmedel för att främja blommar, liksom 20-20-20 eller 15-30-15, se till att växterna är torra innan kvällen.
 • använda systemiska Fungicider att behandla svampen, användning av ett bekämpningsmedel / svampmedel combo rekommenderas inte om du inte har pestproblem också.

Saker du behöver

 • Sekatör
 • Sekatörer
 • fungicid spray, tillgänglig från plantskolor (tillval)